|
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Zna li netko? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Mislim da rade za Mac i linux
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Ne ovo nije Microsoftovo djelo, vec jednog programera. I to radi za XP a ne Linux ili Mac. Mozda bude jednog lijepog dana ali za sada tip pokusava za XP
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
herr Flick
|
Citiraj:
Je imas pravo, vec je bilo ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Jbg, ako pokusavash odgovorit na pitanje malo se informiraj, nemoj samo lupat ![]() P.S. znam da INQ nije najpouzdaniji ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Da tip radi u MS-u? Da hoće/neće biti i za linux ili možda komentiraš ono kaj je sam autor rekao: http://alkyproject.blogspot.com/ Ili misliš na komentar direktora svemira Valića?
![]() |
![]() |
#14 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Da nije quotao i jedno i drugo ja se sad ne bi morao propitkivati na kaj je mislio ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
herr Flick
|
Vidis kako se je lako zaletiti i reci nekome da lupa a da sam nisi pomnije pogledao stranice te "firme" ili njihov forum mozda ? Pogledaj pa ces skuziti da se radi "Oneman co<d". Covjek je i osnovao firmu jer je skuzio da bi od toga nesto moglo biti a kad pocne jagma mora i zaraditi. Za sada je sve to free ali hoce li i ostati vidjet cemo. Ja se nadam da hoce i da ce taj projekt uspjeti
![]() |
#17 |
Premium
|
Ispricavam se na problemima koje sam uzrokovao. Ja sam mislio na dio vezan na linux (cak sam i nekoliko post-ova prije pitao da li ce biti verzija i za Linux). sry, ubuduce cu pokusati biti odredjeniji. @ zippo61 - zasto si ti odgovorio da nece postojati verzija za linux? Jesi negdje procitao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
herr Flick
|
Nisam rekao da nece biti za linux i ne znam sto on namjerava, vec samo da je ovo za XP (za sada). Naravno drzim mu fige da uspije ali ce onda vjerojatno uskociti veliki igraci a tada ? Hoce li i dalje to biti free ?
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Lik ima dvije stvari. Jedna je modifikacija DirectX 10 datoteka kako bi ove radile na XP-u, a druga je nekakav konverter kako bi Win igre radile na Macu i Linuxu. Ovu dugu stvar već pokušava prodat. http://www.fallingleafsystems.com/sapling/ I nije one man show. Dvojica su.
![]() |
#20 | |
herr Flick
|
Citiraj:
Jedan ili dva ne mjenja puno na stvari. Vidi se po stranici a jos bolje po njihovom forumu. Kad sam ga gledao imali su 2 teme ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Sjećam se da sam nekoć davno gledao dokumentarac o reverse engineeringu procesora. Tada je jedan genijalac morao sam odraditi sav posao. Znači nije bio timski rad... Pa me zanima, čisto informativno...može li uopće "reverse engineering" istog sustava raditi više ljudi istodobno, nadopunjavajući rad jedni drugima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
herr Flick
|
Citiraj:
nisam isprobao jer nemam dx10 grafu ali ako neko ima volje da proba pa da nam onda napise radi li na XP-u ili ne tu mu je link za skinuti. nema virusa ili takvih bestija ![]() ![]() ![]()
.:S:T:A:L:K:E:R:. ![]() ![]() nema vise zippacha ![]() Zadnje izmijenjeno od: zippo. 11.06.2007. u 13:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Već se drugi put vodi jednaka besmislena rasprava. Što ste zapeli toliko za WinXP? Ili možda bolje protiv Viste? Da li ste se isto tako kunuli u Win98 kad je izašao WinXP? Niti je WinXP savršen, niti je Vista. Da bi DX10 radio na WinXP mora se puno toga napraviti od samog portanja dll-ova, treba tada prilagoditi i drivere za grafičku, pa onda svaku igru prilagoditi da misli da je pod Vistom... Čak i da nekim čudom sve to uspije, hoće li taj isti čovjek pa i firma besplatno davati support? Izdavati update? Modati igre? Nove drivere? I što kad mu/njima dosadi? Što kad krenu tužbe od MS? Za to vrijeme će te svi vi koji im "držite fige da uspije/u" preći na Vistu jer će te promijeniti hardware i više vam neće Vista biti tako zahtjevna. Uostalom ako netko ima novaca za DX10 grafičku (ne mislim tada na onu najjeftiniju koja tu podršku ima tek da se naljepi na kutiju, već pravu gamersku) vjerojatno će imati i za ostatak koji je recimo potreban za pokrenuti Vistu. Jedina nada vam je da MS odluči izdati DX10 za WinXP, sad koliko je realna, nebih. Riječ dvije o Linuxu kao gamerskom OS-u. Osobno bih volio vidjeti alternativu Windowsima kao OS-u opće namjene pa i za igranje. Mislim da nedostaje podrška proizvođača igara, zašto je tako, teško je reći. Sad je zbog DX-a, no tu je OpenGL-a a bio je i prije. Možda bi Apple sa svojim OS-om prije mogao napraviti nešto, sad radi na praktički istoj platformi, lijep je, funkcionalan, već ima nešto igara za njega...
![]() |
#24 |
A mighty pirate!
Datum registracije: Feb 2007
|
microsoft živi na marketingu i parama linux živi na istini i performansama tužna istina da smo svi ošli u gejtsovo sr***e,umjesto dam uzmemo pravu stvar,da tako svi razmišljamo,1 po 1 i evo većina... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ajde LAcy neserendaj, vista trenutno nije za upotrebu i to je tako. ja je stavim svakih dva mjeseca kada se nakupi novih drivera da vidim jel se sta pomaknulo ali to i dalje nije to. evo prosli tjedan sam je drzao 4 ili 5 dana. u pocetku je sve bilo ok, cak sam se iznenadio koliko radi bolje nego prvih dana. no uskoro me pocela zivcirati svojim musicama i maknio sam je. a kanta je posve dovoljna da vi vrtila vistu i s performansama nisma uopce imao problema (za razliku od prvih dana Viste kada je radila prilicno sugavo na istoj konfi). ili mozda zelis reci da mi treba neki quad core proc i 8800gtx da bi vrtio OS i da bi tada sve musice nestale? bit ce negdje najesen sve ok i moci ce se raditi s njom bez da svakih par dana pozelis staviti XP. ali to je i neki normalan rok za nove windowse toliko puta vec vidjen. ALI - to uopce nije bitno. bitno je sto je MS muljao da se directX 10 ne moze implementirati u XP i starije verzije win zbog......cega vise, nisu dali nikakvo razumno objasnjenje osim da bi bilo previse slozeno. isto kao sto nisu objasnili zasto sugava dx9 igra tipa halo2 ne moze raditi niti na jednom OSu umjesto viste. radi se o ucjenjivanju. znam ljude koji su do nedavno jos uvijek bili na win2k. zasto tako ne bi moglo biti i sa XP? umjetno obogaljen OS samo zbog prodaje novoga? vrhunac kretenizma. ali necu se paliti previse i upustati u raspravu. ionako velika vecina ljudi koji fanaticno brane vistu (zapravo ne vistu, neka ju brane. vise me smeta obrana MSove sugave politike) nije nikada u zivotu kupila niti jedan OS niti planiraju platiti orginal vistu. da nije tako mislim da bi ih ipak malo zasmetalo sto moraju dati 1-2K kn samo zato sto MS ima takvu prodajnu politiku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Pa ne bih se baš složio da nije za koristiti. Ja je koristim od izlaska i nemam ama baš nikakvih problema. Naravno, ima svojih mušica, ali ima ih XP. I, za ono za što je ja koristim, radi čak i bolje od XP-a
![]() |
#27 |
Pink Floyd fan
|
Ne serendam za razliku od tebe, probao sam sve MS OS-ove, a i Linux. Ne branim fanatično Vistu, a MS još manje! Rekao sam da bih volio vidjeti alternativu Windowsima.
![]() |
#28 |
Administrator
|
No, nećemo sada valjda još i svađu vidjeti oko Bila ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
herr Flick
|
Nemojte se svadjati oko Billa. Ovo je i onako njihova taktika da nas prisile da prijedjemo na Vistu i kupimo je. Uostalom i hvale se time da su prodali u prvim tjednima vise Viste nego XP-a kada se pojavio. A to kako se doslo do tih "odlicnih" rezultata nije pisalo. Kladim se kao i vi da dx10 inkorporirati u XP nije nikakva greda samo onda bi prodaja Viste bila ugrozena jer nas puno smatra da je i dalje XP dovoljno dobar i da nam drugo jos ne treba. Ako to ovaj mladac uspije bit ce svasta ![]() ![]()
![]() |
#30 |
drug Mile
Datum registracije: Nov 2006
|
Vista će u nekom trenutku postati neminovna isto kao što su to bili manje više svi Windowsi s iznimkom Milleniuma. Jednostavno XP više neće nuditi softversku podršku za tehnologije koje dolaze (počevši sa DX10) i Vista će postati nužnost. Međutim, u ovom slučaju (barem ako se mene pita) stvar je u tome što su XP-i dosegli vrlo zadovoljavajuću razinu stabilnosti (što se za prošle windowse ne bi moglo reći) i zato velik broj korisnika pruža otpor prelasku na Vistu. Jednostavno, trenutno Vista nema neki posebni benefit nad XP-om. Mislim da hardverski zahtjevi nisu toliki problem jer koliko se sjećam i XP-i su imali dosta visoke zahtjeve za ono vrijeme kad su došli pa su svejedno brzo prihvaćeni. Jednostavno, do sada sam sve verzije Windowsa jedva čekao kako bih mogao zamjeniti postojeće jer nisam bio zadovoljan s njihovom stabilnošću, no na XP-e se fakat ne mogu požalit i neću prelazit na Vistu dok god ne budem primoran.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|