|
![]() |
#1 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Mišljenje o dodatnom HDD-u
Naime,u zadnjih 3 mjeseca sam dosta napunio svoj Hitachi 250gb.(imam 3 particije od čega je ona 3. za podatke napunjena na nekih 79gb od ukupnih 200gb). Pa me zanima dali se isplati kupiti još jedan isti HDD pa napraviti RAID ili kupiti neki manjeg kapaciteta(kao Hitachi 80gb) i onda taj manji koristiti samo za Windowse i programe dok će ovaj veći biti samo za muziku i ostalo. Hvala unaprijed na svim prijedlozima i ostalom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
najbolje je imati jedan mali za sistemski a na ostale diskove rokat podatke.. (check sig). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Moje mišljenje: Moja solucija, RAID 1: Pito si za RAID, uzmeš 1 ili 0+1 ako nemaš šta izgubiti. Pritom mislim na to da ne moraš kupovat kontroler na PCI(hardverski) već imaš već na matičnoj itd... Al pretpostavljam da ćeš morat uzet disk sličnog kapaciteta i performansi jer se tu pak ne radi o JBOD-u.
![]() |
#4 |
...carpe diem...
|
Ma ja to sve pitam iz razloga što često formatiram Windowse pa onda da ne bi došlo do neke greške pa slučajno izbrišem i particiju sa muzikom,filmovima i ostalime. Zato me zanima koji HDD da si kupim(kapacitet,a proizvođač nek bude Hitachi ili Samsung) i u koji RAID da spojim?(te dal uopće moram) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ne znam šta da napišem
|
Ja sam ti već gore napiso RAID 1 ili 0+1 ako se radi o sigurnosti podataka. Dosta je preporučen ovdje na forumu WD od 320GB al čekaj. Koje su tvoje financijske mogućnosti?? Mora baš bit 80??
![]() |
#6 | |
...carpe diem...
|
Citiraj:
A mogao bi možda uzeti još jedan isti Hitachi od 250gb. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sami ti je tiši i hladniji od hita. I taman su došle nove serije koje su još tiše i hladnije.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Uzmi jos jedan od 400GB i na njemu drzi podatke a ovaj od 250 nek ti sluzi kao sistemski. Prostora na diskovima nikad nije previse. A od RAID-a i nemas neke osobite koristi a ako ti jedan disk rikne u raid 0 polju gubis sve podatke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ne znam šta da napišem
|
Citiraj:
Drugo: Niko nije spomenuo RAID 0 jer je on isključivo za brzinu, ovi koje sam ja naveo su za sigurnost podataka još i ako izuzmeno RAID5 jer je on za servere i dosta je skup za kućnu namjenu.
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Za cca 500kn se dobije 250GB disk. dodat ga i to je to. Nikakav raid ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas