|
![]() |
#1 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Najbolji programi za poslije
Treba mi vaše mišljenje o ovome: Nedavno sam se u školi izborio za formatera na informatici. Znači, formatiranje i stavljanje novih Prozora. Sad me zanima, osim drivera i sl. koje programe da instaliram kako bi kompovi mogli bolje raditi (npr: slike - IrfanView). Kompovi su dosta stari, a OS će biti (kao što je i sada) WinXP. Idu otprilike ovako: Pentium 4 2.4GHz 256MB RAM (ne znam koji) Neka nVidia GF5 kartica (stvarno nemam blage koja) HDD od 40GB ![]() Uglavnom, kompovi su jako spori i svježi windowsi im svakako trebaju jer su zakrčeni sa smećem. Zbog konfiguracije mislim da nikakvi Pohotoshopi i slični zahtjevni alati ne dolaze u obzir. Znači, treba mi skup programa koji će omogućiti da kompovi dobiju polet. Kategorije su: codeci, slike, film, muzika, firewall, antivirus, antispyware, čitanje PDF-ova, izmislite još koju... I još nešto, u dogovoru s profesoricom trebao bih napraviti jedan admin acc i jedan slobodni, ali da taj slobodni ipak ima više ovlasti od normalnog neadmina u WinXP jer inače se ne može raditi. Postoji li neki program kojim bi se to moglo srediti?
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Start-Control Panel-Administrative Tools-Computer Managment-Local Users and Groups-Users. Odaberi usera kojem zelis dat vise ovlasti, right click-properties-member of-add-power users. Ako ce ti trebati finije podesavanje prava po grupama reci, pa ce ti vec neko objasnit, a ako nitko nece, morat cu ja, ali tek kad mi margarite ishlape iz krvi :P Za programcice pogledaj www.snapfiles.com i vidi sto oni preporucaju, sto korisnici preporucaju po svakoj kategoriji. Ja koristim K-Lite Codec pack, Media Player Classic, IrfanView, ZipGenius, Firefox, ZoneAlarm, Foxit PDF reader. Ti najbolje znas dal ti trebaju FTP klijenti ili nesto drugo, imasna snapfiles sve lijepo organizirano, gledaj, trazi. Kako kompovi imaju samo 256 RAM-a, najbolje bi bilo da pogasis nepotrebne servise. Cini mi se da sam vidio post o Windows servisima ovdje na PC Ekspert, pa potrazi malo, a ako nema (u sto cisto sumnjam) imas ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
samo pazi s tim servisima, jer sam vidio dosta tih popisa koji gase neke servise potrebne za mrezu. Naravno, fensy teme iskljucis, stavis windows classic. Ma nije problem, trenutno na lapu imam 256 RAM ( ![]() I obavezno klokaj ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
[SW]'V^idO
|
Citiraj:
![]() Memu i grafu ne želim dirati jer su dosta stare i grafa ima pasivni hladnjak pa da ne bi bilo problema ![]()
![]() Member of [SW]' CoD2 clan. Join us! Moji DIY projekti i sl.: http://vidosprojects.freei.me/ Zadnje izmijenjeno od: Vido. 18.05.2007. u 12:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Rvo ja bi ćak preporučio da na kraju svega šta instaliraš staviš i deep freeze ili tako nešto se zove odlična aplikacija koja će svaki puta kad resetiraš komp vratit komp u vrijeme kad je bio napravljen backup tako da nebiš onda trebao imat problema sa virusima i takvim stvarima a čak ti onda nije potreban ni antivirus.Mi smo ga imali u edulabu u Rijeci i bila je to odlična stvar samo šta su nam onda dipili kompove.
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Slažem se s ovim za deepfreeze program je stvarno koristan a i spriječt će nepodopštine tipa ja sam faca pa mogu kaj hoču! Program je dobar jer ga možeš limitirat na posebne particije tak da npr. staviš win i instaliraš sve prog na jednu particiju i na nju staviš DF dok ostaviš jednu od Gige ili 2 kogu ostaviš slobodom bez df tak da na nju možeš sejvat nove fileove.
![]() |
![]() |
#9 | ||
[SW]'V^idO
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Ipak, havala na pokušaju ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
LOL,ti si neki mazohist ili? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
[SW]'V^idO
|
![]() |
#12 |
[SW]'V^idO
|
Imam mali problem sa tim Deep Freeze, a to je da nije besplatan. Postoji li neki takav program a da je besplatan? Ako netko možda imariješenje za ovaj Deep Freeze nek mi pošalje PM. ![]()
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Mislim da je Deep Freeze besplatan,ti si mozda skinuo neku pro verziju il nest?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|