Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.06.2007., 15:16   #1
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Upgradeat komp ili prijeći na novu platformu?

Evo ovako. Već nekoliko neko vrijeme razmišljam o nadogradnji konfiguracije (ispod avatara u Moj komp). E sad to bi trebao izvesti sa što manjim troškom: Razmišljao sam o dva riješenja.

1. Uzet bolju matičnu S939 PCI-EX-om, zamijenit svoju AGP kartušu za sličnu PCI-E i prodat ploču, i sve to malo clockat. Onda kad se namaknu novci (za zimu) uzet neku jaču PCI-E karticu.

2. Ono što mi je primamljivo je ovaj X2 3600+ AM2 Brisbane i neka AM2 ploča sa integriranom AMD-ovom grafom, 1GB DDR2 meme. Prodat memoriju, grafu i ploču i proc, a za to sve realno mogu dobit 800 KN. I onda opet na zimu uzet grafu.

Trošak kod prve solucije je nekih 400 KN a za ovu drugu 700 KN. Recite mi što bi bio bolji izbor, i koju ploču uzeti kod prvog riješenja a koju ploču i memu kod drugog riješenja.

Ako imate neki bolji prijedlog samo pucajte. Hvala unaprijed
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2007., 15:48   #2
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Pa ak bi mogao odmah na AM2 socket i Brisbena bilo bi bolje, poslije možeš onda i na Phenoma na istoj ploči.
stef je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.06.2007., 16:58   #3
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Da, ova druga solucija je bolja, a ideš onda i na DDR2, pa ga kupim čim prije dok je ovako jeftin, jer se priča da će sad poskupljenje 30%
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2007., 23:54   #4
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Da. Problem je integrirana kartica, treba do zime izdržat. Zanima me koliko bi taj manevar bio isplativ, isplati li prelazit na AM2 i Brisbane-a? Performanse i to, bi li se osjetilo?

Dobru ploču za S939 mogu dobit tu na tržnici za 250-300 KN, uzet novu grafu i pićit s time još neko vrijeme.
Staro 03.06.2007., 16:02   #5
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
... i koju ploču uzeti kod prvog riješenja a koju ploču i memu kod drugog riješenja?

Citiraj:
Autor tutix
Zanima me koliko bi taj manevar bio isplativ, isplati li prelazit na AM2 i Brisbane-a? Performanse i to, bi li se osjetilo?
Dajte Quotam sebe, može li ko odgovorit na pitanja?
Staro 03.06.2007., 16:10   #6
Astra
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Isplati se da...itekako! S939 ti je platforma koja svakako izumire...
Tako da je najbolje da (ako su sad pare problem) uzeš neki X2 proc za 500-ak kn i matičnu za još nekih 500-600 kn sa integriranom grafom zasad,i onda kad se malo financijski "uzdigneš" ( ) uzmeš neku bolju grafu i to je to!
Prostora za nadogradnju ćeš uvijek imati (mislim na AM2 socket izričito)..
A memu uzmi definitivno sad dok su još jeftine (kao što i sam vjerojatno znaš 1 Gb 250-ak kn) i to je to-zasad!
Astra je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2007., 19:10   #7
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Ja sam odlučio pričekat,novce ostavit sa strane i pričekat DDR3 na AMD platformi,mene osobno konfiguracija koju posjedujem zadovoljava u potpunosti tako da trenutno nemam razloga prelazit na AM2.

Naravno,to je samo moje mišljenje!
Staro 03.06.2007., 20:06   #8
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Citiraj:
Autor vedo Pregled postova
Ja sam odlučio pričekat,novce ostavit sa strane i pričekat DDR3 na AMD platformi,mene osobno konfiguracija koju posjedujem zadovoljava u potpunosti tako da trenutno nemam razloga prelazit na AM2.

Naravno,to je samo moje mišljenje!
E pa to si i ja razmišljam, isplati li mi se prelazak. Zasad uzet neku bolju ploču i PCE-E grafu jer je izbor za AGP sve uži i uži. Ne znam, još ću si razmislit. Jer je i meni konfa koju imam čist oke, samo grafa štuca, izlaze novi naslovi i tako.
Staro 03.06.2007., 20:17   #9
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Ma imaš u SH-u grafa,prati malo tržnicu,oglasnik i news grupe i uletit će ti nešto što će bez problema vrtit sve naslove(pogotovo ako se ne igraš u najvišim rezolucijama),a osim toga ATi će izdat nove Radeone i za AGP tako da.....
Staro 04.06.2007., 22:02   #10
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Ako si zadovoljan perfomansama sadasnjeg kompa pricekaj jesen ili onda kad nebudes vise bio zadovoljan perfomansama ako nisi onda jedna am2 ploca sa 6100 chipsetom je 500-tinjak Kn, te AM2 X2 3600+ je takoder oko 500Kn... to ti je 1000n troska. Za 350Kn mozes uzeti polovnu 6600GT (za 400 novu 6800XT) i za 250 Kn 1GB DDR2 memorije... E sad je na tebi za koliko ces uspjeti prodati aktualni komp...ako je to 800Kn onda ti treba jos 800Kn...
E.T. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.06.2007., 01:21   #11
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Citiraj:
Autor E.T. Pregled postova
Ako si zadovoljan perfomansama sadasnjeg kompa pricekaj jesen ili onda kad nebudes vise bio zadovoljan perfomansama ako nisi onda jedna am2 ploca sa 6100 chipsetom je 500-tinjak Kn, te AM2 X2 3600+ je takoder oko 500Kn... to ti je 1000n troska. Za 350Kn mozes uzeti polovnu 6600GT (za 400 novu 6800XT) i za 250 Kn 1GB DDR2 memorije... E sad je na tebi za koliko ces uspjeti prodati aktualni komp...ako je to 800Kn onda ti treba jos 800Kn...
Čekat ću ja jesen . Pa tako nešto sam si i razmišljao. Ali izgleda da neću još ništa mijenjat. Ovi novi jeftini C2D procesori su dosta primamljivi. Pa dok se to iskristalizira, baš na jesen kako si rekao.
Malo OT: Kako ovaj tvoj Venice opslužuje 8800GTS? Jel dovoljan mislim ili mu fali?
Staro 05.06.2007., 02:02   #12
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Malo OT: Kako ovaj tvoj Venice opslužuje 8800GTS? Jel dovoljan mislim ili mu fali?
OT
Imam tu srecu da mogu testirati na razlicitim konfiguracijama (nazalost nisam zapisivao konkretne brojeve) pa ti mogu odgovoriti. Prije ove sam imao X1800GTO i prelazak je primjetan ... gotovo kao kad sam sa 6600GT presao na X1800GTO. Znaci da proc nije gusio (bar ne previse) X1800GTO te (ocekivano) da sama snaga arhitekture 8800GTS dolazi do izrazaja i na 2 godine starom procesoru i donosi osjetan porast perfomansi... Isao sam testirati da vidim da li je proc usko grlo pa sam tako 8800gts testirao na E4400 samo malo oc-an (na negdje 2800MHz) i 2x1GB DDR2 i moram ti reci da je razlika u odnosu na moj AMD3000+ na 2600MHz i 2x512MB memorije uocljiva i donosi porast perfomansi od 30%, ovisno o naslovu. U nekima je to oko 20% (rijetko ispod) a u nekima i do 50% (onima vise ovisnom o procesoru i kolicini memorije). Ja sam to testirao na HL2, Oblivion, Nwn2, CoD2, CoH (mozda sam i neki naslov zaboravio)... Najveci dobitak na peromansama je u CoH i Oblivionu, te odmah zatim u Nwn2...
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2007., 02:08   #13
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:

Meni se moj cini kao usko grlu za tu grafulju....Na nekih 2.6Ghz bi bio dobar tek....

mislav_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno