|
![]() |
#1 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
došlo je do promjene plana. pošto je ovo kučište premalo, imam problem s navedenim napajanjem, uzet ću novo kučište. zbog, love morat ću uzeti neko čim jeftinije. ali, kasnije ću sigurno kupiti ovo fortron napajanje zato, bih vas sad molio za savjet, koje kučište uzeti, sa napajanjem, a da je do max 250kn. izgled nije baš bitan, ali volio bih da bude crno ili barem tamnijih boja. razmišljam o modecom glory lcd 400w iz ve-mila - 265kn http://www.ve-mil.hr/grafika/proizvo...0219_21202.jpg čak mi se i Mode Com midi tower Dom 400W iz ve-mila - 255kn više sviđa http://www.ve-mil.hr/grafika/proizvo...0219_21056.jpg u kompu će biti barton 2500+, asrock soc a matična, 1 dvd snimač, 1 60gb hard. ništa što bi moglo stvarati probleme zbog nekvalitetnog napajanja |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
zanimljivo, hoces crno kuciste a dajes linkove na dva svjetla ![]() savjet - ne kupuj gledajuci slike preko neta, proseci do trgovine, opipaj, otvori i pogledaj razmjestaj unutar kucista.... nisam ni ja imao love na nesto od ovih nabrijanih pa sam nabrzinu kupio nesto iz te klase 250kn bez da sam se trudio pogledati samu kvalitetu racunajuci na onu sva su za te pare ista. iako kuciste izgleda ok kvaliteta limova je ocajna, pogotovo jer sam prije koristio staro compaqovo kuciste cije su stranice gotovo bulletproof. al reko valjda to tako mora biti za te pare. mjesec dana kasnije idem sa sestrom da si ona uzme kuciste za komp od klinaca, zgrabimo neko MSovo prvo koje joj se svidjelo. kada sam krenio sastavljat stroj poludio sam. kud je bilo jeftinije 30kn od ovog mojeg 10x je cvrsce u cjelini, svi limovi su barem dvostruko deblji i ne saviju se kad ih pogledas, ima vise i bolje postavljena mjesta za ventove..... tako da treba ti malo vise od slike da bi mogao znati koje valja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Daj ne kenjaj, dozvoljeno je 5 normalnih redaka... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a ovo tvoje je kao 8 redova....a i zivcira me, imao bi zelucanih tegoba da se ne bunim protiv necega sto me zivcira, to mi je u genima ![]() da ne budem offtopic samo na Matesonikov post - da, codegen ima ok kucista za malo love iako mi se cini da su malo popustili u zadnje vrijeme 8doslovno, ova nova su nesto klimava ![]() ![]() napajanja iz njih su upotrebljiva za neke slabije konfe. to nije toliko nebitna stavka jer kad-tad ce ti u zivotu zatrebati backup napajanje a nije lose imati nesto za cega si siguran da ce izdrzati dovoljno dugo dok se ne rjesi prava stvar ![]() a zatreba tu i tamo i ovako.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
4K FTW
|
boja je crno siva, tak barem piše o tim kučištima ![]() ![]() ali bratiću sam sređivao komp a u konfiguraciji bilo modecom kučište. čim sam vidio te limove, odmah mi je bilo sve jasno, težina par kila. i ja isto nisam bio zadovoljan, ali šta ćeš, bratiću je ok. tako da ne kupujem sa slika smao, znam da je to modecom lako i kučište od slabog lima (kad sam sastavio komponente bratiću i nosio ga, stalno sam mislio da nisam stavio hard, ili dvd rw i da mi je prelagan ![]() volio bih izvagati ovo staro midi koje imam sad, najteže koje sam držao, puno željezo, samo ima mrežicu malu sa strane pa se čuje vent... i dosta je malo. nema prostora u nj codegen znači, a gdje ih ima? jer u rijeci nemaju baš mnogo po dućanima kučišta da ih prije vidim... probat ću pogledati čim više kučišta prije nego se odlučim, ali znam, rang je taj da tu nema baš mnogo izbora... hvala na savjetima, jer to sam baš i htio čuti čak i ako uzmem modecom, bio bih čisto zadovoljan - reklo bi se za koga je, dobro je ![]() EDIT: evo, codegena koji mi se sviđa i mislim da ću ga uzeti, za 205kn http://www.nabava.net/in_out.php?tip...39764676941659 ovakvo slčno sam frendu bio prije par godina slagao u konfiguraciji i sjećam se da sam bio prezadovoljan, još ova ručka je poprilično i sve ostalo bilo čvrsto. sviđa mi se i ovo što je navedeno: 12 cm ventilator (low noise) ne mora značiti da će biti tiho, ali ipak ![]() evo još dva kučišta, možda se komu svidi 1. http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...39764676941659 sviđa mi se, crno je. ali zbog rupica ga neću uzeti jer mi se u stanu nakuplja dosta prašine... 2. http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...39764676941659 sviđa mi se, crno-sivo je. ali zbog rupica ga neću uzeti jer mi se u stanu nakuplja dosta prašine... sjećam se opet, i drugom frendu kojem sam kupovao komponente odabrao je ovo kučište, čisto ok je bilo. jednom sam došao do njega, bočna stranica skinuta, i ona radi na njemu, a ništa se ne čuje, ni vent_box od proca ni napajanja, prvo se uplašio da je spec išao se zezati pa ugasio vent... eto, ipak imam i ja pozitivna iskustva s codegenom, a da ni sam ne znam ![]() ![]() zaključak: modecom -> cheap, iz no gud codgen -> cheap, iz gud Zadnje izmijenjeno od: jollyb. 10.05.2007. u 01:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
4K FTW
|
na kraju sam uzeo Codegen 6078L-CA (http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...39764676941659) vent od napajanja je zih, very tih. vent od proca je glasniji. općenita izrada je ok, sviđa mi se. samo ima puno rupica, pa se sve čuje, mislim sve, to je relativno. oba venta su tiha (proc i napa). jedino moram uzeti neki vrlo ti, nečujni hard, jer wd60gb je glasan, a wd80gb tih ali sve češće "zviždi" |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
|
Aj baci samo kakvi su naponi, ja bi trebao tak nešto pa da znam.. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja imam nekog codegena, kupljenog s napajanjem za 220kn, kučište ne da je drek, nego ko da je gumeno, limene stranice se sve savijaju, menui se moja savila da je jedva stavim, a čim mi malo zavibria WD trese se cijelo, iako je WD obložen sa 3cm stiropora |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
4K FTW
|
ajd, pogledaj na ve-milu po slikama koje je tvoje kučište ili napiši model ako ga znaš (s računa ili kako već) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
made in Usora
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |