|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2004
|
IBM R60 driveri-par pitanja
Ovako, taman sam instalirao winxp, sa svim najnovijim zakrpama (hvala bogu na sata driverima ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Neznam za tvog, ali kada sam ja imao ibm-a morao sam izabrati tocan model laptopa na stranici. Znaci ne samo r60 nego i šifru koja oznacava koji je hardver u laptopu. To treba pisati na naljepnici na poleđini laptopa i u mene je bilo nešto tipa xxxx-xxx-xx. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
U pravu si, napravio sam to , ali sam zaboravio napomenuti. Upišem ja i šifru (R60 9455Y1N). Tada mi i je izbacio 110 drivera. Nije da sam neki potpuni neznalica oko kompa, nisam, ali kod stolnog bi nabacio drivere za grafičku, ploču i eventualno driveri za razne mrežne, modeme, ovdje neznam otkud bi krenuo, a nemogu ni uzeti ono automatsko, jer nemogu se spojit na net sa laptopom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Onda ti je najboje sa Nliteom ubaciti drivere za mrežnu (pretpostavljam da koristiš adsl), instalirati takve windowse, a onda instaliraj nešto tipa Everesta u kojem ces viditi koji hardver imaš u laptopu. Kada znaš koji hardver imaš, onda znaš i što treba skidati. Naknadno instaliraš dodatne utilityje od ibm-a ako ti trebaju. Pretpostavljam da je među njima i neki koji zamijeni onaj power managment od windowsa koji ima premalo opcija. Recimo da možeš disablati neke komponente laptopa dok si na bateriji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
Ideš na Start>all program>ThinkVantage>i zadnji bi trebao biti "thinkpad configuration>lijevo dole je : Drivers not installed,>tu vidiš koji driveri nisu instalirani,.....Onda odeš na IBM-ovu stranicu , upišeš svoj model i nađeš driver (provjeri da li je za tvoj model,i da li je noviji),,,skini, instaliraj i ..Ciao.. Ja sam tako napravio..!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Hvala svim na savjetima, nekako sam se snašao. Skidao sam jedan po jedan eliminirajući one upitike iz device managera. I sve radi. NIsam jedino instalirao onaj fingerprint čitač jer nevidim svrhu trenutno, a i ne igra mi se s time. Jedino sad još imam 2 upitnika sa unknown deviceom. Kad pogledam detalje jedan je neki Intelov LPC interface (?), a drugi Microsoftov ACPI-Compliant Embedded Controler (opet ?). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2002
|
nevidim zašto se mučiti sa instaliranjem jednog po jednog kad ti ovaj gore navedeni program (System update) sve živo ponudi šta se može instalirati i ti samo odabereš koji ti treba. fingerprint isprobaj barem, u kombinaciji sa Client Security Solution programom ima korisnih opcija i možeš koristiti za svako logiranje (programi, internet stranice...). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš žute uskličnike baš zato što nisi instalirao FP. Stavi ti FP drivere, ali ne moraš staviti i program koji ga koristi. FP je hardver i normalno je da ti vindoze bacaju uskličnike jer ima hardver, ali ne i drivere za njega.
![]() |
#14 |
Premium
|
još nešto, kolega mi nedavno isto kupio ibm r60, s predinstaliranom vistom, i kad odem na shrink disk, nakon minutu mi izbaci plavi ekran, jel ima itko rješenje neko? hvala
![]() |
#15 |
Premium
|
Skini nLite (www.nliteos.com) i integriraj SATA drivere u vindoze. Onda ti ono 'press F6' nije potrebno. Druga solucija je deaktiviranje 'Native SATA mode' u BIOS-u u stavljanje istog u 'IDE mode'.
![]() |
#17 |
Premium
|
Sorry, nemam Vistu (niti je mislim imati)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|