|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Image diska - pomoć?
Imao sam ovdje jednu temu vezanu za problem, odnosno čudnovato ponašanje diskova, koja je netragom nestala... No dobro, postavit ću ovo pitanje jer ionako nije usko vezano za ono što se meni desilo.. Naime, imam instalirane windowse na jedan disk (jedna particija) od 250GB i sad me zanima dali je ikako moguće napraviti neki image ili kopirati tu particiju jer imam još jedan identičan takav disk prazan...naime, moram formatirati taj disk na kojem su windowsi jer je došlo do nekih problema oko prvog formatiranja, a htio bih izbječi na bilo koji način ponovnu instalaciju svega... Jeli to ikako moguće i mogu li ikako tu particiju kopirati ili nešto napraviti s njom i prebaciti na drugi disk i kasnije vratiti nazad a da to radi? Postoji li način? Imam Segate diskove i onaj Segate wizard 10.0 ili kako se već zove i zanima me što napraviti i kako kasnije vratiti taj image? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Upotri***i Acronis True Image. Napraviš image i boot cd. Image možeš staviti na drugi disk ili particiju, optički medij (malo teže u tvom slučaju ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ma znam tu je i nastao problem, jer sam htio napraviti particiju i cijelo vrijeme mi je javljao da mi je disk "BAD" tj oba diska je rsu bili u RAID0 i sad sam ovaj drugi disk formatirao i on je u redu i trebao ti isto napraviti i s tim prvim a ne da mi se ponovo sve instalirati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja sam to napravio ovako : Instalirao Acronis True Image,, sa njim napravio ISO boot -CD-a/DVD-a,, također Acronisom napravio Image "C"- particije,,. U Ultra ISO-u otvorio ISO boot DVD-a od Acronisa,,Drag&Drop-ao u njega Image "C" particije (napravljen sa Acronisom),,,označio sve,,Save-ao kao ISO,,Taj ISO Spržio kao IMAGE sa Nerom na DVD(od 8,5GB,,jer mi je particija bila "malo" veća od 4 GB)----. Tako sam dobio Bootabilan DVD sa Image-om moje "C"- particije.. ![]() Zahvaljujem Greg-Se-u koji mi je imao strpljenja sve to (step by step) objasniti... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Kada vratim Image 0 bodova, kaže mi "NTLDR is missing" kod bootanja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
...Zbog toga što izradom imagea ne radiš i backup MBR-a koji treba za bootanje dok Disk Clone opcija prekopira apsolutno sve uključujući i MBR.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |