Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.05.2007., 17:08   #1
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Jedna trilema...

Eto došlo je i kod mene vrijeme da stari SE T610 pošaljem u mirovinu i zamijenim ga nečim novijim i boljim Nisam neki zahtjevni korisnik, tražim od mobitela da baterija ima solidnu duljinu trajanja (cca. 5-6 dana), blututh & infrared, a od ackesorisa da ima kalendar, podsjetnik, kalkulator i još poneklu sitnicu. Snimanje i fotoaparat nisu nužni, ali nisu ni naodmet Uglavnom, izbor sam suzio na 3 modela do 1000 kn u VIP kompletu:

Samsung SGH-X680V
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=165...idphone=357374

Motorola V360v
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=165...idphone=302633

Nokia 6101
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=872...pec=-1&range=1

Sva tri su preklopna iz prostog razloga što želi da mi displaj bude očuvan i nakon dužeg korištenja, pošto nisam jedan od onih koji mjenja mobitele kao čarape E sad mene zanima koji bi ste vi od ta tri izabrali, a molio bi i vlasnike dotičnih da iznesu pozitivna i negativna iskustva s njima. Svakako mi je važno da mobitel ima jasan prikaz na danjem svijetlu i da ima dovoljno glasno zvono. Eto, nadam se da ćete mi pomoć u izboru novog mobitela, svaka druga preporuka je također dobrodošla
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture

Zadnje izmijenjeno od: Babaloo. 11.05.2007. u 17:19.
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2007., 17:41   #2
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
isključivo Nokia...najbolje uložen novac u toj kategoriji....Pogledaj si i SonyEricsson...također su torpedo od uređaja....

samsung radi mikrovalne....motorola radi čipove..ono što ostane..onda sklepaju mobitel da ne bacaju otpadni materijal...bježi od toga...smeće...znam iz bogatog iskustva.

tin. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.05.2007., 18:00   #3
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Citiraj:
Autor tin. Pregled postova
isključivo Nokia...najbolje uložen novac u toj kategoriji....Pogledaj si i SonyEricsson...također su torpedo od uređaja....

samsung radi mikrovalne....motorola radi čipove..ono što ostane..onda sklepaju mobitel da ne bacaju otpadni materijal...bježi od toga...smeće...znam iz bogatog iskustva.
NHF ali ovo za samsung i motorolu ti i nije baš neki argument. Jer isto bi mogao onda ja reći za SE, zbog razmrdanog joystika na ovom svom, zbog sporog i bugovitog softwera itd. Mislim, radi Samsung i klima uređaje, frižidere, televizije, dvd playere, pržilice itd. kao i Motorola a kao i Sony. Jel možeš konkretno navesti neke nedostatke i prednosti ovih modela? Jel gledajući malo specifikacije, ta nokia je najlošija što se tiče aksesorisa i ostaloga. A što se tiče kvarova, sva tri imaju 2 g. garancije, a na loš primjerak možeš naletiti kod svakoga od njih.
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Staro 11.05.2007., 18:17   #4
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Citiraj:
Autor Babaloo Pregled postova
NHF ali ovo za samsung i motorolu ti i nije baš neki argument. Jer isto bi mogao onda ja reći za SE, zbog razmrdanog joystika na ovom svom, zbog sporog i bugovitog softwera itd. Mislim, radi Samsung i klima uređaje, frižidere, televizije, dvd playere, pržilice itd. kao i Motorola a kao i Sony. Jel možeš konkretno navesti neke nedostatke i prednosti ovih modela? Jel gledajući malo specifikacije, ta nokia je najlošija što se tiče aksesorisa i ostaloga. A što se tiče kvarova, sva tri imaju 2 g. garancije, a na loš primjerak možeš naletiti kod svakoga od njih.
ovisi gdje si kupio uređaj.....govorim o uređajima kupljenim kod ovlaštenih zastupnika...

SVI oni koriste isti "software",kak ti kažeš...to se u stvari zove "platforma"..i svi oni koriste Symbian..baš svi (to znam jer pišem WM i symbian programe)...zato što je Symbian BESPLATAN(!) i to omogučava još nižu cijenu samog uređaja...jedino je stvar u primjeni i "aksesorisima" (kako ti kažeš)...Nokia jako puno daje na kvalitetu,a kod njih za tu cijenu se ništa nemože više ni dobiti (njihova logika je da bolje nedaju ništa,nego nešto što polovno radi)..Software je kod SE brz ko i kod svih ovih modela (nisi naveo koji model SE)...u tome nema razlike.Svi oni ga isto vrte ovisno o hardware primjeni proizvođača..

Kod Samsunga je jako izražen loša izrada data kabela (između preklopa poklopca,mislim da se radi o 10-ak tisuća preklopa,no nisam siguran).Motorola..kupio sam ju nedavno za jedan test i nedavno sam ju bacio cijelu u smeće i da si bar bio blizu...uf!...

Samsung i Motorola ne dozvoljavaju apsolutno nikakve instalacije dodatnih uslužnih programa dok je to moguće izvesti kod drugih..i osim toga..neznam čemu tolika dilema oko 1000 kuna....uzmeš bilo koji i budi svjestan da nema tu najbolje..za 1000 kuna je sve loše,no ovo je "manje loše" od lošeg.

savjet:

ako želiš dobar uređaj nemoj gledati ispod 5.000 kuna i da ima na sebi Windows platformu....ovo je moj mobitel

Staro 11.05.2007., 19:10   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imao sam par Motorola (uglavnom službenih) i mogu reći da im kvaliteta nije bila jača strana (problemi sa zvučnicima i mikrofonom), a softver je koma.
Za Samsung stoji činjenica da su imali problema kod kliznih i preklopnih modela sa data kabelom i baterijom, ali sam čuo da su u novijim verzijama to poboljšali.
Sebi kupujem ili Nokiu ili SE. Kod SE za iste pare (u odnosu na Nokiu) dobijem bolju kameru i BT, a Nokijina kvaliteta je neupitna (a to košta). U zadnje vrijeme se često susrećem sa K750 i svi ga hvale. Nije preklopni, već candy bar, ali meni se više sviđa takav tip mobitela.
Staro 11.05.2007., 21:18   #6
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Imao sam par Motorola (uglavnom službenih) i mogu reći da im kvaliteta nije bila jača strana (problemi sa zvučnicima i mikrofonom), a softver je koma.
Za Samsung stoji činjenica da su imali problema kod kliznih i preklopnih modela sa data kabelom i baterijom, ali sam čuo da su u novijim verzijama to poboljšali.
Sebi kupujem ili Nokiu ili SE. Kod SE za iste pare (u odnosu na Nokiu) dobijem bolju kameru i BT, a Nokijina kvaliteta je neupitna (a to košta). U zadnje vrijeme se često susrećem sa K750 i svi ga hvale. Nije preklopni, već candy bar, ali meni se više sviđa takav tip mobitela.

Izvrstan izbor..mislim da ti neće biti žao love bez obzira koji model od njih kupiš...support za Nokiu i SE je na vrhunskom nivou,o forumima i "sitnijim dodacima" da i ne govorim..nego..ako pucaš na SE...ako si oko K750..odmah u startu si gledaj za neku jaču memo karticu..rasteretit će ti aparat i sve će ići puno fluidnije..

Staro 12.05.2007., 14:57   #7
BOGDO
klanfa
Moj komp

BOGDO's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
uzmi k550i bolji je od k750i
BOGDO je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2007., 17:58   #8
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
id tri navedena najbolji je Samsung SGH-X680V

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2007., 18:51   #9
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Hm, nakon ovog pročtanog, neznam baš za taj samsung
http://www.forum.hr/showthread.php?t=220539
Staro 12.05.2007., 20:29   #10
BOGDO
klanfa
Moj komp

BOGDO's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
ak baš želiš odabrat između ta tri modela najbolji odabir bi bio motorola

http://www.gsmarena.com/motorola_v360-1058.php
BOGDO je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas