|
![]() |
#151 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
JA sam prekjućer stavio na DS3 mali 4cm Sharkoonov ventilator. Skroz je tih, skoro pa nečujan u odnosu na ostatak, mislim na procesor i dva 12cm venta u kučištu. Puno sam sad zadovoljniji, prije je NB bio vruć, kipuć, sad je topli. Govorim naravno kad je komp OC na 3.0GHz a dok je normalno onda je NB hladan pod ventilatorčićem. Dvoumio sam se to ili Thermaltake HR-05 ali zbog financija ovo je prevagnulo, i prilično sam zadovoljan. |
![]() |
![]() |
#152 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Da, baš sam gledao dal bi mogao montirati kakvog zalman pasivca na southbridge ali i meni smeta kondenzator od grafe, a imam 7600GT!! Mogu tek misliti kak je sa 8800 serijom... Vjerujem da imaš tihi 40 mm vent ali je ipak glasniji od pasivca :-) ,tako da ću prije probati sa Zalmanom. Ako on uspije napraviti dovoljnu razliku o odnosu na stock cooler-super, ako ne-ne gine mi vent. Ali ovaj senzor "matična ploča" iz Everesta mi je totalno nejasan, 46 stupnjeva sa zatvorenim kučištem i 48 sa otvorenim, sve u idleu!? |
![]() |
![]() |
#154 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja takoder dvoumim dal da spustam temp sa Zalmanom ili sa 40mm. Ajde ako udobes Zalmana javi kakvi su rezulati, jer 40mm bi me izasao nekih 20kn (mozda cak i nadem kod nekog koji viska - citaj: 0kn), dok je Zalman 53,90kn. Btw. momcima sa 40mm-ovima, par pitanja: U kojem shopu ste ih nasli? Mislim prava su rijetkost. Vidim u ADMu ima Spire, ali ako ima negdje veca ponuda pogledao bih... Naravno jos ako ima sa plavom ledicom (iako ne znam dal 40mm sa led-om uopce postoje) Dal znate dal se gubi garancija ako se 40mm zasarafi (posto se to moze ubrajati u tzv. "fizicka ostecenja")? BTW: Ako koga zanima, moja NB je zario onaj dan do 58 stupnjeva, a drugi dan najnormalnije radio na 38-40max. Stvarno mi nije jasan (iako je na dodir iste topline)... Moguce da se senzor nesto s***ao ili da je Everest krivo pokazivao... Ne znam i ne zanima me... |
![]() |
![]() |
#155 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
doma u ladici da, nije bas da su cesti, al ima u linksu i tako...pogledja na nabava.net postoje, imam ja, ali nema za kupit u hrv kolko ja znam, trazio sam jos jednog, al nisma naso Citiraj:
everest ne pokazuje temp NB nego maticne |
|
![]() |
![]() |
#156 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
temperatura toga što god on mjerio 46 za zatvorenim i 48 sa otvorenim kučištem??! Procesor (E4300 - 2700MHz) radi na 42 stupnja (CPU u Everestu) a CoreTemp i Everest javljaju za jezgre 33 stupnja. Sve u idle-u. Cooler je nažalost stock ali uskoro ga planiram zamijeniti Freezerom 7. Nije čak da loše hladi nego je prebučan. |
|
![]() |
![]() |
#157 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Gledam malo ove specifikacije: download.intel.com/design/chipsets/designex/31305503.pdf Dakle, ako pri dodiru na hladnjak ne zamirisi rostilj, nema razloga za brigu ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Zalman na NB
Jel netko ima Zalmana ZM-NBF47 na DS3? Koliko spusta temperaturu? Ne znam dal da ulozim u njega ili u 40mm vent, ali u nesto bi htio. Ima li netko konkretne podatke koliko temp spusta samo 40mm fan zasarafljen na postojeci NB (vidim neki su tu pisali 20C), a koliko spusta Zalman? Ipak Zalman mi ima prednost radi estetike i toga sto je pasive hladnjak, ali ako nema smisla kupovati ga, onda nema smisla... Pa nije valjda da ga bas NITKO nema. |
![]() |
![]() |
#159 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
E4400 grijanje
Dakle, sa ovog nestabilnog DFI smeca u sigu preso ja na E4400 2.0 C2D i Asus P5B plocu... Intel stock cooler (iovako sam bankrotiro, pa nisam imo za cooler :S). Ono sto me zanima jesu temperature... kako se vama krecu? Meni ovo u full loadu ide do 70C (Prime nakon 1h), idle je oko 50-53. Tempe citam iz Asusovog Probea. Kuciste je dobro "provjetreno", imam 120mm intake i 120mm outtake i Antec NeoPower480W napajanje u Antec AMB 3700 kucistu. ** zaboravih: default voltaza, samo digo FSB da nasviram clock na 2.4Ghz. Dakle minimalni OC za taj procesor. 70 stupnjeva mi se cini puno previse (Stari 3000+ A64 je radio na 35/55 otprilike, sa Zalman AlCu cvjeticem), iako ne pusim tu temperaturu. Naime, blok hladnjaka je jedva mlak, kolko god sam prst priblizio jezgri, ne cini mi se da je vruca nesto.. Onako odoka, reko bi da senzor "sere" jedno 15ak stupnjeva... Da magijam pare za Freezer? ![]()
#160 |
.
|
70C je definitivno puno, i čisto sumnjam da je toliko, probaj temperaturu izmjeriti sa CoreTempom 0.94, pa onda javi temperature... Box cooler je dovoljan i za blaži OC (~2.7ghz), dok bi za veće brzine (više voltaže), ipak bio poželjan neki bolji cooler tipa Freezer 7 Pro kojeg si i sam spomenuo... |
![]() |
![]() |
#161 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ista stvar je i kod mene idle 40-tak stupnjeva load 55, za Sonic tower hladan, cak i dolje oko baze. Provjeravao sam maticnu plocu i tamo gdje je proc ispod je pod full loadom malko, cak hladnije od pasivca na chipsetu, tako da mislim da ti senzori malo zahebavaju
#162 |
mučko đubre
Datum registracije: Apr 2005
|
isto je i kod mene, samo ja imam ds3. 355*9 na 1,392 u radu, hlađen big typhoon-om, u coretempu 0,94 temperatura do 60 stupnjeva, ostali pokazuju oko 75, a baza i cijevi skroz hladne...
#163 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
jeste vi svi zaboravili na konkavnost? evo ja sam prije par dana uzeo E2160 i prije nego sam ga stavio provjerio jeli konkavan... pogađate??? naravno da JE. ![]() Treba promjenit pastu i bolje je nanijet, a ako i to neriješi problem onda matična sere. |
![]() |
![]() |
#164 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
#165 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Nekakvim flomasterom zašaraš HS i dok je još vlažan ( ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
crnjo
|
#167 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
dok imaš taj stock kuler probaj spustit voltažu na 1.2V onda će biti daleko niže temperature,po svemu ispada da ti je proc konkavan...
#170 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako se sjecas ja imam E6600 ES, provjeravao sam mu konkavnost i ravan je ko zrcalo, provjeravo sam i bazu collera isto. Da je sonic lose sjeo bar bi podnozje ploce bilo vruce ali ono je pod opterecenjem mlako
#171 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ne vjerujem da su ti temp sa box coolerim 27/29 c. Makar je idle. Na ovim slikama vise vjerujem Asusu. I sam imam P5B+6300@400x7 i vjeruj mi probao sam box hladnjak, hyperTX, Big Typhoon ali tek kad sam stavio Sonic Tower grijanje se stabiliziralo, nakon 1 sat TAT mi daje max 57/58, idle je oko 45/47 c.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#173 |
.
|
Možeš ošmirglati HS ili bazu coolera... |
![]() |
![]() |
#174 |
crnjo
|
Skino sam novi CoreTemp... izmjerio s njim... kaze 59 stupnjeva full load. To mi se vec cini normalnije... Nek stoji, ko ga j..e, ne smirgla mi se bazu hladnjaka bas.... ![]()
#175 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Jesi provjerio pastu na kraju?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#177 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
ok su ti temp, taman na granici (59c), imas jos nekih 2c prostora no to ce se popunit ako je recimo neki vruci dan, a nemas klimu u sobi, iako je i danas full vruce mislis na ASC pastu? ako da onda dobro mozes si jos pratit temp i sa speedfanom, ima chart pa mozes gledat kak ti se krecu npr u nekoj igri i tako...dat ce ti iste temo ko core temp 0.94 |
![]() |
![]() |
#178 |
Moderator
|
kad sam testirao E4400 svi programi uključujući i TAT i CoreTemp su mi bacasli sulude temp a pod sulude mislim na 100°C u load-u a Infinity je bio hladan
#179 |
.
|
Koju verziju CoreTempa si koristio? OT: Gdje si nabavio DFI Infinity Dark ploču? |
![]() |
![]() |
#180 |
Moderator
|
koristio sam i 094 i 095 s time da je 095 redovito rušio sistem Dark imaš u Nobilisu tj Lost je zastupnik i dođe oko 1000kn no da nebi bilo nismo znali na slici je kriva, oni imaju non_S model dakle Infinity P965 a ne Infinity P965S
|
|