Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.04.2007., 22:49   #1
Sheky
Registered User

Datum registracije: Jul 2004
IBM R60 driveri-par pitanja

Ovako, taman sam instalirao winxp, sa svim najnovijim zakrpama (hvala bogu na sata driverima ) i sad je na redu instalacija drivera za sve one stvarčice s laptopa. Pošto sam uzeo verziju sa FREE Dosom, nisam dobio nikakve drivere, a kad odem (sa stolnim kompom) na stranicu za podrške, izbaci mi 110 (sto i deset) drivera, većina sadrže strašne riječi tipa flash biosa, flash nečega. Sad koje drivere sve skinut i instalirat da mi sve normalno radi. Plz pomozite noobu, koristite jednostavne riječi, i budite riječiti
Sheky je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2007., 22:58   #2
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Neznam za tvog, ali kada sam ja imao ibm-a morao sam izabrati tocan model laptopa na stranici. Znaci ne samo r60 nego i šifru koja oznacava koji je hardver u laptopu. To treba pisati na naljepnici na poleđini laptopa i u mene je bilo nešto tipa xxxx-xxx-xx.
Doom je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.04.2007., 23:04   #3
Sheky
Registered User

U pravu si, napravio sam to , ali sam zaboravio napomenuti. Upišem ja i šifru (R60 9455Y1N). Tada mi i je izbacio 110 drivera. Nije da sam neki potpuni neznalica oko kompa, nisam, ali kod stolnog bi nabacio drivere za grafičku, ploču i eventualno driveri za razne mrežne, modeme, ovdje neznam otkud bi krenuo, a nemogu ni uzeti ono automatsko, jer nemogu se spojit na net sa laptopom.
Staro 27.04.2007., 23:53   #4
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Onda ti je najboje sa Nliteom ubaciti drivere za mrežnu (pretpostavljam da koristiš adsl), instalirati takve windowse, a onda instaliraj nešto tipa Everesta u kojem ces viditi koji hardver imaš u laptopu. Kada znaš koji hardver imaš, onda znaš i što treba skidati. Naknadno instaliraš dodatne utilityje od ibm-a ako ti trebaju. Pretpostavljam da je među njima i neki koji zamijeni onaj power managment od windowsa koji ima premalo opcija. Recimo da možeš disablati neke komponente laptopa dok si na bateriji.
Staro 28.04.2007., 10:38   #5
igx
Premium

Datum registracije: Mar 2002
Citiraj:
Autor Sheky Pregled postova
Ovako, taman sam instalirao winxp, sa svim najnovijim zakrpama (hvala bogu na sata driverima ) i sad je na redu instalacija drivera za sve one stvarčice s laptopa. Pošto sam uzeo verziju sa FREE Dosom, nisam dobio nikakve drivere, a kad odem (sa stolnim kompom) na stranicu za podrške, izbaci mi 110 (sto i deset) drivera, većina sadrže strašne riječi tipa flash biosa, flash nečega. Sad koje drivere sve skinut i instalirat da mi sve normalno radi. Plz pomozite noobu, koristite jednostavne riječi, i budite riječiti
skini sa njihove stranice "System update" program koji kad pokreneš pokupi sve dostupne drivere i programčiće. samo moraš odabrat šta sve da skine
igx je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2007., 14:16   #6
greenfly
Od nonine sestre kunjado
Moj komp

greenfly's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ideš na Start>all program>ThinkVantage>i zadnji bi trebao biti "thinkpad configuration>lijevo dole je : Drivers not installed,>tu vidiš koji driveri nisu instalirani,.....Onda odeš na IBM-ovu stranicu , upišeš svoj model i nađeš driver (provjeri da li je za tvoj model,i da li je noviji),,,skini, instaliraj i ..Ciao..
Ja sam tako napravio..!!
greenfly je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2007., 16:22   #7
Sheky
Registered User

Hvala svim na savjetima, nekako sam se snašao. Skidao sam jedan po jedan eliminirajući one upitike iz device managera. I sve radi. NIsam jedino instalirao onaj fingerprint čitač jer nevidim svrhu trenutno, a i ne igra mi se s time. Jedino sad još imam 2 upitnika sa unknown deviceom. Kad pogledam detalje jedan je neki Intelov LPC interface (?), a drugi Microsoftov ACPI-Compliant Embedded Controler (opet ?).
Staro 28.04.2007., 16:29   #8
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Ovo drugo ti ima veze sa power managmentom. Vjerovatno nemaš ikonicu od baterije u trayu.
Staro 28.04.2007., 16:31   #9
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Meni taj driver Vista nemože instalirati.
Staro 29.04.2007., 00:27   #10
Sheky
Registered User

Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
Meni taj driver Vista nemože instalirati.
Power managment? Nebiznao. Mene još bune ovi čudni nepoznati. Zasad ih ignoriram. Ja sam isto o visti razmišljao, ali sam odustao, baš zbog mogućih problema sa driverima. Kad izađe prvi service pack za Vistu, tada prelazim na nju
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.04.2007., 22:48   #11
igx
Premium

Datum registracije: Mar 2002
nevidim zašto se mučiti sa instaliranjem jednog po jednog kad ti ovaj gore navedeni program (System update) sve živo ponudi šta se može instalirati i ti samo odabereš koji ti treba.

fingerprint isprobaj barem, u kombinaciji sa Client Security Solution programom ima korisnih opcija i možeš koristiti za svako logiranje (programi, internet stranice...).
igx je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2007., 16:45   #12
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imaš žute uskličnike baš zato što nisi instalirao FP. Stavi ti FP drivere, ali ne moraš staviti i program koji ga koristi. FP je hardver i normalno je da ti vindoze bacaju uskličnike jer ima hardver, ali ne i drivere za njega.
Staro 17.05.2007., 20:07   #13
archangel264
Premium
Moj komp

archangel264's Avatar

ej moze pomoc, posto nemam floppy disk kako da ucitam driver za sata disk prilikom dizanja windowsa, please help
>>
archangel264 je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2007., 20:27   #14
archangel264
Premium
Moj komp

archangel264's Avatar

još nešto, kolega mi nedavno isto kupio ibm r60, s predinstaliranom vistom, i kad odem na shrink disk, nakon minutu mi izbaci plavi ekran, jel ima itko rješenje neko? hvala
>>
Staro 18.05.2007., 08:03   #15
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Skini nLite (www.nliteos.com) i integriraj SATA drivere u vindoze. Onda ti ono 'press F6' nije potrebno.
Druga solucija je deaktiviranje 'Native SATA mode' u BIOS-u u stavljanje istog u 'IDE mode'.
Staro 18.05.2007., 09:13   #16
archangel264
Premium
Moj komp

archangel264's Avatar

hvala, a ovaj problem sa shrink diskom u visti
>>
Staro 18.05.2007., 09:28   #17
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Sorry, nemam Vistu (niti je mislim imati)
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno