Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Novosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.04.2007., 23:19   #1
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Dx10

Hmm ako je suditi po ovom
mozda ce i XP biti dobar za igranje Dx10 igara . Bit ce dovoljna samo Dx10 kartica, ne i Vista

nema vise zippacha ......

zippo je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2007., 23:58   #2
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
These libraries allow the use of DirectX 10 games on platforms other than Microsoft Vista
Zapitah se ja da li ovo "other platforms" covijek slucajno ne pomisli na Linux?
Zna li netko?
danij3l je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.04.2007., 12:08   #3
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Onda bi valjda napisao "other than microsoft windows"...
Paxton je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2007., 13:12   #4
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Mislim da rade za Mac i linux
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2007., 14:22   #5
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor LorD ClockaN Pregled postova
Mislim da rade za Mac i linux
Zašto bi Micro$oft učinio linux pogodnim za gamere? Ne bi li si time otjerao dobar dio korisnika?
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2007., 16:00   #6
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Citiraj:
Autor Delta S4 Pregled postova
Zašto bi Micro$oft učinio linux pogodnim za gamere? Ne bi li si time otjerao dobar dio korisnika?
koliko sam ja vidio ovo ne radi microsoft
Staro 22.04.2007., 23:13   #7
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Ne ovo nije Microsoftovo djelo, vec jednog programera. I to radi za XP a ne Linux ili Mac. Mozda bude jednog lijepog dana ali za sada tip pokusava za XP

Staro 23.04.2007., 09:30   #8
Mazohista
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor zippo61 Pregled postova
Ne ovo nije Microsoftovo djelo, vec jednog programera. I to radi za XP a ne Linux ili Mac. Mozda bude jednog lijepog dana ali za sada tip pokusava za XP
Pa jos nema igara na kojima bi to isprobo, a tip kao vec pokusava.
Mazohista je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2007., 09:33   #9
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Mazohista Pregled postova
Pa jos nema igara na kojima bi to isprobo, a tip kao vec pokusava.
Kad je izašla 9700 tad je bilo DX9 igara (ili DXa)?

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2007., 10:58   #10
Foxman
localhost
Moj komp

Foxman's Avatar

Datum registracije: May 2006
Foxman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.04.2007., 11:17   #11
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Je imas pravo, vec je bilo (sorry, nisam vidio). Ipak sam htio malo naglasiti ovo jer se stvar zahuktava, nasao sam na dosta strana natpise o ovoj temi

Staro 24.04.2007., 10:09   #12
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Citiraj:
Autor zippo61 Pregled postova
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=39095

Jbg, ako pokusavash odgovorit na pitanje malo se informiraj, nemoj samo lupat

P.S. znam da INQ nije najpouzdaniji
Staro 24.04.2007., 15:30   #13
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=39095

Jbg, ako pokusavash odgovorit na pitanje malo se informiraj, nemoj samo lupat

P.S. znam da INQ nije najpouzdaniji
Ajd ti nama lijepo pojasni na kaj misliš:
Da tip radi u MS-u?
Da hoće/neće biti i za linux ili možda komentiraš ono kaj je sam autor rekao:
http://alkyproject.blogspot.com/

Ili misliš na komentar direktora svemira Valića?

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2007., 16:22   #14
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Ajd ti nama lijepo pojasni na kaj misliš:
Da tip radi u MS-u?
Da hoće/neće biti i za linux ili možda komentiraš ono kaj je sam autor rekao:
http://alkyproject.blogspot.com/

Ili misliš na komentar direktora svemira Valića?
Nisam mu odvjetnik, ali mislim da je samo htio ispraviti tvrdnju iznesenu nekoliko postova prije kako je riječ o jednom programeru. Iz ovog članka je razvidno da je riječ o tvrtki (Falling Leaf Systems), a ne samo jednom programeru. Bar mislim da je to htio reći
Staro 24.04.2007., 16:33   #15
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor Delta S4 Pregled postova
Nisam mu odvjetnik, ali mislim da je samo htio ispraviti tvrdnju iznesenu nekoliko postova prije kako je riječ o jednom programeru. Iz ovog članka je razvidno da je riječ o tvrtki (Falling Leaf Systems), a ne samo jednom programeru. Bar mislim da je to htio reći

Da nije quotao i jedno i drugo ja se sad ne bi morao propitkivati na kaj je mislio

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2007., 21:29   #16
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Vidis kako se je lako zaletiti i reci nekome da lupa a da sam nisi pomnije pogledao stranice te "firme" ili njihov forum mozda ? Pogledaj pa ces skuziti da se radi "Oneman co&ltd". Covjek je i osnovao firmu jer je skuzio da bi od toga nesto moglo biti a kad pocne jagma mora i zaraditi. Za sada je sve to free ali hoce li i ostati vidjet cemo. Ja se nadam da hoce i da ce taj projekt uspjeti

Staro 24.04.2007., 23:37   #17
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Ispricavam se na problemima koje sam uzrokovao.
Ja sam mislio na dio vezan na linux (cak sam i nekoliko post-ova prije pitao da li ce biti verzija i za Linux).
sry, ubuduce cu pokusati biti odredjeniji.
@ zippo61 - zasto si ti odgovorio da nece postojati verzija za linux? Jesi negdje procitao?
Staro 25.04.2007., 00:14   #18
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Nisam rekao da nece biti za linux i ne znam sto on namjerava, vec samo da je ovo za XP (za sada). Naravno drzim mu fige da uspije ali ce onda vjerojatno uskociti veliki igraci a tada ? Hoce li i dalje to biti free ?

Staro 25.04.2007., 08:56   #19
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Lik ima dvije stvari. Jedna je modifikacija DirectX 10 datoteka kako bi ove radile na XP-u, a druga je nekakav konverter kako bi Win igre radile na Macu i Linuxu. Ovu dugu stvar već pokušava prodat.

http://www.fallingleafsystems.com/sapling/

I nije one man show. Dvojica su.
Staro 25.04.2007., 10:03   #20
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Lik ima dvije stvari. Jedna je modifikacija DirectX 10 datoteka kako bi ove radile na XP-u, a druga je nekakav konverter kako bi Win igre radile na Macu i Linuxu. Ovu dugu stvar već pokušava prodat.

http://www.fallingleafsystems.com/sapling/

I nije one man show. Dvojica su.
Lova, naravno ! Pokusavaju napraviti nesto sto ako bude imalo izgleda za uspjeh moze donijeti lijepu zaradu. Naravno kad se ukljuce veliki igraci
Jedan ili dva ne mjenja puno na stvari. Vidi se po stranici a jos bolje po njihovom forumu. Kad sam ga gledao imali su 2 teme .

Staro 25.04.2007., 15:17   #21
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Sjećam se da sam nekoć davno gledao dokumentarac o reverse engineeringu procesora. Tada je jedan genijalac morao sam odraditi sav posao. Znači nije bio timski rad... Pa me zanima, čisto informativno...može li uopće "reverse engineering" istog sustava raditi više ljudi istodobno, nadopunjavajući rad jedni drugima?
Staro 11.06.2007., 12:49   #22
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Citiraj:
19-year old programmer Cody Brocious, which participates in somewhat crossplatform programming- platform projects, on recent days Let out the first version of the collection of the libraries, which ensure compatability DirectX 10 with Windows XP. As reports Brocious: these libraries make it possible to start the games, which require DirectX 10, on the platforms, different from Microsoft Windows Vista. In addition to this, they increase apparatus compatability even in the very Windows Vista due to the compilation of geometric shades directly into the machine codes.

One true specification that this project thus far is located in the quite initial stage of development, and assembling itself allows the possibility to start only examples of rollers from composition of DirectX of 10 sdk in Windows XP. Let us recall that representatives Microsoft repeatedly declared, that DirectX 10 was intended only for Windows Vista and was incompatible with the rest - released earlier - by versions Windows. Ha-Ha its finaly here Microsoft fails again.
zeli li neko experimentirati sa dx10 za XP ?
nisam isprobao jer nemam dx10 grafu ali ako neko ima volje da proba pa da nam onda napise radi li na XP-u ili ne tu mu je link za skinuti. nema virusa ili takvih bestija , garantiram, ali ne znam kako djeluje na Windowse. Samo za odvazne

Zadnje izmijenjeno od: zippo. 11.06.2007. u 13:57.
Staro 11.06.2007., 21:53   #23
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Već se drugi put vodi jednaka besmislena rasprava. Što ste zapeli toliko za WinXP? Ili možda bolje protiv Viste? Da li ste se isto tako kunuli u Win98 kad je izašao WinXP? Niti je WinXP savršen, niti je Vista.

Da bi DX10 radio na WinXP mora se puno toga napraviti od samog portanja dll-ova, treba tada prilagoditi i drivere za grafičku, pa onda svaku igru prilagoditi da misli da je pod Vistom... Čak i da nekim čudom sve to uspije, hoće li taj isti čovjek pa i firma besplatno davati support? Izdavati update? Modati igre? Nove drivere? I što kad mu/njima dosadi? Što kad krenu tužbe od MS?

Za to vrijeme će te svi vi koji im "držite fige da uspije/u" preći na Vistu jer će te promijeniti hardware i više vam neće Vista biti tako zahtjevna.

Uostalom ako netko ima novaca za DX10 grafičku (ne mislim tada na onu najjeftiniju koja tu podršku ima tek da se naljepi na kutiju, već pravu gamersku) vjerojatno će imati i za ostatak koji je recimo potreban za pokrenuti Vistu.

Jedina nada vam je da MS odluči izdati DX10 za WinXP, sad koliko je realna, nebih.

Riječ dvije o Linuxu kao gamerskom OS-u. Osobno bih volio vidjeti alternativu Windowsima kao OS-u opće namjene pa i za igranje. Mislim da nedostaje podrška proizvođača igara, zašto je tako, teško je reći. Sad je zbog DX-a, no tu je OpenGL-a a bio je i prije. Možda bi Apple sa svojim OS-om prije mogao napraviti nešto, sad radi na praktički istoj platformi, lijep je, funkcionalan, već ima nešto igara za njega...

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2007., 22:33   #24
Angelus
A mighty pirate!

Angelus's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
microsoft živi na marketingu i parama
linux živi na istini i performansama

tužna istina da smo svi ošli u gejtsovo sr***e,umjesto dam uzmemo pravu stvar,da tako svi razmišljamo,1 po 1 i evo većina...
Angelus je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2007., 12:17   #25
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
ajde LAcy neserendaj, vista trenutno nije za upotrebu i to je tako. ja je stavim svakih dva mjeseca kada se nakupi novih drivera da vidim jel se sta pomaknulo ali to i dalje nije to. evo prosli tjedan sam je drzao 4 ili 5 dana. u pocetku je sve bilo ok, cak sam se iznenadio koliko radi bolje nego prvih dana. no uskoro me pocela zivcirati svojim musicama i maknio sam je. a kanta je posve dovoljna da vi vrtila vistu i s performansama nisma uopce imao problema (za razliku od prvih dana Viste kada je radila prilicno sugavo na istoj konfi). ili mozda zelis reci da mi treba neki quad core proc i 8800gtx da bi vrtio OS i da bi tada sve musice nestale?
bit ce negdje najesen sve ok i moci ce se raditi s njom bez da svakih par dana pozelis staviti XP. ali to je i neki normalan rok za nove windowse toliko puta vec vidjen.

ALI - to uopce nije bitno. bitno je sto je MS muljao da se directX 10 ne moze implementirati u XP i starije verzije win zbog......cega vise, nisu dali nikakvo razumno objasnjenje osim da bi bilo previse slozeno. isto kao sto nisu objasnili zasto sugava dx9 igra tipa halo2 ne moze raditi niti na jednom OSu umjesto viste. radi se o ucjenjivanju. znam ljude koji su do nedavno jos uvijek bili na win2k. zasto tako ne bi moglo biti i sa XP? umjetno obogaljen OS samo zbog prodaje novoga? vrhunac kretenizma.

ali necu se paliti previse i upustati u raspravu. ionako velika vecina ljudi koji fanaticno brane vistu (zapravo ne vistu, neka ju brane. vise me smeta obrana MSove sugave politike) nije nikada u zivotu kupila niti jedan OS niti planiraju platiti orginal vistu. da nije tako mislim da bi ih ipak malo zasmetalo sto moraju dati 1-2K kn samo zato sto MS ima takvu prodajnu politiku.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2007., 12:45   #26
Zvijerko
Pečurka

Zvijerko's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Pa ne bih se baš složio da nije za koristiti. Ja je koristim od izlaska i nemam ama baš nikakvih problema. Naravno, ima svojih mušica, ali ima ih XP. I, za ono za što je ja koristim, radi čak i bolje od XP-a
Gainward Phantom GTX760
250 GB Samsung Evo Basic SSD
XFX XTR 650W
Silencio 650
Zvijerko je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2007., 15:35   #27
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
ajde LAcy neserendaj...
Ne serendam za razliku od tebe, probao sam sve MS OS-ove, a i Linux.

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
ali necu se paliti previse i upustati u raspravu. ionako velika vecina ljudi koji fanaticno brane vistu (zapravo ne vistu, neka ju brane. vise me smeta obrana MSove sugave politike) ....
Ne branim fanatično Vistu, a MS još manje! Rekao sam da bih volio vidjeti alternativu Windowsima.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2007., 15:44   #28
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

No, nećemo sada valjda još i svađu vidjeti oko Bila Ono što je činjenica je da generalno gledajući svi mi pušimo zbog njega, i sumnjam da ga netko, bar ovdje, brani po bilo kojem smjeru. No ono što je činjenica isto tako je da će većina ekipe kad-tad preči na Vistu zbog tamo neke DX 10 igre, a to je krajnji cilj matorog bilija. Mogao DX 10 na XP ili ne, ili postojala alternativa u obliku Linuxa ili čega već. To je tako, jbga. Nitko nije rekao da je svijet pošten.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2007., 17:23   #29
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Nemojte se svadjati oko Billa. Ovo je i onako njihova taktika da nas prisile da prijedjemo na Vistu i kupimo je. Uostalom i hvale se time da su prodali u prvim tjednima vise Viste nego XP-a kada se pojavio. A to kako se doslo do tih "odlicnih" rezultata nije pisalo.
Kladim se kao i vi da dx10 inkorporirati u XP nije nikakva greda samo onda bi prodaja Viste bila ugrozena jer nas puno smatra da je i dalje XP dovoljno dobar i da nam drugo jos ne treba.
Ako to ovaj mladac uspije bit ce svasta . Ja bi to volio jer me zanima koje bi onda opravdanje nasli Bill i kompanija za svoju tvrdnje da je to prekomplicirano i tesko. Ako to uspiju 2 programera a MS-ova vojska ne, onda o cemu ce nam dalje drobiti da nas privuku na Vistu ? O ljepoti Viste ?

Staro 12.06.2007., 17:59   #30
Girrari
drug Mile
Moj komp

Girrari's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Vista će u nekom trenutku postati neminovna isto kao što su to bili manje više svi Windowsi s iznimkom Milleniuma. Jednostavno XP više neće nuditi softversku podršku za tehnologije koje dolaze (počevši sa DX10) i Vista će postati nužnost.
Međutim, u ovom slučaju (barem ako se mene pita) stvar je u tome što su XP-i dosegli vrlo zadovoljavajuću razinu stabilnosti (što se za prošle windowse ne bi moglo reći) i zato velik broj korisnika pruža otpor prelasku na Vistu. Jednostavno, trenutno Vista nema neki posebni benefit nad XP-om. Mislim da hardverski zahtjevi nisu toliki problem jer koliko se sjećam i XP-i su imali dosta visoke zahtjeve za ono vrijeme kad su došli pa su svejedno brzo prihvaćeni.
Jednostavno, do sada sam sve verzije Windowsa jedva čekao kako bih mogao zamjeniti postojeće jer nisam bio zadovoljan s njihovom stabilnošću, no na XP-e se fakat ne mogu požalit i neću prelazit na Vistu dok god ne budem primoran.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno