|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
![]() Spletom okolnosti prisiljen sam kupit novi IDE HDD. U splitu nema nigdi uzet samsunga, za njega san siguran da je odlican (vec iman jedan). Iman izbor haitači, segate, maxtor i WD caviar. Svi su 160gb, 7200 rpm, 8mb c. Aj recite mi kojeg da uzmen (bitno mi je da je tih). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
WD-a
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
HDD ATA-100 Seagate 7200.10 - 160GB 8MBC - a sta je s ovim ? Ima 5 godina garancije, po reviewima ova 7200.10 serija nije losa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
7200.10 su odlični diskovi, ali ljudi u zadnje vrijeme imaju pimjedbi da su neki primjerci bučni, moj npr. NIJE (a ja jako dobro čujem nije u tom problem ![]() anyway ako te ta stavka jako muči onda radije probaj negdje iskopati Samsung jer vidim da ljudi i hitachije prozivaju zbog buke a wdi nikad i nisu bili na glasu kao jako tihi... Ako baš moraš uzeti nešto od ovoga nebi bilo loše da probaš negdje 7200.9 disk naći oni su nešto manje različiti i vjerojatno će ti bit dosta tih...
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Vise nemres biti siguran kad kupujes koji ce biti tih a koji nece. Kolegi iznad je 7200.10 tih, meni je to najbucniji disk u kucistu. (kad se pali i gasi zvuci kao avionska turbina, k tome ima i glasan seek). Ipak, ona je i daleko najbrza. S druge strane Hitachi t7k250 serija je najtisi disk (ajd stisan je aam-om, ali opet). WD-ac je negdje izmedju (JS) serija. Osobno, nekako bi probao iskopat WD AAKS seriju (vjerojatno je druga oznaka za PATA, ovo je SATA oznaka). I nemoj mislit da ti diskovi neznam kako buce, nedavno sam ukopcao WD-a od 10 GB, pa to zvuci kao omanja pilana, a NEC od 109 mb iz 1990. (ispravan!) necu ni spominjat. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Hvala na odgovoru, ali kako da znan koji je model kad ova pljackaska bagra ne navodi u cjeniku. Jedino ve-mil daje potpuno ime, ovi drugi nista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Hm... sad sam protrcao WD-ovim siteom i cini se da WD ne radi AAKS seriju u 160 GB inacici (najslabiji AAKS je 250 GB za SATA i 400&500 GB za PATA). Dakle ostaje ti eventualni "rizik" sa Hitachijem. Rizik jer do sada sam cuo samo hvalospijeve na racun Hitachija, ali ovdje se na forumu u zadnje vrijeme spominju buka i Hitachi u istom kontekstu. Kao sto rekoh moj je t7k250 (160 GB) SATA. A i frend ima jednog t7k250 160 GB PATA i jednako je tih... pa sad kako oces... Sto se oznaka tice, morao bi pogledat na naljepnicu na disku, (za t7k250 od 160 GB pise HDT722516...) ovih 25 je oznaka serije 16 kapaciteta. Ali opet neznam koliko mozes procitat ovako nesto krzo foliju prilikom kupnje... Ili da nazoves trgovinu i pitas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
To stisavanje diska aam-om mi se ne sviđa. Rađe bi segat jer je masu brz. Cujen da je verzija iz Singapura tiha. Je li moguce rec u ducanu da ti daju made in Singapure HDD. Zanima me jos je li segat 7200.10 pouzdan - je li riknia kome ? BTW triba mi ATA ne SATA disk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Za pouzdanost 7200.10 prosvrljaj malo po forumu... bilo je problema sa njima, ali vecina ti se svodi na naslov u kojem pise "7200.10 problem!" a kad otvoris skuzis za covjek nezna formatirat disk ili mu ne prepoznaje cijeli kapacitet. BTW. moja je iz Tajlanda, mozda je i to uzrok buci. Moguce je reci da ti daju disk iz Singapura, ali ovisno o tome kakva je trgovina mozes dobiti svakakve odgovore ("imamo samo Tajland", "sve vam je to isto", ili u najgorem slucaju "neznam ja sta vam je to..." i slicno). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Aj puno ti hvala uzet cu ga u ponediljak kad mi dodje placa. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
|
Ja diskove zato kupujem uglavnom u manjem shopu u kojem mogu odma inspicirati, ja sam pokupo - naravno - Singapurku, ali naravno to mora bit dućkas u kojeg vjeruješ da će postojati 3 godine i da ti neće sraćkati sa garancijom... ![]() Ja bi na tvom mjestu otišao u skladište ako je to dućan u kojem npr preuzimaš u podrumu, a plaćaš na tavanu i pitao dečke da ti pokažu disk koji te zanima da vidiš dali je to ono što trebaš PRIJE nego odeš pričati sa blagajnicom... Naravno ako te odrežu - traži drugi dućan jer s takvima netreba niti poslovati, ako je to jednovolumenski dućan onda jednostavno traži prodavača da ti ga da... 7200.10 ziher neće bit nepouzdan, oni se malo više friju nego stare serije i brži su i neki su bučniji ali nepouzdani nisu, ljudi koji imaju Singapurke su obično zadovoljni kolko sam vidio pa ciljaj na to, ali ako i bude bučna - izoliraj ju... Mislim rizik da je bučna/tiha ti je stvar sreće, nažalost mislim da se razina buke ne provjerava niti u jednom od atesta za diskove prije nego odu iz tvornice, tja... ![]()
![]() |
#12 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Moja barracuda 320gb je "Made in China" i da tiha je...
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Nov AAKS (ili kako se to već piše) je jako tih, ugl. prije je ovisilo kojeg se uzelo...Crni su bili sa FDB motorima (govorim za IDE, ne znam da li je to vrijedilo/vrijedi za SATA-u ili još uvijek vrijedi za IDE). Sada izgleda kako se situacija mijenja i da su novi WD-ovi diskovi poprilično tihi. Ugl. Hitachi nije toliko bučan sam po sebi koliko proizvodi neugodne vibracije (pa onda kućište, osobito Chiefteci, počnu zujati). Možda je malo glasniji u početku ali AAM riješi probleme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Beskorisna bitanga...
|
Rekoh nikad nisu BILI na glasu kao jako tihi, ako su se stvari sa novim generacijam popravile ok, makar sam ja odavno otpisao WD kao marku za svoj primarni disk (to je obično Seagate osim ako moram gledati jako na buget, a onda tja kupuješ kaj si možeš priuštiti kao što su bili Maxtori) jer nisu bili (kad sam ih otpisao) nii tihi a niti brzi a bome niti jeftnini previše... A s obzirom da mi dosad niti jedan Seagate nije dao razloga da njega otpišem i počnem razmatrati prelazak na neku drugu marku (bilo to WD ili ne) nisam niti kupovao WDe samo ću ustvrditi da nisam baš vidio da ih puno ljudi preporuuje po forumu, što nemora ništa drugo značiti osim da ih možda ljudi (kao niti ja) ne kupuju i to vjerojatno iz istih razloga... Ako je disk ok i tih tim bolje...
![]() |
#15 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Tjah znam što si napisao ![]() Nego htio sam reći da će vjerojatno sada biti na glasu, kao tihi jel. Isprike ako je ispalo nekako drugačije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
|
Ma nema frke no offence taken... ![]() Uostalom kako rekoh - ako je stvarno tako dobar - ja se ziher ne žalim na još jedan dobar i tih disk (seriju diskova) koji mi stoji na izboru jel... ![]() Makar moglo bi se desit da ubrzo krenemo pawnat po solid stateu... Ako cjena kad stigne bude ispod 1000kn za 40ak GB i da je brzina ista ili bolja od običnog sadašnjeg diska ja ziher to odma kupujem za sistemski... ![]()
![]() |
#17 |
Premium
|
Hvala na odazivu ![]() Kad se predviđa dolazak prvih solid state diskova? To bi me spasilo jer su magnetski masu spori, a još se i griju i cuju i tresu ... Kakve cijene predviđaju, koliko je proizvodnja skuplja od magnetskih ? Jos nesto: procita san da segat ne moze koristit aam jer je izgubia neku parnicu. Zna li ko o cemu se radi ? Ako se brinu za za ostecenje hdd-a mogli su svejedno izdat alatku pa da se koristi na vlastitu odgovornost (uz gubitak garancije). Zadnje izmijenjeno od: kundak. 15.06.2007. u 20:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
|
Neznam kakve će bit preporučene cjene niti išta drugo samo znam da će počet pomalo stizati u novim lappyima što znači da će cjena sigurno bit dosta paprena za standalone uređaje ali sigurno neće bit nešto asronomsko - valjda... I da seagate nema AAM (u novim serijama) to je točno zao i ovisiš o kvaliteti motora i nemožeš ga stišati...
![]() |
#19 |
Premium
|
Evo, uzea san taj IDE segat od 160Gb i radin s njim vec sedmicu dana. Kad san ga kupia iznenadia san se kako je tanak ( jedna ploca). Uglavnom, rodom je iz Kine, ne grije se i poprilicno je tih ( u svakom slucaju tisi od mog maxtora). Jos je i dosta brz pa san stavia windows na njega. Ja sam zadovoljan. Zahvaljujem na savjetima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|