Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.04.2007., 15:17   #1
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
sto s .hr domenom

dobio sam resenje od carneta o dodijeli domene za firmu. kako da ja sad nju iskoristim. nisu mi dali nikakvu lozinku da je usmjerim na moj webprostor niti su mi objasnili kako da sad napravim i od koga da koristim email naziv@imedomene.hr mislim totalna zbunjola sta da ja sad uradim s tim resenjem
gospar je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2007., 15:20   #2
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Oni su ti malo birokratizirani na tom području, čini mi se, jer sve moraš poštanski slati.

http://www.dns.hr/documents/html/hr-tld-aktiv.htm

Što se tiče otvaranja e-mail adrese, ne daju ti oni to. Oni ti samo daju domenu, tj. ime, a ti kod hosting providera moraš otvoriti mail.
frANZi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.04.2007., 16:05   #3
gospar
Faraon

gospar's Avatar

mislio sam koristiti ovog hostinga https://www.godaddy.com/ moze li mi tko pomoci kako da ispunim ova dva obrazca kad zakupim prostor kod ovog hostinga?

Zadnje izmijenjeno od: gospar. 17.08.2008. u 10:19.
Staro 27.04.2007., 16:18   #4
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
1) dobiti rješenje od carneta - done
2) zakupiti hosting i mail i svašta nešto
3) javiti carnetu DNS servere od hostinga
4) napravit web stranice i to sve upicanit.

inače, meni ti je to core biznis pa ono... javi se ako si voljan platiti promotivnu cijenu da ti to upicanim kak spada

eh da... ako u RH uzimaš hosting, većina ti firmi odradi posredovanje s carnetom, pa se ne moraš previše zaj... s HRTLD obrazcima i takvim gljupostima.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2007., 18:27   #5
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor gospar Pregled postova
mislio sam koristiti ovog hostinga https://www.godaddy.com/ moze li mi tko pomoci kako da ispunim ova dva obrazca kad zakupim prostor kod ovog hostinga?
Dakle, kad zakupiš prostor kod nekog providera, dobit ćeš i informaciju o DNS serverima tog hostinga, koji se najčešće nazivaju ns1.nesto.domena i ns2.nesto.domena. IP adresu također moraš dobiti. To onda upišeš u obrazac (prvi), pošalješ carnetu i to je to.

Što se tiče same izrade web stranice, to je već drugi par opanaka.
frANZi je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2007., 21:19   #6
gospar
Faraon

gospar's Avatar

hvala sad mi je jasnije

horza thx ma radim sa godaddyem imam tamo zakupljeno par stotina GB i tamo drzim sve webstranice sto sam radio, premda sam se za stranicu firme odlucio za template jer nemam vremena za nista. imas kakav portofolio posalji mi na private pa ti mogu namjestiti neke poslove sto ja nisam strucan odraditi.

ovi iz carneta su ga do boga zakomplicirali, tu mora biti web interface gdje ja mogu osobno administrirati svoju domenu kakve pizdarije i golubovi pismonose.
Staro 28.04.2007., 00:52   #7
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor gospar Pregled postova
hvala sad mi je jasnije

horza thx ma radim sa godaddyem imam tamo zakupljeno par stotina GB i tamo drzim sve webstranice sto sam radio, premda sam se za stranicu firme odlucio za template jer nemam vremena za nista. imas kakav portofolio posalji mi na private pa ti mogu namjestiti neke poslove sto ja nisam strucan odraditi.

ovi iz carneta su ga do boga zakomplicirali, tu mora biti web interface gdje ja mogu osobno administrirati svoju domenu kakve pizdarije i golubovi pismonose.
Birokracija po obicaju jer za com.hr domene postoji interface gdje se mogu mijenjati dnsovi, dok za hr moras svaki puta slati kad zelis promjeniti dns.
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2007., 05:22   #8
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
... i svejedno uspiju zaj...
npr, nama je pcekspert.hr ničim izazvan prestao raditi prije par tjedana. zovem DNS na kojeg ničim izazvan upućuje - dečki nemaju pojma zašto, al su bili jako susretljivi i pomogli privremeno riješiti problem.
... zovem nakon toga carnet, lik gleda i veli "da, od 2004. kada ste tražili domenu, ona upućuje na ns1.*****.com". ja reko, "halo... ne, ne upućuje. please provjerite. nemam pojma koliko točno dugo, ali ne može biti više od 2 tjedna da upućuje na ns1.*****.com ".
... i tak lik ode u arhivu HRTLD obrazaca, vrati se za 15 minuta, iznenađen što još uvijek čekam i veli "oh da, gle stvarno... to od 2004. upućuje na ns1.theplanet.com... ali kako ja onda nemam nikakvih zahtjeva za promjenu..."

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno