|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
IBM: Windows on HDD
neznam da li ste upoznati s tim, ali kod IBM-a, mislim barem u mojem slučaju na modelu R40, sam dobio windowse na posebnom djelu particije, tako ako se što dogodi, mogu reinstalirati i ne zamarati se sa cd-ima. Međutim , na lapu mi je premalo 40gb, htio bi više, a hoču i svoj oriđiđi OS, pa kaj da napravim da presnimam tu zaštičenu particiju na drugi disk ili na CD??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
image ? sa acronisom
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
napravi recovery i imat ces program (mozda ga i sad imas) "Rescue and Recovery". S njim mozes sprzit mislim jednu ili dvije kopije na CD/DVD. To sam odma napravio cim sam kupio lap, i obrisao tu particiju ![]() mislim da se onda ne moze vise vratiti ta recovery particija, nego se recovery radi direkt sa CD-a vise o tome ovdje: http://www-307.ibm.com/pc/support/si...id=MIGR-4M7HWZ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Isto daju i na desktop modelima, ne znam da li na svim. Imam na poslu IBM Netvista, i on to ima, samo treba pritisnuti F11 pri bootanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
IBM: Windows on HDD i R40 problem
da ne otvaram nvu temu: Imam problem vezan uz bateriju notebooka,znači na modelu R40 koji je gore napomenut. Naime u zadnje vrijeme kad uredno napunim bateriju, vrijeme autonomje joj nije više niti približno 4 sata koliko je navedeno, nego oko sat i pol. Ali ukoliko u DVD pogod stavim neki optički medij, u roku od minute se baterija isprazni i upozorava me da uključim napajanje strujom. Da još napomenem da je laptop bio na reklamaciji nakon 6 mjeseci korištenja radi neispravne baterije koja se nije htjela puniti. I je li normalno da je baterija izgubila svoj kapacitet, a računalo se u prosjeku koristilo oko 6-8 puta mjesečno (drugo računalo). U dijagnostici računala piše da je baterija u dobrom stanju i prikazana je zelenom bojom. nije mi jasno, kaj vi mislite,kaj bi mogao biti problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Đizus, koja kombinacija - kad radiš, baterija traje sat i pol. Kada staviš dvd, ne traje ni minut. Nosi ti to opet na reklamaciju, i pokaži im tu caku s dvd-om.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jedino što ti preostaje je da ga stalno držiš na napajanju jer se kupnja nove baterije ne isplati. Mislim, ako hoćeš provjeri cijenu na www.baterije.hr, ali znam da se kreću 800-1.000kn.
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2002
|
Citiraj:
ako ga ti imaš 2 godine provjeri si koliko ti je baterija stara. u programu za bateriju možeš dobiti sve informacije o bateriji kao šta su max kapacitet koji može sada postiči i onaj za koji je dizajnirana pa sam vidiš koliko je izgubila. isto tako vidiš kad je proizvedena i koliko ciklusa punjenja ima. ja imam jendu 9 čelijsku doma (Sanyo), nakon 1 godine korištenja (a i stara je stvarno 1 godinu) i 100 ciklisa punjenja izgubila je oko 10% kapaciteta |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
A support ne nudi nikakav kontakt nekome, na lenovo sajtu nema nigjde neki mail gjde se mogu obratiti...ili krivo gledam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
e ovako, ,evo što piše Battery Health-GREEN (the battery is in good condition) Full Charge Capacity 39.56Wh Design Capacity 57.60Wh Cycle count 77 First used date 2004-09 očito da je izgubila dosta na kpacitetu,ali zakaj se tak naglo isprazni kad stavim CD u optički pogon..... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|