|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
titranje & sužavanje slike...
kako se može iz naslova zaključiti, imam problem sa svojim monitorom...(Philips 107T4 17", star oko 2 i pol godine) naime, nekad mi slika zna titrat kod desnog ruba...i to ne sasvim uz rub nego nekih 2-3 cm od njega...nije to sad neko drastično titranje da me ometa radu, ali je primjetno, pogotovo na bijeloj, odnosno bilo kojoj svjetlijoj pozadini... također, cijela slika mi se nekad zna samo suziti po sredini...pretvoriti u trapez...isto se ne događa prečesto, ali taman tolko da iritira...i jedini način kojim zasad to rješavam je da malo lupnem monitor sa strane ili odozgo.. htio sam to slikat da možete vidjet, al sad se baš zainatio pa neće, gad jedan... ![]() uglavnom, zanima me jel se ta dva problema mogu riješiti slanjem monitora na servis, te ako se mogu, kolke su šanse da se takva situacija ne ponovi za mjesec-dva? hvala na odgovorima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
imaš li kakav magnet ili subwoofer u blizini monitora? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
pa imam zvučnike, normalno...al ne skroz blizu...magnete nikakve... jel možda može utjecati glasnoća zvučnika na to? ak ih navinem glasnije, da onda postoji veća vjerojatnos da će titrati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ok, sad sam upravo testiral ovo titranje...ispada da ipak ima veze sa zvučnicima, odnosno glasnoćom istih...ak su preglasni, onda se titranje pojačava... jel to tako sa sa svim monitorima i u početku, ili se počne tek događat tek nakon više godina korištenja? a i još uvijek ne znam zašto se slika sužava... :| |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Župnik
Datum registracije: Jan 2007
|
meni se desava slicno ,samo sto se meni ugasi monitor pa nekad moram cekat po 100 min da ga mogu upalita a nekad upali na fintu kad stisnem omaj + za kontrast,cudno,ni u servisu nisu znali razlog |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Udalji zvučnike od monitora ili nabavi neke koji su magnetski izolirani tako da smanjiš efekt na monitor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
I udalji sve kablove koje mozes od VGA kabela, pogotovo strujne, odmakni VGA kabel od napajanja u kucistu racunala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa čuj, naravno da ima veze s zvučnicima... Meni kroz sliku na monitoru prolaze valovi do slušam z5500 na full.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|