|
![]() |
#901 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#903 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#905 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Onaj tvoj problem sa mrežnom, da li imaš jednu ili dvije mrežne? Ako imaš samo jednu od nVidie, onda je problem u onom njenom recimo hardverskom firewall-u. Ja sam ostavio generički driver od Viste, čak i ovaj što se nudi kao update zna uprskati stvar. Naravno uvijek možeš instalirati nforce drivere ali pazi nemoj one za SATA, za njih imaš novije, dao sam već link. Ti rade super već neko vrijeme kod mene.
![]() |
![]() |
#906 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
nemam ti ja veze sa nforce-om. ULi in the house ![]() onboard mrežna jednostavno nije radila pod vistom, neovisno o driverima. otišao i kupio mrežnu za 30kn, stavio unutra,, vista odmah stavila svoje drivere, i radi ko beba. ali, Vista nenormalno puno pojede hard.. ja napravio 15gb particiju, i sve je pojela... i sad mi je spora upravo iz razloga što je particija dupke puna,... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#907 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#909 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Meni je Home Premium 64-bitna nešto manje od 9 GB, 11 GB kad sve instaliram.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#911 | ||
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#913 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ja sam sa vlite-om srezao svoju vistu da zauzima oko 4 gb, s tim da sam jos neke gluposti ostavio jer nikada neznas kad ce zatebati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Ma jasno!
Datum registracije: Dec 2006
|
pozdrav....evo i ja da prijavim svoj problem (ako je netko već iznio isto ispriičavam se - nisam vidio) uglavnom...do sada na xp-u nisam ima sličnih problema, sve je radilo okej. Iman matičnu Asus M2N - E i koristim zvučnu karticu koja je na njoj - Soundmax, i uštekane 5.1. zvučnike, ali problem je u tome šta zvuk ide samo u prednja dva zvučnika a ostale ni čut, čak ni subwoofer!! Instalira sam i nove drivere, u postavkama sve živo prikopa, inače zvučnici 5.1. su u postavkama uključeni i rade kad ih testiram ali kad slušam muziku ništa! Ne znam, ako netko zna čemu se radi bio bi mu zahvalan da pomogne....hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
Nego, jel natjerao ko internet da radi pod nForce driverima? Napisah već na 16 stranici da imadoh problem sa njima jer mi nisu dali spojit se na net te sam ih morao brisat. Možda je nVidia nešto sredila oko toga a da ja to ne znam ![]()
![]() |
#918 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Evo pošto je cijena rama išla dosta dolje piknuo bi još dva giga rama gore pa me zanima jel bi se osjetila kakva razlika? Trenutno imam 2 giga na 667 i vistu x64 koja u prosjeku troši gigu kad sve troši i rijetko dođe do 2
![]() |
#919 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Pink Floyd fan
|
Vista ima nešto izmijenjen memory management, po meni na bolje. Umjesto da višak rama, kao do sada, zjapi prazan, Vista učitava ono što statistički (ovisno o vremenu i učestalosti pokretanja u to vrijeme) misli da će korisnik trebati. To je takozvani super prefetch. U praksi to za divno čudo jako dobro radi, recimo ako svaki dan igraš neku igru oko 21:00, Vista ću je već imati u memoriji i dići će se vrlo brzo. Zapravo već je bilo riječi o tome, no nemoj očekivati čuda dodavanjem još 2GB. Da bi koristio sva 4GB, morati ćeš instalirati x64 verziju, možda imati problem sa BIOS-om, pa onda sa kompatibilnošću nekih aplikacija. Recimo da je prijelaz na više memorije u pravilo ovisan o onom što korisnik radi na računalu.
![]() |
#921 |
Šarafciger Rules!
Datum registracije: Aug 2006
|
Ajd fala bogu da je netko rekao o čemu se radi.... Ali nije samo to... I dalje se ne spominje pagefile (ili sam previdio). Znate i samo da si windowsi uzimaju i do 2,5x veličine rama z apagefile na primarnoj particiji... Nešto se osjete još bolje preformanse ukoliko se postavo particija od 2-3GB na drugom disku koja će samo služiti za pagefile... Vrištanje o punoj particiji se ugasi preko tuneUp-a... Inače, opet sam instalirao vistu nakon 2 mjeseca, imao je tjedan dana i deinstalirao... Nije da se ne mogu naviknut, ali mi nedostaje mnogo stvari, a i sama ergonomija mi jednostavno nije zadovoljavajuća.... Lakše mi je raditi sa Ubuntu-om nego s vistom...
![]() |
#922 |
Strichek Moderator
|
Evo napokon da ja pitam nešto za Vistu čisto iz znatiželje a kak ovaj mjesec imam flat rado bi čak i skinuo sve potrebne update ukoliko bi se našla volja za ubacit DVD sa Vistim na njemu.. Koja je bolja Vista x64 ili 32? E sad da ne bi pitanje bilo tipa; jel bolji dizel ili benzinac... Konfa iz Moj Komp, zanima me koliko bi se dobilo na performansama u x64 u odnosu na 32? Driveri? Stabilnost? I na kraju isplativost.. Naravno neki korisni komentar ne bi škodio.
![]() |
#923 |
EMP moderator
|
Updatea se već poprilično nakupilo, uskoro bi mogao pasti i SP1... ![]() Teško je reći koja je bolja dok sam ne isprobaš. Na svojoj konfi nisam primjetio neku razliku, možda x64 radi malo življe, ali nemam sve drivere za nju. Stabilnost je dobra, usudim se reći bolja nego kad je izašao XP. Treba malo navike na Control Panel, Windows Explorer i to je to.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#924 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#925 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Buljo, dobre su obje, samo je pitanje za koje ćeš moći naći drivere sve ili većinu stvari. Koja je brža ? Obje su iste, dovraga ![]() Stabilnost? Meni sve super radilo dok nisam prekjučer instalirao drivere za chipset i matičnu i onda sam prvi puta vidio BSOD na Visti. Royal.sys je nešta zezao. Vratio stari image, i sad sam dalje na MS-ovim driverima. Rad u Windowsima i sa programima je meni ugodniji u Visti. Nema delaya kod paljenja, sve je u cache-u memorije. Čim mi se AutoCAD upali za sekundu ili FF isto - znaš da je brže. Sad već imam mjesec dana, natrpao sam ju sa svime kao i na XP-u i puno se bolje snalazi. Vidjet ćemo nakon 5-6 mjeseci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#926 | |
Premium
|
Citiraj:
Nesto kao http://www.ryanvm.net/msfn/updatepack.html
![]() |
![]() |
#927 |
Pink Floyd fan
|
Ajd da i ja opet kažem koju riječ, probao sam i x86 i x64 i ova druga mi bolje radi. Stabilnost je iznenađujuća za novi MS OS ![]() Ovo sa update bi i mene zanimalo, kad jednom ponovno vratim image da ne skidam sve opet. Inače ni nema baš toliko fixova, ili ih ne otkrivaju ili (manje vjerojatno) nema rupa.
![]() |
#928 |
EMP moderator
|
Ja sam gledao prije par mjeseci i tada je bilo oko 30 komada, sad još nisam gledao...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Premium
|
Ma ja bi to sve skinuo odjednom i vlite-o na dvd od viste tako. Neznam kako vista podnosti update, jer vin xp bas i nisu najbolje.
![]() |
#930 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
|
|