|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
![]() Bok! Mislio sam uzet Ciefteca od 450W kad skužim da ekipa piše da radi dosta glasno pod opterečenjem!! Sad sam u dilemi jer nisam mislio dat više od kakvih 400-500 kn za napajnje.(...mooožda i malo više ako baš zaškripi) Gledam po dućanima, a ostale marke u tom cjenovnom razredu mi baš i nisu poznate pa ako imate koje za preporučit bio bi zahvalan! Komp mislim blago clocknut, a bitno mi je da bude tiho jer odlučio sam sklopit novu konfu što tišu.... Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Dosta nezgodno. Nema vise napajanja kao dobra stara Delta... ![]() ![]() Nego, za 400kn imas u Linksu CM od 430W, ali nazalost nije pretjerano tih. Seasonica od 430W uglavnom nema, vidi sa linksovcima kad stize ako ga trenutno nema. 430W Seasonic je 600kn. Imas za 200kn u Fortrona PNF, prilicno jako napajanje, vrlo isplativo. E sad, neki se kunu da je tih, neki kazu da nije...ne znam. IMHO ako bas trazis tisinu a nemas pevise love potrazi Chiefteca Deltu EB, ne BB. EB je najtisi (i sam ga imam) i ima dva 12V raila. (mada je unutar napajanja vjerojatno samo jedan, kao sto je inace slucaj). Eto, nadam se da sam pomogao. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Premium
|
Da ali , jel će biti dosta 430W?? računao sam na Linksovoj strani al nemaju prave komponente. Ova konfa... MBO Abit fatal1ty-an9-32x Amd 3600+ x2 Brisbane ....naravno clokan(šteta bi bilo ![]() 4x 1Gb ram 8600GT/GTS 2 HDD-a Skystar2 + motor 1x DVD snimač Da mi se nebi dogodilo ko na starom kompu, naletim na dimnu bombu u COD2 i komp mi se sruši. Promjenim napajenje i sve šljaka.... za sad pucam na CoolerMaster 430W? Ili da tražim jače? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja sam pred neki dan nabavio CM 430W i meni je napajanje tiho. Cak mi se cini mrvicu tise od Fortorna PNF 350W kojeg sam ugradio pred koji mjesec curi u komp. Ali istini za volju - oba napajanja su poprilicno tiha, skoro pa necujna. Recimo kad zaustavim ova dva ispušna Glaciala, moj Seagate je najbučniji od svih ventova u kućištu... najbučniji mi ostaje vent na grafi i na procu, ovaj od napajanja ne cujem.. no kao sto sam rekao - najvise se cuje HDD onda.. ima neugodan pisteci zvuk ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
4GB RAMa?Jel znaš da za to trebaš imat 64-bitni sustav? EDIT: ček, jel ti kupuješ tu konfu, ili je već u tvom posjedu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Imaš tu na forumu par sticky tema vezanih za napajanja i potrošnje komponenti kao i vrlo dobar kalkulator potrošnje pa bih te molio da prvo to pročitaš! http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=65516 dalje evo još par konfi i njihove potrošnje http://www.behardware.com/articles/6...nsumption.html
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Što se 8600 tiče frend mi reko, a i sam sam gledo da šije ATI pa sam ga isključio iz odabira. Za sad imam samo ploču! ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Hvala na linkovima, pomno ću ih prostudirati! Tražim i sam postove, ali znaš onu nekad od šume ne vidiš drvo! THNX |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]() ![]() Test 8600GTS na PCEkspertu ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
koliko mi se čini prema slici(a nećemo vjerovati slici), radi se o THN seriji, a PNF ti je ovo http://www.microline.hr/EUWeb/Start....Gk5iDzqEwaT2d3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
Aha.. ok. Dobro, taman da je i THN serija, dali je to napajanje ok ? E2160, 2GB Rama, 7600GS i 120GB HDD bi trebalo pogoniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Imam Chiefteca 450W u kompu... uz njega tu su Hitachi HDD, 2x80cm ventilatori, VF700AlCu na grafi i CM HyperTX na procu... komp mi se čuje tek kad se približim na kojih cca 15 centimetri! Znaći iz mog iskustva, Chieftec 450W je potpuno tiho napajanje! Već 3 dana spavam kraj upaljenog kompa (imam 3 mjeseca Flat Rate ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Banned
|
Problem je što sve moram kupit iz Acquisitum Magnum-a a i nemaju neki izbor jeftinijih napajanja... Ja svoj sig napajam sa Chieftec 410W , slično ovom : http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=2926 i nikakvih problema koliko god oco a sad za ovog neznam. Ima i ovaj od 450W no kažu da je bučan ? http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4065 Od ta tri treba kupit najmanje zlo ![]() Problem riješen, uzimam ga. Ako se može spavat kraj njega onda sigurno nije toliko bučan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
The All Seeing Eye
|
Evo iskreno ti kažem da napajanje uopće ne čujem! Čujem samo jedan od ona 2 ventilatora (kada se približim) i ponekad HDD kad nekaj počne lupetati u prazno ![]() PS: Kad spavam, glava mi je na metar i pol od kompa... ak ti to kaj znaći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam slušao Mislavovog Chiefteca 550 W kad je bio u idle, upaljen bez matične i ostalog, za moj ukus, bio je glasan obzirom da ništa nije bilo spojeno na njega. Mislim da se vent vrtio na najmanje 800-900 rpm... LiquiD SileNcE, novi model Seasonica 430 W je stigao u Links, navodno je još bolji od starog S12... http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.746.010 http://forum.links.hr/viewtopic.php?t=11370&highlight=
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
The All Seeing Eye
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
E ovo je već nešto! Thnx na linku! A što kažete na ovo? http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.731.009 SHARKOON 450W Dal bi to možda bilo bolje od Coolermastera ako se ne uspijem protegnut za dodatnih 170kn da ubodem Seasonica? Zadnje izmijenjeno od: LiquiD SileNcE. 07.06.2007. u 14:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|