Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.06.2007., 00:08   #1
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
2 monitora?

Ovakoc, vec mi pocelo smetat naprimjer akd radim u Photoshopu sve mi se preklapa (slika, toolbari etc.) i nikak nemam mjesta na svom 17" CRT monitoru. Rezu vise nemrem povecavat inace cu ocoravit, pa sam mislio kupit jos jedan 17" CRT i spojit ga kraj ovog pa toolbare recimo bacat na drugi ekran.

E sad mene zanima jel bi se to moglo tako, i sto bih dobio jos stime, recimo jel bi igre radila na dva monitora odjednom ili na samo prvom il sta?

Hm...hvala bas sam zbunjola danas
Staro 18.06.2007., 00:45   #2
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
dobio bi to da mozes gledat film primjerice i surfat u isto vrijeme

a gle, igre neke podrzavaju vise monitora, ali uglavnom ne, onda je jednostavno prikaz samo na jednom i to je to. vecina programa nema podrsku za 2 monitora.
ovo s photoshopom i slicnim alatima je iznimno korisno

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.06.2007., 00:51   #3
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ja sam jednom radio na 2 monitora i onak, bilo je - ne vraćam se natrag na jedan

***enica, pogotovo kada moraš raditi simultano u više programa, igre su tu manje važne.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2007., 00:57   #4
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Hihi maznio sam od starog monitor, komentar je:

Cim skupim nesto sitno para kupujem si jos jedan polovni CRT i spajam ga kraj ovog...!!

ZAKON

Staro 18.06.2007., 09:38   #5
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Evo ja radim na dva monitora ,vec nekih godinu dana,i super stvar. Sada za kucnu primjenu sta ja znam,posto radis u photoshopu i slicnim programima gdje je potrebo mjesta definitivno si uzmi,neces zazaliti i jos ako volis imati vise programa otvorenih potrebnih za rad. Ali ja sam se recimo kuci odlucio za 225BW od samsunga i mogu reci da je sasvim dovoljno mjesta,cak mi je mozda draze nego dva 19incna u firmi...a nije tako skup 2800kn,sada kvaliteta je upitna,ali mislim da je za te novce super...
Staro 18.06.2007., 12:21   #6
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
O.K. je ta stvar, samo kad bude ljeto na vrhuncu, mislim da ćeš proklinjati 2 CRT-a na radnom stolu, makar će te po zimi fino grijati
Zauzimaju puno mjesta, veća potrošnja energije (u usporedbi sa LCD-om).

Mislim da bi ti bilo dobro kupiti nekakav veći LCD, recimo moja preporuka je FP202W (20" wide screen) za 1800 kn u HG spotu.
Imam ga, malo je backlight bleeding izraženiji ali mene to uopće ne smeta, nisam neka picajzla Boje su meni O.K., možda malo naginju na topliji spektar (meni paše!), 8 ms odziv matrice. Uglavnom, mislim da ne možeš proći bolje za te pare. Dobiješ solidan monitor, još k tome i velik.
Oči mi se puno manje umaraju a oštrina je puno bolja nego kod CRT-a
Meni je puno bolje raditi na jednom velikom LCD-u nego na dva CRT-a, koje sam i imao neko vrijeme.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2007., 12:50   #7
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

mene zanima jos par stvari:
ako imam razlicite velicine monitora, kakav je odnos rada na takva dva nasprem ista 2?
i da li je mozda netko pokusao ili koristi da monitori budu jedan na drugom, jer mi se to cini kad npr uzmem dva WS-a jedan na drugi, dobijem klasican 4:3...

ovo drugo nikad nisam vidio uzivo, pa pitam
Staro 18.06.2007., 12:54   #8
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Ja sam imao 15" Axiona (prastar monitor) i 17" SyncMaster 793s, oboje su bili na 1024*768 rezi. Možda je malo neobično u početku, pošto su monitori različite veličine i na ovom 15" je slika narafski manja. Na 15" sam držao "sekundarne" stvari znači nekakve alatke, mesenđere, Internet i slično a na 17" sam imao ono što sam radio tj. ono što je imalo najveći prioritet.
Ali ono, najbolje je imati dva monitora iste veličine jedan kraj drugog.
Možeš staviti dva monitora jednog iznad drugog, samo će ti trebati nekakva stalaža ili wallmount. Makar bi stavio jednog iznad drugog tek kad bih recimo imao 4 monitora, kad su 2, mislim da je najbolje postaviti ih horizontalno.
Ali ono, nikad nisam probao sa dva WS pa da se dobije "klasičan"
Staro 18.06.2007., 13:10   #9
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

pitam jer nemam mjesta za horizontalno postaviti, al kad gledam i jedan iznad drugog puno zauzme mjesta...
IMO je bolje kupiti 2 monitora manja nego npr dell 30'', a za iste pare
Staro 19.06.2007., 11:49   #10
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
O.K. je ta stvar, samo kad bude ljeto na vrhuncu, mislim da ćeš proklinjati 2 CRT-a na radnom stolu, makar će te po zimi fino grijati
Zauzimaju puno mjesta, veća potrošnja energije (u usporedbi sa LCD-om).

Mislim da bi ti bilo dobro kupiti nekakav veći LCD, recimo moja preporuka je FP202W (20" wide screen) za 1800 kn u HG spotu.
Imam ga, malo je backlight bleeding izraženiji ali mene to uopće ne smeta, nisam neka picajzla Boje su meni O.K., možda malo naginju na topliji spektar (meni paše!), 8 ms odziv matrice. Uglavnom, mislim da ne možeš proći bolje za te pare. Dobiješ solidan monitor, još k tome i velik.
Oči mi se puno manje umaraju a oštrina je puno bolja nego kod CRT-a
Meni je puno bolje raditi na jednom velikom LCD-u nego na dva CRT-a, koje sam i imao neko vrijeme.
Covjek radi u photoshopu, a ovakav monitor kakav ti preporucas nije bas najsretnije rjesenje )
NITROS je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.06.2007., 19:53   #11
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Neka isproba i vidi da li mu paše i uštedi koju kintu, a ne davati 3.5k kn za monitor. Ne treba za sve uvijek naj-naj i tko zna kakve sve ne über matrice.
Radim i ja u Photoshopu pa mi je čisto O.K. što će mi više, kao da zarađujem za kruh od toga.

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 19.06.2007. u 20:18.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno