|
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
No, 9800 serija je bila poznata po gecrku, tako da i ne moraš to nužno vezati uz Sapphire ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
lako moguće da kartica bude neka srednja žalost kao i 86xx kartice...
![]() |
#8 |
|
jep. 1600 kn za 8600gts je totalna pljačka. no vidjet ćemo, neznam baš koliko će si ati priuštiti da skida cijene. očito su sada, htjeli oni to priznati ili ne u vrlo nezavidnoj financijskoj situaciji. popušili su na grafama , a koliko su tek popušili na procesorima je teško zamisliti uopće. najnajskuplji athloni u našim trgovinama koštaju tek smiješnih 1700 kn (x2 6000) a to u amd/ati-u sigurno prije godinu dana nisu sanjali ni u najgorim noćnim morama
![]() |
#9 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Baš sam pogledao na Sapphire sajtu, kartica stiže tek u 7. mjesecu ![]() Ipak, nekoliko razloga zašto mi se isplati čekati: 1. ionako nema DX10 igara 2. kartica ne treba dodatno napajanje 3. pasivno hlađenje jedino me loše performanse mogu odbiti od kupnje, ali ne mogu vjerovati da neće biti dosta bolje od moje 800XL-ice |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
ne kužim zakaj pasivno? kaj nisu mogli staviti neki bolji cooler i dignuti taktove za 20% !?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
neki vole tiho i nevole oc zato postoje pasivni hladnjaci koji su čisto dovoljni za te grafičke, a ko voli nek izvoli ima zalmana vf7/900 pa neka se igraju s tim...ja sam imao četiri godine 9600se sa pasivcem koji je hladio grafu odlično a bio je velik ko pola kreditne kartice....o čemu mi govorimo!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]() |
#14 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
"Sapphire je predstavio pasivno hlađenu HD 2600 XT Ultimate Edition grafičku karticu, s glavnim naglaskom na veliki overclock potencijal." ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
![]() |
#16 | |
|
Citiraj:
nebih se složio. jer ak imaš vent koji je tiši od hardova u kompu onda čuješ hardove što znači da je vent nečujan. a ak ti čuješ tihe ventove na npr 800 okr onda svaka čast.
![]() |
![]() |
#18 |
Lucky Luke
Datum registracije: Jun 2006
|
zalmani se cuju i na 5v... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pasivno je pasivno, a tiho ahtivno hlađenje će kad tad postati glasno jer će ležaji prozujati. Papst više nije što je prije bio, a Zalmanovi ventovi se čuju i kad stoje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Ne znam kako drugi ovdje, ali ja stvarno jesam osjetljiv na visoke i niske zvukove tocnije frekvencije. Nije strasno i pogotovo je nebitno kad se igram, ali kada pisem na kompu, radim proracune ili bilo sta drugo sto zahtjeva tisinu i koncentraciju, onda zelim tiho racunalo. Pri takvim operacijama ni hard disk, ni opticki pogon nisu glasni. Kupovina dva racunala, jednog za igranje, jednog za "tisinu" bi bila idealna, ali je uglavnom nepotrebna jer se, uz neke kompromise (manje FPS-a za igre, nesto buke kod rada) moze postici dovoljno FPS-a u igrama i minimalna razina "glava boli" frekvencija i za takvo racunalo uvijek dobro dodje sto vise pasivnog hladjenja u racunalu. E sad, ne kazem da bi sve kartice trebale imat pasivno hladjenje, niti da bi sve trebale imati aktivno jer ovako svatko ima pravo izbora, tako da mi ni nije najjasnije cemu ova rasprava. Kome se ne svidja pasivno hladjenje, pricekat ce koji dan/tjedan da either Sapphire ili neki drugi proizvodjac izbaci istu karticu sa aktivnim hladjenjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma stvarno, totalno nepotrebna rasprava. Ko voli voli ko ne ne. Mislim, uvijek je prednost kada je pasivno hlađenje u igri, pogotovo ako slažeš komp za nekog drugog. Još kad je tvoj pa ga i povremeno očistiš od prašine, ali ekipa koja to ne radi vrlo brzo se nađe u situaciji da nešto zuji ili se vent u potpunosti zaglavio. Nema bolje kombinacije nego ploča s pasivcem i grafa bez venta - milina. Ne moram se bojati da će nešto prosvirati nakon pola godine itd. Još kad pogledam one jadničke od low end grafa (9200, se i slično) s kakti aktivnim hlađenjem, komadom pleha i ventićem koji jedva čeka da stane - čemu to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ležajevi kod Zalmana su koma i ti ventovi se čuju i na 5V, naravno ne čuje im se protok nego ležajevi, zato i ljudi koji pate na tišinu mjenjaju ventove na VFx00 seriji Zalmana. Što se hardova tiče AAM + spužva + stavit hard "da bude u zraku" i problem riješen.. A što se tiče pasivne x2600xt i veliki OC potencijal, meni je to bullshit jer će temperatura svega okolo bit bar 5-10 stupnjeva viša jer zrak mora negdje iči, jelte.
![]() |
![]() |
#24 |
|
ne čuju se vibracije nego okretanje ploča u hardu. mali ot ali kad si već spomenuo kak bi ja to mogao riješit?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|