|
![]() |
#61 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Da i mene čudi kako su takve životinje žive, ali da ih netko proučava mislim da bi imale šokantne podatke. Sve je dobro dok je tog sarkofaga...
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
te životinje preživljavaju isto kako bi i ljudi mogli,stopa preživljavanja je oko 20% samo što životinjama to i nije tako nisko jer i inače ih puno umire od ljudske ruke i sličnih problema pa se to donekle uravnoteži,a kako ih ljudi u černobilu puštaju na miru one se razmnožavaju,problem je što u modernom ljudskom društvu i načinu života je kraći život i tolike stope smrtnosti neprihvatljive |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Kad gledas ovak neke, fakat se zapitas u kakvom to mi facking svijetu zivimo, mislim na samo pomisao da je Krshko par stotina km, od nas, uzas... A sem toga, cital sam negdi, da je zapravo cijela zemlja jedna velika kucajuca bomba, zbog silnih tih nukelarnih raketa, koje pocivaju kod kretena amera i bolesnih rusa, tipa dovoljan je samo malo veci potres u okolici neke te baze da shebe da roknu rakete i ode sve u 3pm... Isto tak ak ste gledali film Opasne vode, koji je snimljen prema istinitom dogadjaju, kad je ruska podmornica dozivjela havariju sudarivshi se s americkom, te je izbio pozar, a ameri su mislili da ih rusi napadaju, pa su skoro roknuli rakete na Ruse, katastorfa, danas smo svi mogli zivjet u Fallout dobu...
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Neće Krško tako lako roknut, to je YU moderna tehnologija,turbine iz Čačka,kontrolne šipke iz Kragujevca,cjevi iz Vrgorca... ![]() evo nešto malo o našoj dragoj i najbližom nam... NEK http://www.nek.si/hr/o_nek_u/povijest_nek_a/
![]() |
#66 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Slike djece sa mutacijama, tumorima (koji su isto mutacije tako reći) a najstrašnije su slike sa djecom koja imaju organe praktički izvan tijela, dijete sa bubrezima u nekakvoj ogromnoj izbočini koja izgleda kao guša, drugom je mozak izvan lubanje, ajme ajme, prestrašno, takvo što je gotovo nezamislivo ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Nasao sam podatak da je radijacija iz Chernobyla jaca 400x od one koju je izazvala atomska bomba bacena na Hirosimu. Zamislite, to je kao da si pobacamo 400 bombi po Europi ![]()
![]() |
#68 |
Premium moderator
|
Vrlo moguće, ali bomba bačena na Hiroshimu je za atomsko oružje, mačji kašalj - 16 kilotona (najjača ikad napravljena je i bačena, snage 57 megatona TNT-a), s obzirom da je možda bomba imala 64 kg urana i samo se 0.6g urana pretvorilo u energiju...Kod Černobila je to sigurno bila daleko veća brojka. EDIT: intervju sa tehničarom iz Černobila http://www.flatrock.org.nz/topics/mo..._chernobyl.htm koji je bio u kontrolnoj sobi na dan eksplozije.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 29.04.2007. u 09:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
i da hiroshima je sad normalan,vrlo razvijen grad..mislim da je mazda otamo..a u chernobilu i okolo nitko neće još pola tisućljeća živit..
![]() |
![]() |
#70 |
Premium moderator
|
Da, Hiroshima je normalan grad dok Pripyat to gotovo nikad neće biti... Evo citat od one djevojke Elene Fatilove, ne znam je li točna svaka riječ (po svom pamćenju), ali shvatit će te poatnu ![]() "Each civilisation had left something for the future generations. The Egyptians left the pyramids, the Greeks left phylosophy and the legacy of our civilisation - the Sarcophagus that will last for 100 000 years, until the isotops decay. It will probably last longer then the pyramids..." Evo što sam još našao - simulator Kärnobyl http://www.ida.liu.se/~her/npp/demo.html Pokušajte izbjeći katastrofu ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Premium moderator
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..jako dobar dokumentarac,na kraju su usli u kontrolnu sobu odakle je sve krenulo,svakako pogledati: http://www.youtube.com/watch?v=cHgfA...elated&search= ..prvi video snimak nacinjen u zoru na kojem se vidi goruci grafit: http://www.youtube.com/watch?v=6HPdd...elated&search=
LENOVO LEGION 5 Pro Gaming Laptop (AMD Ryzen 7 7745HX,RTX 4060,32gb DDR5,2tb SSD) Zadnje izmijenjeno od: joolka. 30.04.2007. u 08:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
U tom drugom videu se vidi kako grafit gori na 3500°C i bilo je cca. 250 tona grafita u reaktoru...On je glavni krivac za širenje radioaktivnog oblaka prašine.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|