|
![]() |
#481 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Izgleda da ću ipak uzet ds3 jer P5B za sada još uvjek ne podržava E2140 i E2160 prema cpu support list !! http://support.asus.com/cpusupport/c...n-us&model=P5B |
![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Pogledaj ovu temu i kombinaciju E2140 i P5B. http://forum.hardwarebase.net/viewtopic.php?t=8587 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
A neznam... tamo ga nema na popisu pa nebih riskirao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Asus P5B-E Plus vs Gigabyte DS4 P35
Zanima me ako je netko imao kakvog iskustva sa DS4 P35 Za Asus znam kakva je i zasad mi je favorit no vidim da je cijenom i taj DS4 P35 tu negdje pa se sad malo dvoumim. Inače malo mi je ploča grda (ne volim te šarene ploče) no opet vidim po net-u da je ekipa zadovoljna.
![]() |
#485 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Razlika između asus p5b-deluxe i p5b obične matične?
evo,kao i što naslov kaže...koja je razlika između tih dviju ploča??? i zanima me jel p5b obična jednako podržava overclock kao i deluxe,ili je slabija za overclock? |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Imaš više verzija kod nas su najčešće: P5B ''vanilla'' P5B-E Plus P5B Dlx 1. jedan PCI-e utor, slabije hlađenje, slabije OC mogućnosti 2. moglo bi se reći velika većina odlika sa Dlx se ovdje nalazi, osim dvije mrežne, WiFi kartice, dodatnog PCI-e utora, OC mogućnosti kao i kod P5B Dlx 3. Sve navedeno kod 2. samo pojačano s dodatnim PCI-E utorom, 2 mrežne kartice, WiFi kartica, OC mogućnosti malo bolje nego kod 2. (daje više voltaže za memoriju)... Kad sve zajedno sagledaš, najbolji omjer dobivenog i uloženog bi bila P5B-E Plus, nije previše okljaštrena kao P5B, a nije ni previeš ''nađinđana'' kao Dlx... Uglavnom to su najvažnije razlike, kao i najčešći modeli, imaš ti i onih jeftinijih, kao npr. sa integrušama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
.
|
Za E4300 bi i P5B bila dovoljna, P5B Dlx overkill... Inače ja ti preporučam GB 965-DS3 i P35-S3...iako naravno ni sa (skupljim) Asusicama nikako nećeš pogriješiti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Premium
|
ok za asus...hvala,znači obična p5b je dovoljna za dignut proc na 2,8... a ne znam dal da uzmem tu asusovu ili gb...asus već imam deluxe ali na sck. 478, a GB nikad nisam probao pa me ne privlači puno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja sam dogurao do 3,2 sa P5B a sada ju stalno drzim na 400fsb x 7 = 2800mhz, sve 5.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
.
|
Pogledaj sig - CoolerMaster HyperTX |
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nisam promijenio, sada je Sonic Tower + 12cm vent....
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
.
|
Ja imam Sonic Towera, također, preporuka bi ti bio HyperrTX ili Freezer 7 Pro... |
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Premium
|
hvala,... a jel ovaj freezer 7 pro dosta tih???jer mi je dosta buke od ventova iz kučišta... mislim i uzet memoriju uz matičnu ...crucial 800mhz 1GB 320 kuna,šta kažete na nju..ili da uzmem kingmax? |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
.
|
Je, Freezer je dosta tih... Uzmi Kingmaxa 667 ili Supertalenta PC-5400 CL5... |
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
.
|
Obje meme dolaze sa istim čipovima tako da su i OC mogućnosti slične...tako da komotno možeš uzeti 667... |
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
.
|
Dali netko ima 4GB memorije na ovim pločama? Bilo u 4x 1GB konfiguraciji ili u 2x 2GB? Ako da, dali vam Windowsi (x64) prepoznaju svih 4GB memorije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
.
|
Interesantno. Meni BIOS javlja 3GB memorije, Windowsi javljaju da imam 4GB, ali da je samo 3GB iskorišteno. Čudno. To se događa na Windows 7 x64. Budem probao sa Vistom i XP x64 da vidim jel se ista stvar događa. Mislio sam da je možda do toga što imam 4 keksa pa se ploča blesira, no očito nije do toga, hm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
idem jos provjerit u bios, sta kaze, ali mislim da sve vidi, jer je sve normalno pokazivalo kad sam namjestao latencije. EDIT: u biosu isto vidi svih 6gb, i u boot-up sekvenci ispise. Bios je verzija 617.
![]() |
#504 |
.
|
Ok, tnx na infu. Budem vidio što se s ovom mojom onda događa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Pitanjce, Po cemu se razlikuju P5B Dlx i P5W Dlx? Chipseti su P965 i 975X... Jel to kao P45 i X48? Znam da 975X udara na fsb wall oko 420Mhz, P965 poteze i 500... Al to mi nije toliko bitno zbog mog proca, ima multi 10, pa to nije bas bitno... Hvala
![]() |
#507 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
tocno to je razlika. 965 je mainstream/high end chipset, a 975 high/workstation sto se tice potezanja fsb-a 965 commando ide i do 600, a 975 ploce su ipak nesto ispod 500 (~475 max ak se ne varam) zapinjale vec, dio je imao problema sa preko 420mhz vec, da. Ali tebe to ne treba brinuti posto tvoj procesor ionako lupa u zid na ~320-350 vjerojatno
![]() |
#508 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
BIOS neda oc
pozz svima. imam asus p5b deluxe mbo i intel e6600 proc, bio sam ga klokiro na 3.24 ghz i sve je radilo super dok nisam updejto bios sa 1226 na 1238 i sad kad hoću loadat postavke od oc-a neda mi bios, javlja mi bad checksum. jel zna netko u čemu je problem i kako ga riješit?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
najprije od svega resetiraj bios. nakon toga napravi nove postavke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#510 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
hm, dakle sejvao si OC postavke u starom biosu, pa updetao novi bios, i loadao stare OC postavke iz memorije... to ponekad ne radi i zato imaš te probleme ![]() pronjuškaj po support stranicama od biosa moraš ponovno sve podesiti ručno, pa spremiti te postavke, da bi ih kasnije mogao 'vraćati u hodu', ono tipa OC1, OC2, i stock... primjer: Citiraj:
ako ti se ne da pisati te vrijednosti na papir, ubuduće slikaš fotićem sve stranice u biosu(i tako za svaki profil).... pa onda imaš kasnije sve arhivirano ako zatreba za neki novi BIOS ![]()
![]() |
![]() |
|
|