Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.04.2007., 13:01   #1
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Arrow Ubuntu 7.04

Evo kako danas dolazi 7.04 svima nam omiljene distre otvaram ovaj thread za sve komentare i pitanja vezane uz isti.

Pogledajte sto se desilo s Ubuntu.com

evo link za download Ubuntu 7.04

Zadnje izmijenjeno od: danij3l. 19.04.2007. u 13:28.
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2007., 13:19   #2
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005

Nadam se da će s ovom verzijom konačno wifi i enkripcije za isti konačno raditi kako treba. To je sve što mi je falilo...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.04.2007., 13:23   #3
CeRmA
Premium
Moj komp

CeRmA's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja sam stvavio betu 7.04 pred nekoliko dana i sve super radi....sad ne znam dal ce se sa updateovim sve rijesiti ili ipak moram stavljat punu verziju....sto vi mislite?
IntelE5200 @3,6Ghz | Gigabyte P35-DS4 | 4 GB GSkill | VTX HD4850| Samsung F3 500GB+SamsungT166|LG H42N DVDRW |CREATIVE Audigy2 | GIGABYTE HybridTV | MicrosoftReclusa+ RoccatKone | DELLU2311H | & |ASUS EEE 1000HG - 2GB RAM Win7| & |Samsung Galaxy S2 | on TScum DSL routed by Siemens SX763 |
CeRmA je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2007., 13:25   #4
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

da, sad je po defaultu instaliran NetworkManager Applet (mogao se instalirati i na 6.10, ali bolje je ovako)
evo uputstva za wlan i enkripciju na 6.10 http://www.debianadmin.com/enable-wp...ntu-linux.html
Staro 19.04.2007., 13:30   #5
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Citiraj:
Autor CeRmA Pregled postova
Ja sam stvavio betu 7.04 pred nekoliko dana i sve super radi....sad ne znam dal ce se sa updateovim sve rijesiti ili ipak moram stavljat punu verziju....sto vi mislite?
da, update-om ces dobit 7.04 final
Staro 19.04.2007., 13:32   #6
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Je, mogao se instalirat, ali kako je to radilo ne želim komentirat. Ugl. na 6.06 i 6.10 meni nije uspjelo upogonit moju kućnu mrežu. Vidit ćemo s ovom verzijom kako stvari stoje. Ako uspijem i nakon perioda privikavanja mogao bi u potpunosti preć na Ubuntu. Distra je po svemu ko stvorena za linux njuba poput mene .
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Staro 19.04.2007., 13:44   #7
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

ja cu saznat za neka 2 sata

P.S. kod mene wireless radi i s 6.10 (u lapu imam 3945 ABG od intela koji se spaja na Siemens SE555 s WPA2-PSK)
Staro 19.04.2007., 13:49   #8
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Radila je i meni wifi kartica out-of-the-box (atheros čip), ali nikako nisam mogao natjerat wpa enkripciju da profunkcionira. Stalno je trebalo ukucavat pass, i nikako natjerat da ga zapamti. Isprobao sam više tutoriala s ubuntu foruma, ali svejedno. U jednom je kao i riješen problem s konstantnim zahtijevanjem pass-a, ali ni to mi nije radilo, tako da sam na kraju digao ruke.
Staro 19.04.2007., 14:00   #9
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
dobra je stvar sto ce sada automatski skidati codec-e koji nedostaju...
Staro 19.04.2007., 14:04   #10
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

kod mene je NetworkManager Applet spremio pass u keyring i pri boot-u me pita pass za otkljucavanje keyringa i to je to. nista vishe.

vec smo debelo u off topicu. ako ti wireless nebude radio kako treba ni na 7.04 onda cemo nastavi
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.04.2007., 14:05   #11
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Je, a koliko sam čitao napravili su i svoju verziju M$-ovog error reportinga, pa će se slat automatski preko net-a.
Samo se nadam da neće biti toliko čest i toliko iritantan .
Staro 19.04.2007., 14:08   #12
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

blago se vama s nVidia grafuljama.
jedina stvar koja je meni loshija na linuxu jesu ati driveri, ali izgleda da ce i to ici nabolje sad kad se AMD umjeshao.
Staro 19.04.2007., 14:13   #13
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Još jedna napomena za one koji su krenuli skinuti .iso. Daily build od 15.4.2007 je JEDNAK finalnom, tako da ako ga imate ne morate skidati novu verziju.
Staro 19.04.2007., 14:15   #14
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
ajd probat ću dal će proradit moj Gigaset USB Adapter 108...ili da i ne pokušavam?
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2007., 14:18   #15
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Gigaset usb adapter 108 je atheros baziran. Drivere za atheros wifi kartice za lin distre radi madwifi, a koliko mi je poznato sa njihovog sajta, njihovi driveri NE PODRŽAVAJU usb kartice, tako da ne vjerujem da će ti nova verzija ubuntua pomoć.
http://madwifi.org/wiki/Compatibility
Citiraj:
At this time MadWifi does not support any USB devices. It's unlikely that MadWifi itself will be extended for USB support, as the USB devices have a largely different architecture.
Staro 19.04.2007., 14:22   #16
svebee
/

ha znam, al videl sam jednog našeg lika koji je natjerao da radi...mada jeftinije (bezbolnije) bi mi bilo da kupim neku PCI verziju i miran sam
Staro 19.04.2007., 14:25   #17
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Može tko bacit nešto screenshotova?
Staro 19.04.2007., 14:27   #18
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Navodno one tp-link iz kvarka imaju atheros i to radi, a nisu skupe. Ako nađeš riješenje za usb108 bio bi ti zahvalan da podijeliš samnom, jer imam isti adapter na primarnom kompu...
@Brown Acid: a što će ti SS? Dođi s praznim cedejom pa ti spržim i isprobaj
Staro 19.04.2007., 15:37   #19
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
da se radi o vindozima atha bi ti cec bio za vratom
Staro 19.04.2007., 15:43   #20
svebee
/

Citiraj:
Navodno one tp-link iz kvarka imaju atheros i to radi, a nisu skupe.
misliš ovo?
Staro 19.04.2007., 17:09   #21
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Citiraj:
Autor zahpic Pregled postova
misliš ovo?
Da. Koliko mi je poznato samo atheros je ponudio 108 mbit na wifi te generacije, pa bi reć da su garant na nekom od njihovih čipova bazirane....
Staro 19.04.2007., 17:42   #22
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

i kakvi su dojmovi?
@Pomo: je li radi wlan?
Staro 19.04.2007., 19:54   #23
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Citiraj:
On the alternate CD, the Bosnian, Croatian, and Slovenian keyboard layouts are incorrect. Users of these keyboard layouts are advised to select the U.S. English keyboard layout temporarily in order to complete the installation. Once you have rebooted into the installed system, the keyboard can be reconfigured to your preferred layout by running 'sudo dpkg-reconfigure console-setup' and then 'sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg' from a terminal window.
Staro 19.04.2007., 20:44   #24
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Err, meni wpa ne radi. Imam ikonicu od šuljivog NM i stavim static ip i sve, ali jednostavno nema opcije za wpa, pa se ti misli. Našao sam neki wicd, možda ga sutra isprobam....
Staro 23.04.2007., 21:37   #25
hash
Premium

ej, da vas pitam, jel mogu napravit update sa synapticom,
jel mogu ikako napravit update da nepogubim ovo kaj sam si slozio dosad na 6.10?

znam da je bilo problema sa updateom sa 6.06 na 6.10 i da se preporucivalo da se radi cista instalacija
hash je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2007., 21:44   #26
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

to je bio valjda bug. sad bi "trebalo" biti sve 5.

P.S. http://www.ubuntu.com/getubuntu/upgr...a8c4ed7712508a
Staro 24.04.2007., 02:04   #27
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Citiraj:
Navodno one tp-link iz kvarka imaju atheros i to radi, a nisu skupe. Ako nađeš riješenje za usb108 bio bi ti zahvalan da podijeliš samnom, jer imam isti adapter na primarnom kompu...
Skinuo sam ga..hvala na ponudi..
Staro 24.04.2007., 13:48   #28
hash
Premium

Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
to je bio valjda bug. sad bi "trebalo" biti sve 5.

P.S. http://www.ubuntu.com/getubuntu/upgr...a8c4ed7712508a
nisi me bas uvjerio ostajem na edgyu

ak ce netko radit update nek javi kak je proslo, ne bi htio biti testni kunic
hash je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2007., 19:57   #29
Shotif17
Kiflica sa sezamom
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Za sve vas kojima premaju WEP i WPA enkripcija, koristite wpasupplicant, nalazi se na ubuntuovom universe repozitoriju, tako da se preko apta instalira za čas posla. Radi savršeno jednom kada se otkriju prave postavke, nakon toga napravite shellscript i ubacite u init.d i riješen problem sa wirelessom jednom zasvagda. Kome pak treba EAP, najbolji je Xsupplicat (mislim da se i njega može naći na repozitorijima) s kojim sve vrste EAP protekcije postaju dječja igra. NetworkManager je za*****c, ne ću uopće komentirati to smeće, njega sam prvog isključio.

I BTW. tko već ima instaliranu betu, samo ukuca sudo apt-get dist-upgrade i imat će final.

Pozdrav o kUbuntuaša
Staro 25.04.2007., 10:02   #30
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
efo jučer napravih fresh install kubuntua. nisam htio upgrade-at jer sam imao kakvih 150 extra repozitorija jer mi je trebao zadnji kde, beryl, video editing alati, pa sam razj... defaultnu ubuntu shemu jer mi kubuntu nije odgovarao.

uglafnom, sad je čisti kubuntu. ko suza. za cijelu instalaciju i vraćanje svega na stara mjesta mi je trebalo cca 4 sata. dok mi je za winxp to obično trajalo oko 16 sati (imam tonu vlastitih putanja i par remote backupa)... uglafnom... gotta love linux

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno