Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.04.2007., 10:23   #1
h-tomek
Scuderia Ferrari Marlboro
Moj komp

h-tomek's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Problem s formatiranjem diska

Dakle, imam problem koji stoji u naslovu. Pokušao sam na razne načine formatirati disk no ne mogu. Ako pokušam onako, samo u Windowsima, javlja mi grešku kako Windowsi ne mogu formatirati disk. Imam i Partition Magic u kojem radim iz Windowsa, dakle, nije bootabilni, pokušao sam i tamo, došao je do nekih 50% formatiranja i također javio grešku.

Mene zanima ima li tko kakvu dobru preporuku, što mi je činiti? Ima li tko prijedlog za kakav dobar alat za popravljanje grešaka na disku, tj. bad sektora.

Inače, dotični disk je prije bio glavni disk na laptopu, no pobrao sam neki virus, koji se zakopao i u Volume information, ili kako se to već zove, antivirusni program je sve pronašao i pobrisao. Ja sam u međuvremenu kupio novi disk, a ovaj je sada eksterni. Pobrisao sam particije koje su gore bile, kreirao samo jednu, i to sve ok, ali formatirati nikako ne mogu.

Svaki savjet i prijedlog su dobrodošli.
Staro 30.04.2007., 10:42   #2
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Probaj sa nekim zero fill format alatom...
Proizvođać tvog diska bi trebao imati svoj bootabilni alat za to, ako nema, potraži neki univerzalni...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.04.2007., 10:49   #3
Nakitu
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Ukoliko ga nemozes formatirati najvjerovatnije je disk neispravan. Meni se to desilo s jednim Maxtorovim diskom.
Staro 30.04.2007., 16:58   #4
h-tomek
Scuderia Ferrari Marlboro
Moj komp

h-tomek's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Da, napravil sam i Low Level Format, pronašao je nekoliko grešaka, ali to je sve završio do kraja. Sad sam opet pokušal onda formatirati s Partition Magicom i ponovno je javio pogrešku. Dakle, jedino je objašnjenje da je disk neispravan.

Vrlo vjerojatno se to ne isplati nositi na popravak, da eventualno saznam o čemu je riječ.

Hvala na pomoći!
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno