|
![]() |
#92 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
ma bezveze sad ono "mladi" vozac automatski znaci idiot na cesti,,,, a sve te nesrece u kojima mladi vozaci sudjeluju i vecinom su krivi za njih se desavaju vikendom i vozaci budu mrtvi pijani,,,,,, sto samo znaci da trebaju se trebaju stroze mjere za pijane vozace a ne takvu glupost staviti koje sje** i one koiji rade sranja i one koji ne,,,, samo sa ima puno novih vozaca i puno puno vozacki koje idu na 2 godine i nesmiju iza 23h i auto iznad 100KS i naravno da ce se uvjek naci velik broj onih koji ce voziti jace aute i bit na cesti iza 23h i malo pomalo kazna na kaznu i proracun se fino puni,,,,,, nije vazno kako si vozio ono ovo prosla su 23h auto je 2-3KS prejak i paff kazna za nista,,,, |
![]() |
![]() |
#93 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
evo, ja sam položil prije cca 1h ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Malo OT, BTW nisam ja to napravio hehe... Udarili ste tuđi auto kad ste išli u rikverc (manja materijalna šteta) i otišli bez da ste zvali policiju ili ostavili neke svoje podatke. Vidi vas neka baba sa super očima i pamčenjem, zapamti registracije. Dobijete poziv na sud nakon cca 3 mjeseca. Šta očekivati, kakve sankcije?!
#96 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Pogledaj Zakon o sigurnosti prometa na cestama i vidi koje su sankcije.
![]() |
#97 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
#98 | |
Pijem samo KAJ
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#101 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() A granica uvjek mora postojat, iako smatram da bi bilo svejedno jel to 23 ili 24h. 101 KS je i vise nego dovoljno i opet mora bit granica. Da je 120 KS onda bi se bunili sta nije 130 itd itd... |
|
![]() |
![]() |
#102 |
Treba kaj skurit??
|
|
![]() |
![]() |
#103 | |
Premium
|
Citiraj:
i sto je tu sad pametno i dobro, sigurno kad se nade jedan takav na cesti koji ce umjesto 70 vozit 50 pa ce svi iza njega gubit zivce i unatoc guzvi na cesti jer bas je 15h svi idu kuci s posla ga obilazit i naravno netko se bude razbio zbog toga,,,,,, sad kriv je onaj sto je obilizazio, da to je kreten koji vozi "brzo" ..... uff opet sam poceo gluposti pisati ![]() |
|
![]() |
![]() |
#104 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#105 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ima ovaj zakon i boljih bisera od toga da mi je frend (33 godine star) kada je vozio zenu i dijete na more krenuvsi u 3h ujutro bio u istom prekrsaju (novi vozac) kako bi stigao na vrijeme za trajekt. - Ovo sa svjetlima po danu (lijepom suncanom) i guzvanje u kolonama koje stoje ne samo da povecava potrosnju nego i zagadjenje zraka, a smanjuje trajnost dijelova vozila (alternator, zarulje...) Članak 102. (1) Na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. (2) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako na motornom vozilu za vrijeme vožnje danju nema upaljena dnevna ili kratka svjetla. Nigdje ne postoji pisana definicija dnevnog svjetla i ako se vozis s pozicijom mogu ti naplatiti isto, ali ako se zainatis i ides na sud 99% da ne mogu dokazati da se nisi vozio s dnevnim svjetlom jer Pravilnik koji definira opremu (i svjetla) na autu ne pozna pojam "dnevno svjetlo". - Iako mi u vozačkoj piše da vrijedi do 2039. po novom ću je morati mijenjati svakih 10 godina i to u roku od jos 3 godine (do kada se moraju zamijeniti stare vozacke). Naravno o svom trosku fotografa, lijecnickog pregleda, papira... "Vozačka dozvola izdaje se s rokom važenja do 80. godine života vozača, a mijenja se svakih 10 godina." |
![]() |
![]() |
#106 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
#107 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#108 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#109 |
Moderator
|
Meni su šaru dali do 63 godine života. Imam ju već 15 godina i napravio sam preko 700.000 km od čega je 600.000 km gradske vožnje. Imao dvije prometne i to u prve tri godine. Naravno svojom krivicom. Što pripisujem neiskustvu jer nisam bio pod utjecajem alkohola. Sad već kad vidim auto ispred sebe mogu procjeniti kakvu će glupost napraviti.
#113 | |
Premium
|
Citiraj:
Al to jednostavno ne moze shvatit netko tko je tek polozio i gnjevan je sto ne smije vozit iza 23. btw. nadam se da cu bit sretniji od tebe i ostat na ovoj jednoj ![]() |
|
![]() |
![]() |
#114 |
Treba kaj skurit??
|
Srecom mi je stari godinama tupio da uvijek moram vise pazit na to kaj ce ostali napravit neg na sebe. Vozacku nemam dugo, al bas me to vec par puta spasilo, jednostano kad imas neki feeling da ce ti netko izletit, to se naravno i dogodi, srecom je noga vec na kocnici. Za ovo poslije 23h mislim da je totalna glupost, al kaj je tu je, pomiril sam se s tim. |
![]() |
![]() |
#115 |
Moderator
|
#116 |
Moderator
|
Eh, treba držat razmak i lijepo se pomaknut malo ulijevo da vidiš kaj će auto ispred onoga koji je ispred tebe napraviti. I naravno, moliti se da ti se seljak iza ne naljepi na guzicu. Inače, autoškola je škola, ali ono kaj je mene stari moj naučil, više vredi tih nekih 5-6 savjeta nego pola onoga koje zaboraviš prvog dana kad izađeš sam na cestu... |
![]() |
![]() |
#117 | |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#118 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#119 |
Guest
|
da pitam nes, bas sam razmisljo.... zas su oni kad su nas nasli da piemo trazili osobne... mislim cemu to, provjeravaju jel imamo burnu povjest il sta? al sta i da imamo, pomnije bi nas pretrazili ispitali il ih jednostavno zanima odakle smo di zivimo itd ![]() |
![]() |
#120 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Apsolutno podržavam postojeća ograničenja za mlade vozače. Kad nakupiš puno kilometara i ti ćeš uvidjeti da je najčešći razlog stradavanja mladih vozača kriva procjena vlastitih mogućnosti, stanja kolnika i mogućnosti vozila. Sve to stječe se godinama pa tako iskusan vozač na prednjem sjedalu može biti od velike koristi.
![]() |
|
|