|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Zalman VF900CU na GeForce 7600GS PCI Express
Pisao sam kako mi se Gigabyte, nVidia GeForce 7600GS, 512Mb DDR2,PCI Express, Silent-pipe kartica poprilicno grije temperature su ponekad prelazile 75 stupnjeva kada je na kartici bilo samo originalno silent pipe hlađenje, dobio sam par savjeta tu na forumu da stavim zalmanov cooler. Kupio danas Zalmana VF9000Cu i postavio ga na graficku FG 7600GS sa orginalnim Silent Pipe hladnjakom ![]() skinut silent pipe hladnjak ![]() Zalman VF9000Cu spreman za montiranje ![]() postavljanje ![]() ![]() zalman uspjesno monitiran na karticu ![]() Temperatura se sada krece od 39 do 45 stupnjeva maksimalno, na potenciometru za reguliranje brzine vrtnje postavio sam na maksimalan broj okretaja malo se cuje (zuji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Koju pastu si stavljao??
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
taj kuler je totalni overkill za tu grafu , i vf700alcu smrzava 7300gt/7600gs , ali lijepo si je dati malo posla i uzivati u plodovima poslije , pa uzivaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ne isplati se. meni se temp nisu promijenile na niti jednoj kartici,stovise,na 1900XTX od frenda temperature su jos isle gore. isplati se jedino ako ces skinuti onu foliju s tih pasivaca i zalijepiti ih dvokomponentnim ljepilom ali onda vise ne mozes skinuti pasivce s meme. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
đizus...ta stvar kosta oko 250kn a ide na tu grafu... ![]() ...makar nemam neko dobro misljenje o tom hladnjaku(imao ga). dobre temp...ja si upiknuo Accelero X1 za 7800GT i sad je hvala Bogu tisina i led u kutiji, napokon, vec me nervo onaj default crap vent. mislim da slobodno upiknes direkt vent u mbo, tak da ti ne zuji a i ono, nije da ti treba max brzina...crazy... ![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Yes
Isti slučaj i kod mene samo što sam ja imao temperature 70-115 C. Stavio zalmana bakrenog i što god d radim temperatura ne ide preko 43 C. Znači opala je za više od 70 C, kad je potpuno opterećena kartica. Prezadovolljan sam zalmanom, hladi kao lud i vrlo je tih.
![]() |
#13 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Meni je s 7600GS najveća temperatura kad je ventilator na minimumu oko 38C, ali je AS5 pasta stavljena.
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
U full loadu na maksimumu je oko 36C. S tim da je to sve na OC-anoj ![]()
![]() |
#20 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2006
|
evo istražujem jer imam problema sa ovom karticom ,sada kad su velike temperature vani nakon igranja bilo koje igre temperatura joj ( po everestu ) skoči na 105 C a minimalna joj je 78-80 c i naravno u svakoj igri zablokira ! je li jedino rješenje cooler ili da ju mijenjam jer je pod garancijom ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Uf i meni je moja u idle na 70-73°. Imam stock cooler od proca, pa budem nekaj probal iskemijati.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
moja gainward bliss golden sample 7600GS s ddr3 memom, clockana na 600/1440 te originalnim ventom koji je cijelo vrijeme na 50% se opce ne grije. Sad kad mi je u sobi gore nek u paklu, u par sati igranja temperatura nije presla preko 50c... u grafu je usmjeren glacial 12cm koji se vrti na 65o rpm i to je to... Moje skromno misljenje je da je za tu grafu bilokakav zalman overkill, samo nekakav vent usmjeren u nju vjerujem da bi rijesil stvar...
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
lol moja je bivša kartica bila 7600 gs silentpipe... nakon žestokog igranja zgrijala bi se priiilično (nisam mjerio, ali je peklo za prste kad bih dirao) Zato sam sa staraog kućođta skinuo neki 80mm vent (dakle, onaj kojeg odšarafite sa 486-ica) i postavio ga na 2 OLOVKE (tak da nije položen, da ima protok zraka) i okrenuo da puše u kerticu. Od onda kartica nikad nije bile veše nego topla. tak da... zalmann je ovrkill ![]() Edit: ***o te led, moja je kartica bila upravo ta ista! Gigabyte silent pipe ! ![]()
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|