Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.05.2007., 16:56   #61
kObRa
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Novi NVIDIA "Human Head" DEMO

Download:
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1643

samo pih... Minimum System Requirements: GeForce 8800 Ultra, Windows XP, ForceWare Drivers 97.44 or higher, 512MB system memory, 256MB video memory.

Ako nekog zanima
NVIDIA GeForce 8800 Ultra review

Bash cu probat na svojoj GTS..

kObRa je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2007., 08:30   #62
TheProfiler
Gamer 2 the Bone
Moj komp

TheProfiler's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ja sam odvrtio na svojoj GTS-ici, u 1650*1050 i malo je trzavo ali preopako izgleda...
Čekam dan kad će sve face u igricama ovako izgledat. A to nije tako daleko, čini mi se...
Staro 29.05.2007., 10:38   #63
mehekek
Premium
Moj komp

mehekek's Avatar

Citiraj:
Autor TheProfiler Pregled postova
Ja sam odvrtio na svojoj GTS-ici, u 1650*1050 i malo je trzavo ali preopako izgleda...
Čekam dan kad će sve face u igricama ovako izgledat. A to nije tako daleko, čini mi se...
a dali bi ti trzalo ako stavis na razu 1280x1024?
mehekek je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2007., 10:43   #64
TheProfiler
Gamer 2 the Bone
Moj komp

TheProfiler's Avatar

Citiraj:
Autor mehekek Pregled postova
a dali bi ti trzalo ako stavis na razu 1280x1024?
Ne znam, budem probao. Ali ja sve igram u widescreen rezi 1680*1050 tako da i sve testove i tričarije vrtim u istoj...
Staro 29.05.2007., 10:48   #65
mehekek
Premium
Moj komp

mehekek's Avatar

na na koliko ti fps-a ide otprilike u toj nativnoj rezi?
Staro 29.05.2007., 10:52   #66
TheProfiler
Gamer 2 the Bone
Moj komp

TheProfiler's Avatar

Nisam uopće pratio, budem vidio kad dođem doma s posla...ali ovak od oka rekao bih 15-tak...
Staro 29.05.2007., 10:59   #67
mehekek
Premium
Moj komp

mehekek's Avatar

ooo vidim da je taj directx10 tosta zahtjevan... mozes li uplodat kakkve skikice da vidimo kakva je to grafika(kad se vratis s posla naravno)
Staro 29.05.2007., 11:03   #68
TheProfiler
Gamer 2 the Bone
Moj komp

TheProfiler's Avatar

Budem.
Staro 29.05.2007., 13:05   #69
Nakitu
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor kObRa Pregled postova
Novi NVIDIA "Human Head" DEMO

Minimum System Requirements: GeForce 8800 Ultra, Windows XP, ForceWare Drivers 97.44 or higher, 512MB system memory, 256MB video memory.

Lol ako je minimum Ultra a ona ima sama po sebi 768 mb vrama kako onda moze biti minimum 256 mb vrama? Koji su to specijalci...

Probo sam na mojoj gtx. Reza 1680x1050 supersample multi 1.0 33-35 fps ,
Reza 1680x1050 supersample multi 1.5 26-29 fps , Reza 1680x1050 supersample multi 2.0 7-9 fps

Neznam bas da bu ista skoro tako izgledalo s obzirom da treba tolko snage samo za glavu bez ociju. Di je tu jos tijelo i okolina. Mozda za 3-4 godine...
Staro 29.05.2007., 13:08   #70
TheProfiler
Gamer 2 the Bone
Moj komp

TheProfiler's Avatar

Lapsus. Mislim da je minimum bilo koja iz 8800 serije...sumnjam da bi 8500 i 8600 mogle ovo prožvakat.
Staro 29.05.2007., 19:43   #71
kObRa
Banned
Moj komp

Citiraj:
Lapsus. Mislim da je minimum bilo koja iz 8800 serije...sumnjam da bi 8500 i 8600 mogle ovo prožvakat.
kj si lood? meni steka na 800x600 ;1.5sample... ono 5-8fps-a.
Staro 29.05.2007., 19:48   #72
Nakitu
Premium

Citiraj:
Autor kObRa Pregled postova
kj si lood? meni steka na 800x600 ;1.5sample... ono 5-8fps-a.
Esss kaj je tolko losija GTS s 320 vrama?U biti brijem da je stvar u vramu.Premalo vrama ima. Nije tolko do snage kartice.
Staro 29.05.2007., 21:08   #73
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
1680x1050 supersample multi 1.0 meni 26FPS-a...

A na 1.5 sample je 16FPS-a...

Odlično izgleda,lik je totalno psihodeličan...strava!
Staro 30.05.2007., 01:04   #74
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Ma taj Lost planet je nacin da nVidia moze reci evo ima i dx10 igra na trzistu a proizvodac dobije (imho nezasluzenu) pozornost na trzistu. To je igra radena za konzole u koju su naknadno nabacili dx10 feature i to (opet imho) prilicno bezuspjesno. U dx10 modu igra izgleda gotovo pa losije od dx9 moda te pati od brojnih problema. Da li je to samo do dema neznam, no s obzirom na dosadasnje iskustvo s konverzijama nis dobro ne ocekujem od finalne inacice.
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2007., 08:15   #75
TheProfiler
Gamer 2 the Bone
Moj komp

TheProfiler's Avatar

Probao sam jučer skinut koji SS sa print screen-om ali samo mi zalijepi sliku desktopa?!?
Nalazim da mi valja rabiti neki prikladni program...
Staro 30.05.2007., 09:42   #76
Nakitu
Premium

Evo slike. Puno bolje izgleda u zivo nego na slici.
Staro 30.05.2007., 09:46   #77
TheProfiler
Gamer 2 the Bone
Moj komp

TheProfiler's Avatar

Slažem se, pogotovo kad staviš multisampling na 2.0. Onda ide u 15-tak FPS-a. Sa 1.5 oko 20-tak...
Staro 30.05.2007., 10:32   #78
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Slažem se, pogotovo kad staviš multisampling na 2.0. Onda ide u 15-tak FPS-a. Sa 1.5 oko 20-tak...
Na 1680x1050?Ne bi rekao
Staro 30.05.2007., 11:04   #79
mehekek
Premium
Moj komp

mehekek's Avatar

A kako bi se GTXica nosila sa 1680x1050 i multisampling na 2.0??
Staro 30.05.2007., 11:06   #80
TheProfiler
Gamer 2 the Bone
Moj komp

TheProfiler's Avatar

Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Na 1680x1050?Ne bi rekao
Ja bih, ali šacam odokativno...morat ću d-loadat onaj fraps il neš' pa točno vidjet...
Staro 30.05.2007., 11:42   #81
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Evo kako radi na GTX-ici...

Citiraj:
Autor Nakitu Pregled postova
Probo sam na mojoj gtx. Reza 1680x1050 supersample multi 1.0 33-35 fps ,
Reza 1680x1050 supersample multi 1.5 26-29 fps , Reza 1680x1050 supersample multi 2.0 7-9 fps
Tako da...

Citiraj:
Ja bih, ali šacam odokativno...morat ću d-loadat onaj fraps il neš' pa točno vidjet...
Definitivno ćeš morat ...

Uostalom,meni na 1.5 sample radi oko 16FPS-a...a grafička mi radi na 660/2200Mhz...
Staro 30.05.2007., 11:48   #82
TheProfiler
Gamer 2 the Bone
Moj komp

TheProfiler's Avatar

A moja na 625/2000...budem probao sa tvojim frekvama...valjda će šljakat. BFG je poznat da se dobro kloka...koje su ti full load temp.?
Staro 30.05.2007., 11:56   #83
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
A moja na 625/2000...budem probao sa tvojim frekvama...valjda će šljakat. BFG je poznat da se dobro kloka...koje su ti full load temp.?
Who cares Nemam pojma...Jednom sam samo bio gledao,ma ne ide preko 70C u full loadu...
Staro 30.05.2007., 13:53   #84
kObRa
Banned
Moj komp

s obzirom na to da to nije bash nekak optimizirano... kladim se da se na 8800 Ultra vrti oko 30 - 45 fps-a.. a ono kartica za 5500kn... lol... al zivi bili pa vidjeli... cim dodje crysis
Staro 31.05.2007., 08:43   #85
TheProfiler
Gamer 2 the Bone
Moj komp

TheProfiler's Avatar

Ma dovraga i Krajsis, već je 2put odgođen. Brijem da će izać bar 3 DX10 igre prije njega...
Staro 31.05.2007., 09:34   #86
bass_pleya
Premium
Moj komp

bass_pleya's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Ma dovraga i Krajsis, već je 2put odgođen. Brijem da će izać bar 3 DX10 igre prije njega...

naravno da oce...

mozda se varam...ali mislim da ce kod buducih dx10 naslova (citaj VISTA) driveri biti najveca rupa...tj najveca nada za te fu##ing FPS-e...

pokrenem igru sa starim driverima i steka... pokrenem sa nijansu novijim driverima...i igra leti...

ae da imam neki celeron1.4(NHF za one koji ga imaju) i 5900xt bi shvatio ali...
bass_pleya je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2008., 23:14   #87
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Angry

Citiraj:
Autor mrki Pregled postova
Ja probao s 6600Gt na 1280*960 ,kaže da mi je pc slab i ja naručio 8800GTS 640 od LEADTEKA , a sad se vuče od 10-15 fps-a!
vidim, ovo je malo zastarjela tema, al moram se uključit.
baš sam neki dan instalirao lost planet dx10 demo, i patch za istu. sve prođe ok, upalim igricu, naravno odmah sve stavim na dx10 u postavkama i sva filtriranja na najjače, pokrenem igru,a ono teli mi se na 20-25 fps-a na otvorenom i u nekim zatvorenim dijelovima mape na jedva 30.

kupiš komp prije mjesec i po, i to ne baš najslabije komponente (znam da hd3870 nije high end, al svejedno), imaš podršku za pizdarije koje nisu još ni počeli upotrebljavat u igricama (hint: direct shit 10.1), klokneš sve maksimalno što ide, i onda ti se igrica (koja je starija neg tvoje komponente) ŠLEPA NA 20FPS-a!!!

kužim da je lost planet loš port, i da je dx10 općenito još uvijek pain in the ass ako nemaš bar 8800gt, al svejedno brate mili, piše u system requirements da je preporučena grafa od 256MB i dx10. nek onda fino stave da ti treba 8800gtx za normalno igranje, i nema problema.
čak i kad potpuno ugasim AA i AF, dobim kakvih 5 FPS-a više. tek kad stavim sve na dx9, onda bude igrivo kolko tolko.

crysis nisam probo, al kolko čitam i čujem, situacija je poprilično ista. na systemrequirementslab.com mi za crysis premašuje preporučenu konfu, znači da bi mi sa ovom konfom trebo letit na full detaljima, a svi znamo da NE BUDE!

ko tu koga
Atrax je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2008., 00:46   #88
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
kao sto i sam kazes - lost planet je losa konverzija i tu nema price, jedini za kojeg znam da pati na tu igru ovdje je gordon freeman jer jedino on svrsava na framerate a ne na sadrzaj
igra je uza svu tu neoptimiziranost i uzasno jadna. kao da to nije dovoljno toliko je konzolaska (furanje na neki anime, onda idiotarije (a mozda je to i povezano s prvim ) poput toga da klinjo nosi minigun s onog mecha koji izgleda kao da ima cca 850kg kao od sale i trci i skace s njim okolo itd...), idiotskih neprijatelja, dosadnih i ruznih levela.....
mislim stvarno nista vrijedno paznje i zivciranja zbog toga sto radi slabo. btw igra ni u dx9 ne radi dobro, sjecam se kad je izasla tek. konfa mi je bila ista osim sto je grafa bila 1950pro. sve je trzalo toliko da sam popizdio i deinstalirao je nakon mozda minute igre.

a crysis je prica za sebe. raditi ce ti sigurno. na kojim postavkama morati ces vidjeti sam, sve na ultra mozes naravno slobodno zaboraviti (kao i valjda svi koji ne furaju neku CF konfu s dvije 3870x2 ili slicnom kombinacijom) na svakoj normalnoj rezoluciji.
ali opet, to nije igra nego glupi techdemo koji osim par svjetlih trenutaka ne nudi apsolutno nista vrijedno pozornosti i zivciranja oko toga sto ne radi kako bi trebao. grafika je super za hvatanje screenova, kad se pocmem kretati i vidim ono kamenje i grmove kako se spawnaju ispred mene (kada sam igrao na med-low mislio sam da je zbog toga, kako sam se samo razocarao kad sam vidio da je tako i na ultra , kao jebeni NFS3 da igram bez hw grafike).

sve u svemu, nemoj se zivcirati bezveze. to je kao recimo 3dmark, kad se pojavi novi trza gotovo svima a grafika u njemu je nist posebno, cisto neoptimizirano smece no neoptimizirano s ciljem. pa se nitko ne zivcira sto mu trza. a sad bi se trebao zato sto je skupina programera pracena reklamnom masinerijom bogatih izdavaca napravila to isto ali bez cilja? zaboli te, ne igras takve igre i gotovo. ili ih kao crysis predjes cisto da vidis cemu sav taj hype oko njega na postavkama koje mozes vrtiti i zatim deinstaliras.
srece ionako nema, gledaj samo nextgen konzole, desava se ono sto sam davnih dana najavljivao - kako su se sve vise dizajnom priblizavale PCu i kako su postale ovisne o internetu imaju sve vise problema. bem ti pucao bi u nekoga kad vidim da igra na konzoli trza. toga nekada nije bilo (osim ako ti CD nije bio prljav) a danas je takoreci opca pojava. assassin creed na PS3 uzmimo samo za primjer. zna zatrzavati, rusi se....ljudi cekaju patch. pa kakav jebeni patch za konzole? eto, htjeli ste net i HDD u konzoli, sad uzivajte u patchevima jer proizvodjaci vise nemaju potrebu ispeglati proizvod prije prodaje. zasto i bi kad ga mogu pustiti u prodaju kad njima pase a zatim krpati patchevima sve.
ili izbaciti takve proizvode kao sto je crysis i lost planet kojima ni nekoliko patcheva ne moze pomoci. zanimljiv mi je i two worlds, ukupno su patchevi veci od igre kad se svi zbroje i ako ne racunamo video fileove koji ionako nisu patchani.i opet radi previse lose na nekim strojevima koji bi ju morali gurati bez problema

predug post ali sta sad
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2008., 10:49   #89
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Talking

da slažem se potpuno s tobom.
općenito kaj se lost planeta tiće kao igrice, čim sam vidio da skupljam neke narančaste fleke sa poda (šta god to bilo), sjetio sam se svoje stare PSone i Spyro The Dragon
Najviše me zanimala ta grafika, zato sam instalirao to, i zato ću instalirat i Crysis, kao što si i rekao, proći jednom, MOŽDA dvaput, i to je to.

Recimo, ak pogledam CoD4, imam ga od 11 mjeseca, instalirao sam ga još na staru konfu (P4 1.8, 9600XT 256RAM, 512RAM ) i igrica je radila! Kloknuo sam procu na 2.4 i grafu sam iscjedio kolko je god išla, i uspio odvrtit igricu. Normalno, na 800x600 i sve živo na low, al je išlo.
I sad ju imam na novoj konfi, i ne prođe dan da bar pol sata ne odigram cod. To su te igrice valjda kojih se svako malo zaželiš jer imaju i nešto drugo osim fancy grafike.

A kaj se konzola tiće Kad razmisliš malo, banana čovječe. Patchevi za konzole, pa dok sam imo PSone nisam ni znao šta je patch ili niski FPS. Trzale bi igrice od frendova čiji su CD-i izgledali koda su 2 rata prošli
Smiješno, šta PS4 će imat nadogradivu memoriju i ne znam šta
Još će za konzole stavljat system requirements CONSOLE REQUIREMENTS
Koja mafija, neko bere lovu masNo na tavim stvarima. Prije si kupil konzolu, i igro se bez brige i pameti, bez zajebancije za crackovima patchevima i ne znam čime.
Atrax je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2008., 13:16   #90
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Ja mislim da za trzanje igara na ps3 konzoli nije krivac ni internet ni hdd nego nešto drugo. krivac je najvjerojatnije sama konzola tj njen specifičan hardware za koji nije lako programirati za razliku od xbox-a360 i pc-ja koji djele sličnu platformu. Esad bi neko mogao reći da je i ps2 imao specifičan hardware i kako su se onda na njemu igre izvodile bezprijekorno!? Zato što je svojevremeno ps2 bio kralj igara i naslovi su se primarno razvijali baš za playstation2, a tek onda za sve ostalo. Sada su stvari umnogočemu drugačije i nove hit igre izlaze najčešće istodobno za sve tri platforme tj za pc,x360 i ps3 a kako je razvijanje igara za ps3 progamerima malo "teži" posao nego za x360 i pc tu se najčešće malo sfuša.
Međutim stvari bi se uskoro mogle promjeniti jer sada kad je hdDvD kapitulirao pred blu- ray-em prodaja ps3 konzola dobiva snažan vjetar u leđa i kroz neko vrijeme bi ta platforma ponovo mogla postat primarna za razvoj igara. Potpuni trijumf ps3 sada koči jedino to kaj još za njega nema pirata i prženih cd-a-to bi derastično povećalo prodaju same konzole (slično kao i ps2)

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 15.04.2008. u 13:36.
darkijas je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na