|
![]() |
#1 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
sto s .hr domenom
dobio sam resenje od carneta o dodijeli domene za firmu. kako da ja sad nju iskoristim. nisu mi dali nikakvu lozinku da je usmjerim na moj webprostor niti su mi objasnili kako da sad napravim i od koga da koristim email naziv@imedomene.hr mislim totalna zbunjola sta da ja sad uradim s tim resenjem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Oni su ti malo birokratizirani na tom području, čini mi se, jer sve moraš poštanski slati. http://www.dns.hr/documents/html/hr-tld-aktiv.htm Što se tiče otvaranja e-mail adrese, ne daju ti oni to. Oni ti samo daju domenu, tj. ime, a ti kod hosting providera moraš otvoriti mail. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Faraon
|
mislio sam koristiti ovog hostinga https://www.godaddy.com/ moze li mi tko pomoci kako da ispunim ova dva obrazca kad zakupim prostor kod ovog hostinga? Zadnje izmijenjeno od: gospar. 17.08.2008. u 10:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
1) dobiti rješenje od carneta - done 2) zakupiti hosting i mail i svašta nešto 3) javiti carnetu DNS servere od hostinga 4) napravit web stranice i to sve upicanit. inače, meni ti je to core biznis pa ono... javi se ako si voljan platiti promotivnu cijenu da ti to upicanim kak spada ![]() eh da... ako u RH uzimaš hosting, većina ti firmi odradi posredovanje s carnetom, pa se ne moraš previše zaj... s HRTLD obrazcima i takvim gljupostima.
![]() |
#5 | |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Što se tiče same izrade web stranice, to je već drugi par opanaka. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Faraon
|
hvala sad mi je jasnije ![]() horza thx ma radim sa godaddyem imam tamo zakupljeno par stotina GB i tamo drzim sve webstranice sto sam radio, premda sam se za stranicu firme odlucio za template jer nemam vremena za nista. imas kakav portofolio posalji mi na private pa ti mogu namjestiti neke poslove sto ja nisam strucan odraditi. ovi iz carneta su ga do boga zakomplicirali, tu mora biti web interface gdje ja mogu osobno administrirati svoju domenu kakve pizdarije i golubovi pismonose. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
... i svejedno uspiju zaj... npr, nama je pcekspert.hr ničim izazvan prestao raditi prije par tjedana. zovem DNS na kojeg ničim izazvan upućuje - dečki nemaju pojma zašto, al su bili jako susretljivi i pomogli privremeno riješiti problem. ... zovem nakon toga carnet, lik gleda i veli "da, od 2004. kada ste tražili domenu, ona upućuje na ns1.*****.com". ja reko, "halo... ne, ne upućuje. please provjerite. nemam pojma koliko točno dugo, ali ne može biti više od 2 tjedna da upućuje na ns1.*****.com ". ... i tak lik ode u arhivu HRTLD obrazaca, vrati se za 15 minuta, iznenađen što još uvijek čekam i veli "oh da, gle stvarno... to od 2004. upućuje na ns1.theplanet.com... ali kako ja onda nemam nikakvih zahtjeva za promjenu..."
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|