Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Novosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.06.2007., 19:24   #31
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ma nećemo se svađati, naravno Bill je prije svega poslovni čovjek. Ako netko još nije pogledao film (mislim da se zove Trijumf štrebera) neka pogleda i shvatiti će o čemu pričam i kako je došlo do situacije u kojoj smo danas. Kao što Tor reče svijet nije pošten, Windowsi nisu najbolji OS na svijetu ali čak ni veliki IBM nije uspio sa svojim OS2.
Ne sumnjam da je bilo moguće napraviti DX10 za WinXP. Vista nije donijela ništa spektakularno novo, ima taj DX10 koji još uvijek ne služi pravoj svrsi (kao u ostalom ni DX10 kartice), ima ljepše sučelje (ljepota je relativna), meni bolji start meni, ali sve to zajedno nije vrijedno svih tih godina razvoja i oko 10GB prostora na disku (ovo zadnje danas i nije neki problem).
No ja ipak koristim Vistu x64, zašto? Zato što sam probao i vidio da dobro radi, stabilna je (što WinXP baš i nije bio kad je izašao) imam sve drivere (što opet XP nije imao), ima super fetch, ima start meni, sve aplikacije koje sam probao rade...

Eh da, vidim zanemarili ste ovaj dio:

Da bi DX10 radio na WinXP mora se puno toga napraviti od samog portanja dll-ova, treba tada prilagoditi i drivere za grafičku, pa onda svaku igru prilagoditi da misli da je pod Vistom... Čak i da nekim čudom sve to uspije, hoće li taj isti čovjek pa i firma besplatno davati support? Izdavati update? Modati igre? Nove drivere? I što kad mu/njima dosadi? Što kad krenu tužbe od MS?

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2007., 20:38   #32
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova

Eh da, vidim zanemarili ste ovaj dio:

Da bi DX10 radio na WinXP mora se puno toga napraviti od samog portanja dll-ova, treba tada prilagoditi i drivere za grafičku, pa onda svaku igru prilagoditi da misli da je pod Vistom... Čak i da nekim čudom sve to uspije, hoće li taj isti čovjek pa i firma besplatno davati support? Izdavati update? Modati igre? Nove drivere? I što kad mu/njima dosadi? Što kad krenu tužbe od MS?
Nisam zaboravio to i svjestan sam da je to posao i to vraski Cisto bi volio vidjeti da to uspije pa makar kasnije i ne bilo podrske i ostalog samo zbog toga da vidim sta ce onda MS i Bill nadrobiti da nam zamazu oci
Da vjerojatno to i nema neke velike perspektive jasno je naznakama o prestanku prodaje licenci XP-a u dogledno vrijeme. A iza toga dolazi sve manja podrska za XP itd, itd.
Svejedno bi to volio da vidim kako ce Bill popapati d**k nece mu bas skoditi ali svejedno, za inat

nema vise zippacha ......

zippo je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2007., 20:46   #33
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
Autor zippo61 Pregled postova
Svejedno bi to volio da vidim kako ce Bill popapati d**k
Ma tvrd je Bill orah, nije mu se ništa dogodilo ni kad se BSOD pojavio na prezentaciji Windowsa.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 12.06.2007., 23:37   #34
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Ne serendam za razliku od tebe, probao sam sve MS OS-ove, a i Linux.
slobodno quotaj dio koji je serendanje. a sto se tice isprobavanja probao sam i ja sve win sto nije i neki problem, sto se tice linuxa samo par distribucija koje su mi bile simpaticne, ubuntu mi je favorit kao i mnogima no nesto mi ne voli sad diskove u raidu pa je trenutno offline dok mu ne nadjem drugi disk. bas zbog toga sto sam probao sve nisam cim sam vidio aero svrsio i uzviknio bill je bog nego sam vistu posteno izmucio prije nego sam je ocijenio. eto, cak joj svako malo dam i drugu (trecu, cetvrtu....) sansu. mislim da ne moze postenije prema jednom OSu

Citiraj:
Ne branim fanatično Vistu, a MS još manje! Rekao sam da bih volio vidjeti alternativu Windowsima.
meni je posve dovoljno obracanje na razini MI (valjda vi kojima je vista dobra u ovom stanju kakva je za sada) i VI (ostale ovce koje valjda nemaju dovoljno jak stroj da bi tjerale novi OS) da bi u mojim ocima bio oznacen kao vista fanatik. ispravno ili ne, takav sam, zali se majci prirodi

inace ponavljam, nemam nista protiv viste, OS kao OS je ok, nije neki veliki napredak ali dok MS ne odluci zaboraviti kompaktibilnost sa prastarim hardwareom i zapoceti od nule toga nece ni biti ali je cisto u redu. malo su ukrali odandje, malo odavdje i konacni rezultat je ok. ima nekih sitnica koje mi odgovaraju (tipa rename konacno ne selektira i ekstenziju, nevjerovatno koliko takva glupost nekada cini zivot laksim) a ima i koje ne (classic start menu je neupotrebljiv s defaultnim skinom, ne znam gdje su gledali kad su to radili). trenutno me vise pate driveri jer nije poanta jel postoje nego jel rade kako treba. neki jesu dogurali do razine onih za XP ali neki i nisu no to nije krivnja MSa. no krivnja MSa je recimo sucelje koje ne reagira uvijek na prvi klik i slicno (inace prisutno i u MP11 za XP). nije mi jasno kako tako nesto moze prezivjeti dvije bete. ima toga jos no vjerujem da ce se ispraviti. ali za sada meni je vista.....fuj. srecom pa cu je taman otplatiti dok bude za upotrebu
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2007., 07:23   #35
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
slobodno quotaj dio koji je serendanje.
Zauzelo bi previše mjesta Recimo ovaj post i onaj u kojem me prvi put napadaš.

Citiraj:
meni je posve dovoljno obracanje na razini MI (valjda vi kojima je vista dobra u ovom stanju kakva je za sada) i VI (ostale ovce koje valjda nemaju dovoljno jak stroj da bi tjerale novi OS) da bi u mojim ocima bio oznacen kao vista fanatik. ispravno ili ne, takav sam, zali se majci prirodi
Ajd se iskuliraj pa možemo nastaviti normalnu raspravu jer ovakve optužbe su potpuno besmislene kao i ovakva rasprava. Morao si već naučiti da je Internet za sada prilično liberaran i dozvoljava da svatko piše što hoće (osim ako ga moderatori ne banaju ). Ja sam samo iznio svoje mišljenje i nisam nikog određenog vrijeđao, opet za razliku od tebe. No ne želim više ići u OT, što se mene tiće OED.
Ako ti se baš raspravlja, blizu smo naiđi na kavu ili ću ja kad budem u Vk a ne da gnjavimo ljude ovdje na forumu.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 13.06.2007. u 07:39.
Staro 13.06.2007., 15:50   #36
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
tako mi i treba kad nisam qoutao ono mi/vi, valjda bi ti onda bilo jasno o cemu pricam a doslo je iz tvoje tipkovnice. a i ne vidim tko je koga gdje vrijedjao? kad ja pocmem s time to se obicno vidi iz aviona, to ovdje nije slucaj
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2007., 23:35   #37
bass_pleya
Premium
Moj komp

bass_pleya's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
ajde LAcy neserendaj, vista trenutno nije za upotrebu i to je tako.

zasto ja koristim vistu vec cca 5 mjeseca bez ikakvih problema?
bass_pleya je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2007., 07:09   #38
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Autor bass_pleya Pregled postova
zasto ja koristim vistu vec cca 5 mjeseca bez ikakvih problema?
Joj, daj dosta s tim spikama. Koristim je i ja i moja baba pa nikom ništa. Tema je Dx10 a ne prepucavanje jel Vista valja ili ne...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2007., 10:09   #39
Nakitu
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
ima nekih sitnica koje mi odgovaraju (tipa rename konacno ne selektira i ekstenziju, nevjerovatno koliko takva glupost nekada cini zivot laksim)

Hmm jedan tip. Ti imas iskljucen na xp hide extensions for know file types.Odi na folder options onda view, nadji to di pise i stavi kvacicu. Takav OS guru a to nezna.
Meni je Vista dobar OS samo sto ima goru podrsku za za stare igre/programe od XPa. Jos jedna od stvari radi koja mnoge ljude sprjecava na prelazak(ukljucujuci mene) je totalni redizaj kako audio radi i radi toga skoro niti jedan VST ne radi radi cega velika vecina ljudi koji se bave audiom nemoze preci na Vistu.
Staro 14.06.2007., 10:16   #40
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Istina redizajnirali su audio engine, koji donosi mogućnost regulacije glasnoće za svaku aplikaciju posebno, što je ponekad korisno. Ali zbog toga ne radi EAX, kažeš i VST, meni ni S/PDIF pa ispada da više šteti nego koristi. Ne sumnjam da će se vremenom naći rješenje, a do tada ili trpiti ili sačekati sa prelaskom.

Edit: Opet smo u OT, ovo je thread o DX10 a ne Visti. Prebacimo se tamo.

Edit2: Evo da nije totalni OT, sretna vijest za WinXP poklonike. Jedino što mi se čini da sretni vlasnici DX10 grafi neće pod XP-om u potpunosti iskoristiti puni potencijal.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 14.06.2007. u 10:47.
Staro 14.06.2007., 11:23   #41
bass_pleya
Premium
Moj komp

bass_pleya's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Joj, daj dosta s tim spikama. Koristim je i ja i moja baba pa nikom ništa. Tema je Dx10 a ne prepucavanje jel Vista valja ili ne...

ma da ali odmah cim je dx10 u pitanju odmah se otvori i tema vista/driveri... tako da ...

ali stojim iza toga da i ako se prenese na xp...cemu to? pre komplicirano( citaj glupo) je za one koji rade igre da se bave oko tih sitnica....
bass_pleya je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2007., 11:41   #42
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Glupo? Uz novu igru davati novce i za novi sustav (konkretno Vista) na kojem ju mislim pokretati? Zašto ju nebih igrao na XP-u, ako mogu...

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 14.06.2007. u 12:23. Razlog: Dodatak
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2007., 19:02   #43
snake 1
Premium

snake 1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Ja znam stranicu gdje se moze skinuti directx 10 za windowse Xp. Ali je stranica protiv pravila foruma pa ako netko hoce link neka mi posalje PM.

Ja sam osobno provijerio dali radi na windowsima XP i radi perfektno.
Mozda i bolje nego na visti. Jer sam probao igrati Company of heroes sa patchem 1.70 koji daje podrsku za direcx 10 na visti i radilo mi je ogromne probleme. Kao sto su rusenje na desktop itd. A na windowsima xp mi je radilo ok, jednom mi se igra srusila ali to je bio jedini put. E a sta se tice grafe ima 8800 gtx i koristio sam najnovije drivere za nju.
snake 1 je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2007., 19:31   #44
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor snake 1 Pregled postova
Ja znam stranicu gdje se moze skinuti directx 10 za windowse Xp. Ali je stranica protiv pravila foruma pa ako netko hoce link neka mi posalje PM.

Ja sam osobno provijerio dali radi na windowsima XP i radi perfektno.
Mozda i bolje nego na visti. Jer sam probao igrati Company of heroes sa patchem 1.70 koji daje podrsku za direcx 10 na visti i radilo mi je ogromne probleme. Kao sto su rusenje na desktop itd. A na windowsima xp mi je radilo ok, jednom mi se igra srusila ali to je bio jedini put. E a sta se tice grafe ima 8800 gtx i koristio sam najnovije drivere za nju.
vec?? i dela sve savrseno?

imas PM btw. na Visti sam tak i onak...sigurno je sigurno
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2007., 20:33   #45
snake 1
Premium

snake 1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Ako imas MSN mesanger mozes mi poslati poruku na:

v_izi_um@hotmail.com
snake 1 je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2007., 21:49   #46
Mailman
Premium

Mailman's Avatar

http://www.the-inquirer.net/default.aspx?article=40913

tko je kriv? eNVidija naravno

Citiraj:
MS is screwing its customers to force an upgrade and you are a pawn in their revenue generation scheme.
ovo je quote za postaviti u sig...
Mailman je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2007., 22:03   #47
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Autor Mailman Pregled postova
http://www.the-inquirer.net/default.aspx?article=40913

tko je kriv? eNVidija naravno