Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.05.2007., 18:57   #1
saban
Premium

Datum registracije: May 2007
Ima li sta za testirat mrtve piksele?

neki program ili nesto sta bi moglo uocit mrtve piksele.. ili da ih se golom oku lakse vidi.. jer stize novi monitor a ispalicu nekog ako bude koji mrtvi...
saban je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2007., 19:00   #2
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.05.2007., 13:52   #3
saban
Premium

Datum registracije: May 2007
hvala i usput jel ko ima mrtve piksele na samsung lcd? negdje ovde na forumu sam procita da se ka tolerira odredjeni broj mrtvih.. hmm to mi se ipak ne cini tolerantno prem nama kupcima...
kako stoji u ovom tekstu to je greska .. trebalo bi se odma mjenjat takve monitore... a ne da nam uvaljuju robu s greskom jer postoji tolerancija mrtvih piksela.. ako platis nesto par tisuca kuna onda ocekujes od tog proizvoda da nema nikakvu gresku... tako su mogli stavit auto u prodaju s neispravnim kocnicama i rec da se tolerira takva greska.. .. ko bi takav auto uzea? naravno niko.. pa ko zeli da mu uvale ekran s mrtvim pikselima.. niko... treba dignit ustanak ...
"
Citiraj:
Mrtvi pikseli

Problem koji se može javiti kod potpuno novih monitora su mrtvi pikseli. Radi se o pikselima koji zbog greške u proizvodnji panela ne odgovaraju na zapovijedi matrice o boji te stalno prosijavaju svjetlo određene boje (crvene, zelene ili plave). Proizvođači nude mogućnost zamijene monitora s takvom greškom, ali treba pažljivo proučiti uvjete zamijene prije kupnje jer neki proizvođači su dosta 'tolerantni' na svoje pogreške tog tipa. Uglavnom je određen broj mrtvih piksela koji je potreban za zamjenu ili njihova pozicija. Svi renomirani proizvođači teže garanciji jednog mrtvog piksela, ali je možda nemaju za sve modele.
saban je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2007., 14:18   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kod Samsunga ovisi o modelu (kao i kod drugih proizvođača). Iz iskustva znam da su na serijama 960 i 970 imaju Zero Tolerance što se tiče mrtvaca.
Staro 22.05.2007., 15:09   #5
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Ja sutra idem po 931BF, prije bum ga detaljno pogledao... kaj ak ima recimo 1 ili 2 mrtva pixela? Da ih tražim drugi primjerak ili...? Do kolko pixela mogu raditi kompromise? Jel teško naći model sa 0 mrtvaca?

Hvala... uf što sam pod utjecajem Nakon toliko godina prelazim sa CRT-a na LCD
Bartuc je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2007., 15:14   #6
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Bartuc Pregled postova
Ja sutra idem po 931BF, prije bum ga detaljno pogledao... kaj ak ima recimo 1 ili 2 mrtva pixela? Da ih tražim drugi primjerak ili...? Do kolko pixela mogu raditi kompromise? Jel teško naći model sa 0 mrtvaca?

Hvala... uf što sam pod utjecajem Nakon toliko godina prelazim sa CRT-a na LCD

A ipak si se odlučio za BF, bravo

Ja sam svoj uzeo u Linksu i isprobao sam ga naravno prije...gle ako ih nema odmah mala je vjerojatnost da će ti se pojavit za par dana...ako ti se pojavi 1 ili 2 nečeš ništa moći napraviti...ako bi ih bilo više odeš nazad u dučan i tražiš ih novi, ako nedaju baci im ga u vugla (kaj če ti monitor sa X mrtvih piksela)
Lud76 je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2007., 15:35   #7
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Ma normalno, želim da bude u odličnom stanju! Ali me zanima dali je pristojno ljude tražiti da mi daju na test (pred njima u dučanu) novi primjerak ako ovaj ima samo kojih 1-2 mrtva pixela? - to je naravno prije nego ga uzmem doma!
Staro 22.05.2007., 16:28   #8
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
gle generalno radi se o 2000kn okvirno, sto je mnogo krznenih zivotinjica, a ti si kupac i imas pravo na izbor robe.

To je kao kad udes u konzum i uzmes mljeko iz straznjeg reda jer ima 1 dan duzi rok trajanja od ovoga prvog, sto nebi znao da nisi pregledao sam proizvod. Tako da, da, slobodno trazi to, ako ti ne zele to napravit odes nekud dalje, njima je zarada na tom monitoru sve samo ne zanemariva...

ne vidim sta bi tu nepristojno bilo.

Ja nisam provjerio disk jednom prilikom nego samo ambalazu koju su mi urucili pa je ispao pogresan model na kraju, tak da.. samo naprijed!

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2007., 16:29   #9
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

OK, hvala ljudi na pomoći! Javim dojmove kad ga isprobam!
Staro 22.05.2007., 16:32   #10
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Slobodno traži. Ja sam dobio svoga sa 1 mrtvacem kojeg sam vidio tek nekoliko dana kasnije. Dečki su bili jako fer pa su taman dobili obavijest da i on spada u Zero Tolerance (do tada samo 970 serija) tako da sam im ga vratio. Kad je stigao drugi, prvo smo ga priključili kod njih i kad smo ustanovili da je sve ok, onda sam ga uzeo doma.
Oglas

Oglas
Staro 22.05.2007., 16:44   #11
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Citiraj:
Ma normalno, želim da bude u odličnom stanju! Ali me zanima dali je pristojno ljude tražiti da mi daju na test (pred njima u dučanu) novi primjerak ako ovaj ima samo kojih 1-2 mrtva pixela? - to je naravno prije nego ga uzmem doma!

Ma naravno da smiješ tražit test (pa plačaš to) monitora ili drugi monitor ako jedan primjerak nije isparavn u dučanu...sad ako se pojavi nakon 2-3 mjeseca 1-2 mrtva piksela tu se ništa nemože (na tome Samsungu)
Staro 22.05.2007., 16:57   #12
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Naravno da trebas probati, ne kupuj ako ima i jedan mrtvi piksel to je tvoja lova imas pravo traziti ispravan proizvod, e sada ako ti se pojavi koji za mjesec, dva ili vise to je druga prica zavisi od modela koliko smije da ih ima, ako je tolerancija 0 onda ces u garantnom roku dobiti novi ako nije zivi sa tim.
Staro 22.05.2007., 16:57   #13
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Mislim da se čak nemreju naknadno pojaviti... Mrtvi Pixeli dolaze u serijskoj opremi sa monitorom

Evo upravo smo uplatili monitor predračunski i sutra se ide po njega... jedva čekam
Staro 22.05.2007., 17:32   #14
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Citiraj:
Mislim da se čak nemreju naknadno pojaviti... Mrtvi Pixeli dolaze u serijskoj opremi sa monitorom

Eh da bilo bi lijepo, sad ću ovaj test panično vrtit svaka 3 dana
Staro 23.05.2007., 11:43   #15
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
najjednostavnije za testirat mrtve pixele ti je da napravis dvije slike jednu crnu i jednu bijelu i onda te slike stavis preko cijelog ekrane i pazljivo gledas
xPsycho je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2007., 12:29   #16
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Citiraj:

Evo upravo smo uplatili monitor predračunski i sutra se ide po njega... jedva čekam
Nije tacno mogu se javiti u svako doba, na mom proslom samsungu se pojavio nakon 3 dana pa sam ga zamjenio evo sada mi se na tv-u pojavio jedan na samom dnu ekrana nakon 15 dana, kolegi se pojavilo par komada nakon pola godine znaci nema pravila moze biti savrseno dobar a da se u neka doba pojavi koji komad.
Jednostavno to sto ih sada nema neznaci da se nece koji pojaviti a nemora isto tako nikad sve ti je to stvar srece.
Staro 23.05.2007., 13:00   #17
zerobravo
Fantom Slobode
Moj komp

zerobravo's Avatar

evo još jedan prog za testiranje istih
http://www.softpedia.com/get/Multime...tor-Test.shtml

besplatan, nema instalacije.

bez obzira što piše da je pogodan za CRT monitore, ima i prikaz svih boja preko cijelog ekrana, dakle, fino se vidi kad opališ posebno crnu, posebno bijelu, posebno crvenu...
zerobravo je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2007., 13:26   #18
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Nije tacno mogu se javiti u svako doba, na mom proslom samsungu se pojavio nakon 3 dana pa sam ga zamjenio evo sada mi se na tv-u pojavio jedan na samom dnu ekrana nakon 15 dana, kolegi se pojavilo par komada nakon pola godine znaci nema pravila moze biti savrseno dobar a da se u neka doba pojavi koji komad.
Jednostavno to sto ih sada nema neznaci da se nece koji pojaviti a nemora isto tako nikad sve ti je to stvar srece.
E vidiš to nisam znao. Do sada su svi govorili da se nemreju naknadno pojaviti pa sam i ja prožvakao tu teoriju... Nadam se da bum ja te sreće da se niti jedan ne pojavi

PS: Danas između 18.00 i 20.00 idem preuzeti monitor! Tak da ili danas ili sutra javim svoje dojmove...
Staro 26.05.2007., 21:38   #19
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Mogu li jedan od ovakvih programa donjet u dućan na sticku i tražit od njih da monito spoje i testiraju ?

Konkretno Links. Ima li ko iskustva ?

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300