|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Dilema (HP NW8440 ili ThinkPad Z61m)
Nakon otprilike 3 tjedna "kopanja" po internetu, izbor se suzio na ova dva laptopa. HP Compaq NW8440 (RH415EA2G) http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=1856 C2D CPU T7200 2 x 1024MB DDRII 667MHz 15.4 WSXGA+ 1680 x 1050 ATI FireGL V5200 256MB 80 GB HDD, DVD+/- RW DL + ostalo kaj ide 3 god garancije i na Thinkpad Z61m (UA0HACD) http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=1826 C2D CPU T7200 1024MB DDR2 15,4" WSXGA+ TFT 1680x1050 ATI MR X1400 128MB DDR 120 GB HDD S-ATA + ostalo 1 god garancije E sad... Vase misljenje trebam..... kakva je kvaliteta HP-a?? za Thinkpad znam da nemerem fulat kaj se tice kvalitete. Nadoplatiti kod Z61m jos garanciju i gigu rama ili uzeti to sve kod HP-a? Koji bi bili Vasi plusevi i minusi kod HP-a, a koji kod TPada??? Mozda preporuka za koji drugi lap u tom rangu? (jer vjerujem da ovo nije definitivno konacna odluka) Eto..... Zahvaljujem na svakoj pomoci! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Na tvom mjestu bi se odlucio za hp...to je odlican profesionalni model, imas i jacu graficku kao i 3 godine jamstva...ne vjerujem da ce pozalit! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
HP NW8440
Bas kopam po netu za specifikacije od HP-a pa bas i nemerem naci neki detaljniji info na njihovim stranicama. Kakva je kvaliteta izrade kod HP-a? prvenstveno mislim na kuciste i zastitu HDD-a. Isto me zanima i kake je kvalitete LCD matrica? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
NW ima istu konstrukciju kučišta kao i NC model. Što se tiče izrade, IBM je tu bolji, iako hp ima dobru konstrukciju. Mane hp-a: - dosta mekana pozadina lcd-a koja se lako krivi te u nekim slučajevima dolazi do doticanja s tipkovnicom - šlampavo izveden expansion bay (optika/dodatni disk) - relativno loša online podrška Kod Thinkpada postoje neki detalji koji ih stvarno izdvajaju od ostatka. Evo nekih primjera: 1. Trackpoint - zakon stvar, iako postoji i na HP-u nije niti izbliza kvalitetan kao i na TP-u. 2. Thinklight - može dosta pomoći u tamnom prostoru 3. Ultrabay (za Optiku/HDD, oduševljava kvalitetom izrade i jednostavnim mehaniznom izmjene te periferije). 4. TP tipkovinca - najbolja što postoji (iako je i od HP-a vrlo dobra, ali kod NW modela dolazi jednoredni enter). 5. Hlađenje/buka je kod TP-a bolje rješena s većim rashladnim površinama i tišim ventilatorima. Također TP-i se manje griju. 6. Bolja podrška (driveri/firmware koji ispravljaju bugove redovito - za razliku od hp-a koji štancaju te nemaju baš najbolji support) Ima još nekih stvari, ali ovo su jedne od najvažnijih i zbog toga Thinkpadovi do sada koštaju više od ostalih usporedivih (u tvom slučaju usporedivi ti je ili Z61p ili T61p, a ne Z61m - zbog grafičke). Nisam sad siguran oko cijene, ali ako možeš preporučam ti nabavku (pošto već govorimo o vrlo skupim računalima) Thinkpada T60p s Flexview opcijom (4:3 S-IPS ekran miljama iznad ovih u Z61 i NW8440). P.S. ako uzimaš tako skup laptop 3g garancije je must-have.
![]() |
#5 |
Registered User
|
...ma to sam si i mislil za HP-a kaj se tice kvalitete izrade. Gledal sam i z61p ali to mi je ipak malo previse para, ovak natezem vec... =( A cekaj malo pa nije ona NV 120 na dell-u integrirana graficka?? Da.. i bojim se ove rezoluciju na dell-u (WUXGA), mislim da bi mi to na 15,4" lcdu bilo malo presitno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Hvala na brzom te iscrpnom odgovoru, mislim da bude ipak odluka pala na dell-a.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2002
|
Citiraj:
misliš da thinkpad to sve nebi preživio? bi sigurno i jedno šta sam siguran da bi bolje izdurao je gaženje po ekranu jer je čovjek otprilike iste težine stao na T seriju po sredini ekrana a ne po rubu kao ovaj tu. inače industrijski standard kod Thinpkada T serije i Della je da metalna kugla težine 0,5kg smije pasti po sredini poklopca sa visine 1,1m, dok novi T61 prolazi i sa visine 1,7m jer ima kompletnu magnezijsku konstrukciju i iznad ekrana, ne samo čvrsti poklopac kao do sada ![]() ![]() inače ako si vidio testove koje mora zadovoljiti dell ATG... iznenadio bi se da je "obična" T serija prošla iste testove. T61 se očekuje kroz 2-3 tjedna u prodaji i imao bude quadro nvs140 grafiku Zadnje izmijenjeno od: igx. 26.05.2007. u 23:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2002
|
svi će biti na Santa Rosa platformi, ovo su najjači predstavnici za sad 14" WXGA+ (1440x900), C2D T7300 2,0GHz 4mb cache, 1x1gb, 120Gb, quadro nvs140 128mb (turbocache do 885mb), n wlan, BT, Vista Business. 3 godine garancije oko 12400kn 15,4 WSXGA (1680x1050), C2D T7300 2,0GHz 4mb cache, 1x1gb, 160Gb, quadro nvs140 128mb (turbocache do 885mb), n wlan, BT, Vista Business, 3 godine garancije oko 15-16000kn isto to u R61 varijanti sa T7100 1,83 procesorom, 120gb, bude koštalo oko 10500kn za one jako zahtjevne dolazi i T60p WUXGA (1920x1200) C2D T7500 2,2GHz, 2x1gb, 100gb 7200rpm, Quadro FX 570 256mb (1023mb), n WLAN, Vista Ultimate, 3 godine garancija, oko 18000kn svi će po novom imati firewire, neki kameru i car reader. cijene su tek formirane tako da budu možda i niže kad krene prodaja i konkurencija napravi svoje. osim toga dobili su novi sistem hlađenja koji je dodatno skinuo buku i temperaturu. evo i prvih testova http://www.notebookreview.com/defaul...w=ThinkPad+T61 http://www.pcmag.com/article2/0,1895,2127379,00.asp http://reviews.cnet.com/laptops/leno...-32442904.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Dell D820
Evo bijo danas u kodeksu da pogledam taj D820... mogu reci da sam iznenadjen kak vista izgleda hebeno dobro na njemu (WUXGA - 1920x1200) doduse na 144 DPI, ali nije ni 96 DPI tesko za čitati (bar još uvijek dobro vidim =)), neznam kak bi bilo na duže vrijeme. Smeta me jedino ekran. nisam baš previše zadovoljan sa njime. Vidljivost po horizontali/vertikali mu baš i nije bajna, već i uz mali pomak uljevo/udesno ili gore se primjećuje da je slika punoo tamnija. Još jedan detalj koji sam progruntal tek kad sam izašel iz dućana, a to je da se je slika na rubovima primjetno tamnija nego u sredini ekrana. Baš čudno. Moral sam se pomaknuti pred desni rub ekrana da bi videu sliku na desnom djelu u punom sjaju, a sredina i lijeva strana su mi za to vreme bile pretamne.... kaj je to normalno? koja svrha wide ekrana ako je preširoki?! lol... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Hvala Vragonoga još jenput (po n-ti put) viš te sitnice mi obični smrtnici neznamo. Baš su mutavi.... čovek bi rekeu da je matrica kvalitetnija... nikaj onda drugo ne preostaje neg da naručim sa WSXGA ekranom u kodeksu, kod ostalih se nemere naručit po želji (žitaj: neda im se bavit s tim)... same kaj treba čekati 3 tjedna da dojde i kodeks je skuplji za ~500 kn-a od arhiteh-a (za to sem si mogel neke điđe dodati još) Pitanje još jedno: Kaj mogu očekivati ako nadokupim naknadno još 1 GB memorije recimo kingmax-a. Budem imal kakih problema kaj se kompatibilnosti tiče? Nemerem nigde na netu naći koja memorija je u orginalu u dell-ovima... Zadnje izmijenjeno od: punkee. 28.05.2007. u 20:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
ajajajajajaj... a di da je keša zemem..... ja bi najrađe pri tebi kupil..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
ima uopće kod nas CL4 memorije?? naravno na 667 MHz.. Zadnje izmijenjeno od: punkee. 30.05.2007. u 12:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
kolko para? taj keš bi se mogel najtu negde kod mene..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ali, vidiš, što se tiče rezolucije WUGXA apsolutno nisi u pravu! Razlozi koje navodiš protiv te rezolucije odnose se isključivo za 15" ekrane, te se isključivo kod tih ekrana radi o zastarjeloj matrici. WUGXA na 15.4" je vrhunska i u svakom pogledu barem za dvije klase kvalitetnija WSXGA. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|