Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.03.2007., 01:36   #1
Pantera-N
Premium
Moj komp

Pantera-N's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
IBM: Windows on HDD

neznam da li ste upoznati s tim, ali kod IBM-a, mislim barem u mojem slučaju na modelu R40, sam dobio windowse na posebnom djelu particije, tako ako se što dogodi, mogu reinstalirati i ne zamarati se sa cd-ima. Međutim , na lapu mi je premalo 40gb, htio bi više, a hoču i svoj oriđiđi OS, pa kaj da napravim da presnimam tu zaštičenu particiju na drugi disk ili na CD???
Pantera-N je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2007., 01:49   #2
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
image ? sa acronisom

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.03.2007., 01:55   #3
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
napravi recovery i imat ces program (mozda ga i sad imas) "Rescue and Recovery". S njim mozes sprzit mislim jednu ili dvije kopije na CD/DVD. To sam odma napravio cim sam kupio lap, i obrisao tu particiju

mislim da se onda ne moze vise vratiti ta recovery particija, nego se recovery radi direkt sa CD-a

vise o tome ovdje:
http://www-307.ibm.com/pc/support/si...id=MIGR-4M7HWZ
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2007., 19:36   #4
shock
Premium

Datum registracije: Mar 2007
Isto daju i na desktop modelima, ne znam da li na svim. Imam na poslu IBM Netvista, i on to ima, samo treba pritisnuti F11 pri bootanju.
shock je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2007., 03:25   #5
Pantera-N
Premium
Moj komp

Pantera-N's Avatar

IBM: Windows on HDD i R40 problem

da ne otvaram nvu temu:

Imam problem vezan uz bateriju notebooka,znači na modelu R40 koji je gore napomenut. Naime u zadnje vrijeme kad uredno napunim bateriju, vrijeme autonomje joj nije više niti približno 4 sata koliko je navedeno, nego oko sat i pol. Ali ukoliko u DVD pogod stavim neki optički medij, u roku od minute se baterija isprazni i upozorava me da uključim napajanje strujom. Da još napomenem da je laptop bio na reklamaciji nakon 6 mjeseci korištenja radi neispravne baterije koja se nije htjela puniti. I je li normalno da je baterija izgubila svoj kapacitet, a računalo se u prosjeku koristilo oko 6-8 puta mjesečno (drugo računalo).
U dijagnostici računala piše da je baterija u dobrom stanju i prikazana je zelenom bojom. nije mi jasno, kaj vi mislite,kaj bi mogao biti problem?
Staro 20.05.2007., 09:38   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Đizus, koja kombinacija - kad radiš, baterija traje sat i pol. Kada staviš dvd, ne traje ni minut. Nosi ti to opet na reklamaciju, i pokaži im tu caku s dvd-om.
Staro 20.05.2007., 11:03   #7
Pantera-N
Premium
Moj komp

Pantera-N's Avatar

lap nema više garancije, pa bio bi ja tamo 100 puta več
Staro 20.05.2007., 12:00   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Jedino što ti preostaje je da ga stalno držiš na napajanju jer se kupnja nove baterije ne isplati. Mislim, ako hoćeš provjeri cijenu na www.baterije.hr, ali znam da se kreću 800-1.000kn.
Staro 20.05.2007., 13:04   #9
Pantera-N
Premium
Moj komp

Pantera-N's Avatar

meni je samo čudno kako je baterija tako otišla, znam da je 2 godine puno za nju, ali lap se koristio 3-4 puta mjesečno.....
Staro 20.05.2007., 14:01   #10
igx
Premium

Datum registracije: Mar 2002
Citiraj:
Autor Pantera-N Pregled postova
meni je samo čudno kako je baterija tako otišla, znam da je 2 godine puno za nju, ali lap se koristio 3-4 puta mjesečno.....
Li-Ion baterije rikavaju sa vremenom bez obzira da li se koriste ili ne. još ako si je uz to držao stalo 100% punu nije čudno da je riknula.

ako ga ti imaš 2 godine provjeri si koliko ti je baterija stara. u programu za bateriju možeš dobiti sve informacije o bateriji kao šta su max kapacitet koji može sada postiči i onaj za koji je dizajnirana pa sam vidiš koliko je izgubila. isto tako vidiš kad je proizvedena i koliko ciklusa punjenja ima.

ja imam jendu 9 čelijsku doma (Sanyo), nakon 1 godine korištenja (a i stara je stvarno 1 godinu) i 100 ciklisa punjenja izgubila je oko 10% kapaciteta
igx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.05.2007., 15:23   #11
Pantera-N
Premium
Moj komp

Pantera-N's Avatar

Citiraj:
Autor igx Pregled postova
Li-Ion baterije rikavaju sa vremenom bez obzira da li se koriste ili ne. još ako si je uz to držao stalo 100% punu nije čudno da je riknula.

ako ga ti imaš 2 godine provjeri si koliko ti je baterija stara. u programu za bateriju možeš dobiti sve informacije o bateriji kao šta su max kapacitet koji može sada postiči i onaj za koji je dizajnirana pa sam vidiš koliko je izgubila. isto tako vidiš kad je proizvedena i koliko ciklusa punjenja ima.

ja imam jendu 9 čelijsku doma (Sanyo), nakon 1 godine korištenja (a i stara je stvarno 1 godinu) i 100 ciklisa punjenja izgubila je oko 10% kapaciteta
gle u čemu je stvar, imao sam lap oko godinu dana, i otišla mi je baterija i punjač. Bio sam na servisu, i zamjenili su je. U dijagnostici baterije, pod Condition je zelena boja, piše kao da je sve ok.
A support ne nudi nikakav kontakt nekome, na lenovo sajtu nema nigjde neki mail gjde se mogu obratiti...ili krivo gledam
Staro 20.05.2007., 15:34   #12
Pantera-N
Premium
Moj komp

Pantera-N's Avatar

e ovako, ,evo što piše

Battery Health-GREEN (the battery is in good condition)
Full Charge Capacity 39.56Wh
Design Capacity 57.60Wh
Cycle count 77

First used date 2004-09

očito da je izgubila dosta na kpacitetu,ali zakaj se tak naglo isprazni kad stavim CD u optički pogon.....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno