Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.05.2007., 07:54   #1
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Najbolji programi za poslije

Treba mi vaše mišljenje o ovome:

Nedavno sam se u školi izborio za formatera na informatici. Znači, formatiranje i stavljanje novih Prozora. Sad me zanima, osim drivera i sl. koje programe da instaliram kako bi kompovi mogli bolje raditi (npr: slike - IrfanView).

Kompovi su dosta stari, a OS će biti (kao što je i sada) WinXP.
Idu otprilike ovako:
Pentium 4 2.4GHz
256MB RAM (ne znam koji)
Neka nVidia GF5 kartica (stvarno nemam blage koja)
HDD od 40GB
Uglavnom, kompovi su jako spori i svježi windowsi im svakako trebaju jer su zakrčeni sa smećem.

Zbog konfiguracije mislim da nikakvi Pohotoshopi i slični zahtjevni alati ne dolaze u obzir. Znači, treba mi skup programa koji će omogućiti da kompovi dobiju polet. Kategorije su: codeci, slike, film, muzika, firewall, antivirus, antispyware, čitanje PDF-ova, izmislite još koju...

I još nešto, u dogovoru s profesoricom trebao bih napraviti jedan admin acc i jedan slobodni, ali da taj slobodni ipak ima više ovlasti od normalnog neadmina u WinXP jer inače se ne može raditi. Postoji li neki program kojim bi se to moglo srediti?

Member of [SW]' CoD2 clan. Join us!

Moji DIY projekti i sl.: http://vidosprojects.freei.me/
Vido je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2007., 11:05   #2
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Vido Pregled postova
I još nešto, u dogovoru s profesoricom trebao bih napraviti jedan admin acc i jedan slobodni, ali da taj slobodni ipak ima više ovlasti od normalnog neadmina u WinXP jer inače se ne može raditi. Postoji li neki program kojim bi se to moglo srediti?
Program s kojim se to moze sredit se zove Windows XP Admin account.

Start-Control Panel-Administrative Tools-Computer Managment-Local Users and Groups-Users. Odaberi usera kojem zelis dat vise ovlasti, right click-properties-member of-add-power users.

Ako ce ti trebati finije podesavanje prava po grupama reci, pa ce ti vec neko objasnit, a ako nitko nece, morat cu ja, ali tek kad mi margarite ishlape iz krvi :P

Za programcice pogledaj www.snapfiles.com i vidi sto oni preporucaju, sto korisnici preporucaju po svakoj kategoriji.

Ja koristim K-Lite Codec pack, Media Player Classic, IrfanView, ZipGenius, Firefox, ZoneAlarm, Foxit PDF reader.

Ti najbolje znas dal ti trebaju FTP klijenti ili nesto drugo, imasna snapfiles sve lijepo organizirano, gledaj, trazi.

Kako kompovi imaju samo 256 RAM-a, najbolje bi bilo da pogasis nepotrebne servise. Cini mi se da sam vidio post o Windows servisima ovdje na PC Ekspert, pa potrazi malo, a ako nema (u sto cisto sumnjam) imas
Elven je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.05.2007., 11:38   #3
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
samo pazi s tim servisima, jer sam vidio dosta tih popisa koji gase neke servise potrebne za mrezu. Naravno, fensy teme iskljucis, stavis windows classic. Ma nije problem, trenutno na lapu imam 256 RAM () i moze to fino radit. Iskljuci one animacije, sjene, ect....

I obavezno klokaj
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2007., 11:47   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Gornjem spisku dodaj i AVGFree
Staro 18.05.2007., 11:59   #5
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
samo pazi s tim servisima, jer sam vidio dosta tih popisa koji gase neke servise potrebne za mrezu. Naravno, fensy teme iskljucis, stavis windows classic. Ma nije problem, trenutno na lapu imam 256 RAM () i moze to fino radit. Iskljuci one animacije, sjene, ect....

I obavezno klokaj
Procesori su inače na 1.8 GHz
Memu i grafu ne želim dirati jer su dosta stare i grafa ima pasivni hladnjak pa da ne bi bilo problema

Zadnje izmijenjeno od: Vido. 18.05.2007. u 12:21.
Staro 18.05.2007., 12:24   #6
vlincx
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
Rvo ja bi ćak preporučio da na kraju svega šta instaliraš staviš i deep freeze ili tako nešto se zove odlična aplikacija koja će svaki puta kad resetiraš komp vratit komp u vrijeme kad je bio napravljen backup tako da nebiš onda trebao imat problema sa virusima i takvim stvarima a čak ti onda nije potreban ni antivirus.Mi smo ga imali u edulabu u Rijeci i bila je to odlična stvar samo šta su nam onda dipili kompove.
Staro 18.05.2007., 12:48   #7
ZCracker
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor vlincx Pregled postova
Rvo ja bi ćak preporučio da na kraju svega šta instaliraš staviš i deep freeze ili tako nešto se zove odlična aplikacija koja će svaki puta kad resetiraš komp vratit komp u vrijeme kad je bio napravljen backup tako da nebiš onda trebao imat problema sa virusima i takvim stvarima a čak ti onda nije potreban ni antivirus.Mi smo ga imali u edulabu u Rijeci i bila je to odlična stvar samo šta su nam onda dipili kompove.

Slažem se s ovim za deepfreeze program je stvarno koristan a i spriječt će nepodopštine tipa ja sam faca pa mogu kaj hoču!
Program je dobar jer ga možeš limitirat na posebne particije tak da npr. staviš win i instaliraš sve prog na jednu particiju i na nju staviš DF dok ostaviš jednu od Gige ili 2 kogu ostaviš slobodom bez df tak da na nju možeš sejvat nove fileove.
Staro 18.05.2007., 15:53   #8
devil_kc
geek.
Moj komp

devil_kc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
stavi linux
Staro 18.05.2007., 18:20   #9
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Citiraj:
Autor ZCracker Pregled postova
Slažem se s ovim za deepfreeze program je stvarno koristan a i spriječt će nepodopštine tipa ja sam faca pa mogu kaj hoču!
Program je dobar jer ga možeš limitirat na posebne particije tak da npr. staviš win i instaliraš sve prog na jednu particiju i na nju staviš DF dok ostaviš jednu od Gige ili 2 kogu ostaviš slobodom bez df tak da na nju možeš sejvat nove fileove.
Vidiš dobra ideja. I like it

Citiraj:
Autor devil_kc
stavi linux
Vidiš loša ideja. Kompovi moraju imati Win iz dva razloga: prvi je taj što se u školi uči u Windowsima i o MS Office paketu i o IE i o puno drugih win stvari. Drugi je UT. Mislim da nema UT-a za Linux, a to uvijek igramo kad ne radimo ništa
Ipak, havala na pokušaju

Staro 18.05.2007., 18:43   #10
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
Autor Vido Pregled postova
Treba mi vaše mišljenje o ovome:

Nedavno sam se u školi izborio za formatera na informatici. Znači, formatiranje i stavljanje novih Prozora. Sad me zanima, osim drivera i sl. koje programe da instaliram kako bi kompovi mogli bolje raditi (npr: slike - IrfanView).
LOL,ti si neki mazohist ili?
Veki-os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.05.2007., 18:51   #11
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
LOL,ti si neki mazohist ili?
Pa, ne, ali jedva sam nagovorio profesoricu na to tako da mislim da je "izborio" sasvim ok riječ ovdje

Staro 18.05.2007., 20:19   #12
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Imam mali problem sa tim Deep Freeze, a to je da nije besplatan. Postoji li neki takav program a da je besplatan? Ako netko možda imariješenje za ovaj Deep Freeze nek mi pošalje PM.

Staro 21.05.2007., 14:23   #13
Mark33
Premium

Mark33's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Mislim da je Deep Freeze besplatan,ti si mozda skinuo neku pro verziju il nest?
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno