Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 20.04.2007., 15:22   #1
stigla
Jeftino pržim komponente
Moj komp

stigla's Avatar

Datum registracije: May 2006
Angry Ergo 525 bolji od mx518

pozz,
Evo baš čitam na forumu kak neki neandertalci i preseratori pišu da je mx518
bolji od Erga 525. To su totalne nebuloze.
Ergo je 10x bolji, a ljudi govore da se i kvari (što nije istina jer moj radi savršeno već nekoliko mjeseci)
Moj frend je kupio 518 i dobar je, jedino što ne paše u ruku.
A uz erga 525 se dobije QcK Steel podloga koja posebno košta 100 kn

Dakle, mx518 je bolji jer ima manje DPI???
Bolji je jer ne paše u ruku???
Bolji je jer je 300 kn a ergo 200???
Bolji je jer se s njim ne dobije podloga???

Znam da će neandertalci odgovarat da je 518 bolji, al nek 1. probaju Erga i nek ne za***avaju

Moj DA

Posjedujem računalo sa procesorom Pentium D sa dvije jezgre od koje svaka od navedenih ima 1 MB cachea frekvencije 2.66 GHz hlađen Intelovim hladnjakom na tri tisuće dvjesto okretaja koji se drži na majci ConRoe945G-DVI. Nadalje imam 2x512mb rama Corsair Value na 500 MHz u dual chanellu. Posjedujem i solidnu grafičku karticu koja bez problema pogoni sve što igram, ATI Sapphire X1600 Pro sa 512 Mb klokane jezgre na 700 MHz i memorije na 650 istih. Slušam Aiwine zvučnike SX-NSZ202 sa zasebnim pojačalom koje je uštekani u matičnu ploču sa 8 kanala od kojih su korištena navedena dva. Po noći na glavu stavljam slušalice po imenu SONY MDR-P70 ili SontecoveCD-750. DVD-e i CD-e mi čita i peče ASUS čitač kojem se ne sjećam prezimena. Posjedujem i flopi (koji je zbog nedavnog kontakta sa podom iz prilične visine prestao izvršavati funkciju kojoj je namijenjen), ofarban u crno da bi pristajao crno-crvenom Deluxovom kučištu u kojem se nalazi većina navedenih komponenti, te na koje je prikljućen bešumni Spireov svijetleći hladnjak plave boje. Podatke pohranjujem na tvrdi disk Segate Barracuda sa 80GB skladišnog prostora koji se koristi ATA načinom povezivanja, te Seagate Barracuda 320 GB koji koristi SATA način povezivanja. Potrebne namirnice stalno gladnim komponentama isporučuje nepoznato napajanje (pretpostavljam MS) poznatog modela: KY-280ATX snage 400 W. Desna ruka mi dira Geniusovog Erga 525 laser gaming pacova. za unos teksta mi služi tipkalo Logitech Y-SU61 koje ima debele tipke. Gledam u monitor marke lg, modela 563N starim dobrih 7 godina, te će biti zamijenjen novim 19 ili 20 inčnim LCD monitorom, po mogućnosti velike rezolucije i pristojnog refresh ratea.

Pentium D 2.66 GHz dual core
Corrsair Value 2x512 MB
ATI Sapphire x1600 PRO 767 MB
Genius ERGO 525 Laser Gaming
Seagate Barracuda 320+80 GB
stigla je offline  
Staro 20.04.2007., 15:24   #2
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Nek ti Gabre kaže kaj misli o Ergu

Mislim da će veoma slikovito objasnit

P.S. Sredi sig u skladu s pravilima. Hvala

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.04.2007., 15:30   #3
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Svako svoga konja hvali, ali 518 pomete pod sa ergom.

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline  
Staro 20.04.2007., 15:32   #4
stigla
Jeftino pržim komponente
Moj komp

stigla's Avatar

-pop- kak se stavi onaj gumb da se otvori tekst (ROBOT ti piše)
I ergo je bolji

Moj DA

Posjedujem računalo sa procesorom Pentium D sa dvije jezgre od koje svaka od navedenih ima 1 MB cachea frekvencije 2.66 GHz hlađen Intelovim hladnjakom na tri tisuće dvjesto okretaja koji se drži na majci ConRoe945G-DVI. Nadalje imam 2x512mb rama Corsair Value na 500 MHz u dual chanellu. Posjedujem i solidnu grafičku karticu koja bez problema pogoni sve što igram, ATI Sapphire X1600 Pro sa 512 Mb klokane jezgre na 700 MHz i memorije na 650 istih. Slušam Aiwine zvučnike SX-NSZ202 sa zasebnim pojačalom koje je uštekani u matičnu ploču sa 8 kanala od kojih su korištena navedena dva. Po noći na glavu stavljam slušalice po imenu SONY MDR-P70 ili SontecoveCD-750. DVD-e i CD-e mi čita i peče ASUS čitač kojem se ne sjećam prezimena. Posjedujem i flopi (koji je zbog nedavnog kontakta sa podom iz prilične visine prestao izvršavati funkciju kojoj je namijenjen), ofarban u crno da bi pristajao crno-crvenom Deluxovom kučištu u kojem se nalazi većina navedenih komponenti, te na koje je prikljućen bešumni Spireov svijetleći hladnjak plave boje. Podatke pohranjujem na tvrdi disk Segate Barracuda sa 80GB skladišnog prostora koji se koristi ATA načinom povezivanja, te Seagate Barracuda 320 GB koji koristi SATA način povezivanja. Potrebne namirnice stalno gladnim komponentama isporučuje nepoznato napajanje (pretpostavljam MS) poznatog modela: KY-280ATX snage 400 W. Desna ruka mi dira Geniusovog Erga 525 laser gaming pacova. za unos teksta mi služi tipkalo Logitech Y-SU61 koje ima debele tipke. Gledam u monitor marke lg, modela 563N starim dobrih 7 godina, te će biti zamijenjen novim 19 ili 20 inčnim LCD monitorom, po mogućnosti velike rezolucije i pristojnog refresh ratea.

Corrsair Value 2x512 MB
stigla je offline  
Staro 20.04.2007., 15:32   #5
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Uf,suzdržavam se od postanja na ovome forumu poprilično ali tebi i nisu sve na broju.Potpis ti je malo jači,to dugo nisam vidio,nikada.Ne lež u ruci,ti očito imaš 12 godina.
Sve koji se ne slžu s tobom unaprjed zoveš neandertalcima i preseratorima.
I samo za kraj mx518 je puuuuuno bolji
Mladenxy je offline  
Staro 20.04.2007., 15:48   #6
stigla
Jeftino pržim komponente
Moj komp

stigla's Avatar

Angry

Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Uf,suzdržavam se od postanja na ovome forumu poprilično ali tebi i nisu sve na broju.Potpis ti je malo jači,to dugo nisam vidio,nikada.Ne lež u ruci,ti očito imaš 12 godina.
Sve koji se ne slžu s tobom unaprjed zoveš neandertalcima i preseratorima.
I samo za kraj mx518 je puuuuuno bolji
ERGO RULES
Ajd mi reci po čem je mx bolji

Moj DA

Corrsair Value 2x512 MB
stigla je offline  
Staro 20.04.2007., 15:58   #7
stripy
a-wAnnaBe
Moj komp

stripy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
podloga je mala, tj barem meni. tako (inace koristim, qck+)
skuplji ali ocito kvalitetniji po tome kako ljudi govre da im izdrze. (ja recimo 5godina imam mx500).
kako kome pashe koji mish u ruku je subjektivan dojam, tu neam kaj nadodat.
dpia mx518 ima vishe nego dovoljno.

no ako si ti zadovoljan s ergom, shta se uzrujavash...lijepo budi happy i uzivaj.
stripy je offline  
Staro 20.04.2007., 16:22   #8
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
stigla, ti bi mogao malo pripaziti kako se izražavaš na forumu i koga kako nazivaš ...
Uostalom, ne vidim uopće ćemu si (tako revoltiran) išao otvarat ovaj topic ? Svakome paše ono kaj mu se sviđa.

Citiraj:
Dakle, mx518 je bolji jer ima manje DPI???
Bolji je jer ne paše u ruku???
Bolji je jer je 300 kn a ergo 200???
Bolji je jer se s njim ne dobije podloga???
Nije DPI sve kod miša...
Nema svatko istu ruku...
Nemaju svi čak niti 200kn za miša, pa šute...
O podlozi neću jer nisam nikada videl nju, ali ako podloga sama dođe 100kn, a paket ukupno 200kn, onda se ipak moralo na nećem uštediti...

IMO, meni je miš od 50kn čisto dobar - pa mi ti sad kaži, ako mi je ovaj dobar, zašto da dajem 200kn za Erga npr . ?

EDIT:
Buraz ima Logitecha neki kaj vibrira, star je valjda 4 godine, neogreban niti izlizan od korištenja. Radi kao od prvog dana na svim podlogama, a o software-u samo riječi pohvale. Plaćen je 450kn valjda, danas ne vredi niti upola manje.
Ali ako ikoji miš bude takav nakon toliko godina korištenja, onda opravdavam miš preko 250-300kn.

Moj SBF96 za sada radi skoro pa 3 godine, isti ko iz dućana ako ga se malo iznutra počisti. Koštal je 70kn valjda...
Vuco je offline  
Staro 20.04.2007., 16:49   #9
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Evo,samo kratko..moje viđenje Erga,koristim ga oko pola godine..presretan što je živ uopće,imam 3 frenda koji su ga išli kupit sa mnom,i njima se rasklimao,a jedan krepao.. ..netko ima sretnu ruku..inače za 160kn predobar miš..ali moraš zbilja molit Boga da pogodiš primjerak..dok se za 518 zna kvaliteta..mislim da je taj mish neuništiv..

Usput,za ovo neandertalci i preseratori ti treba zalijepit takav ban..da mu nije ravan ni Marijan Ban.. ..ajmo malo,kultura..1. razred osnovne..vrtić dapače..
thedream je offline  
Staro 20.04.2007., 16:54   #10
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ono što mene osobno impresionira i što je jedan od znakova srozavanja ovog foruma je što se 2 moderatora udostoje uopće postat u ovom topiku, umjesto da mu zašiju ban i obrišu sig i topik.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.04.2007., 17:00   #11
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Moj SBF96 za sada radi skoro pa 3 godine, isti ko iz dućana ako ga se malo iznutra počisti. Koštal je 70kn valjda...
Imao ga dvije god. Rekoh dosta vise, hajmo malo promijenit, i kupim Sharkoon Premium Laser sa 1600dpi. Pomalo preosjetljiv, odgovara mi samo na platnenoj podlozi, inace mis LETI i sa smanjenjom osjetljivoscu u Windozama.

Kad razmislim, bolji mi je bio stari SBF-96.
SRV je offline  
Staro 20.04.2007., 17:00   #12
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Kad budes imao mx 518 ili 510 i bar godinu dana svaki dan ga koristio , onda imas pravo ovako nesto reci

Inace , ergo je za tu lovu dobar , ali pored vec 510tke nema sto traziti a kamoli 518ice .
Router je offline  
Staro 20.04.2007., 17:03   #13
vlincx
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
Imam i ja ergo 525 i super mi jemiš lijepo leži u ruci i sviđa mi se logitechov nisam ni probao pa ga neću ni komentirat dok mi se logitech kao marka uopće ne leži pod ruku

Promo

Slažem se sa tobom trebao je odmah ban dobit i gotova priča ako već nešto ima konstatirat neka konstatira sa pristojnošću
vlincx je offline  
Staro 20.04.2007., 17:31   #14
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Ono što mene osobno impresionira i što je jedan od znakova srozavanja ovog foruma je što se 2 moderatora udostoje uopće postat u ovom topiku, umjesto da mu zašiju ban i obrišu sig i topik.
A kaži ti meni, zašto ja njemu ne bih mogao odgovorit ? Po ćemu je to odmah srozavanje foruma ?
Jel ga buljo upozorio za sig ? Je, jesam ga ja upozorio za jezik - jesam.
Još mu želimo pomoć da vidi di je pogriješio, tako da barem to on sam ispravi prije nego mu admin sve to makne skup s njim, i to nije dobro ?

P.S. Od ovog sveg kaj si ti nabrojao da mu napravimo, moderatori ne mogu ništa!

EDIT:
Uostalom, što mu nisi poslao ti npr. PM pa mu kaži kako se napravi buton dole u sigu ? Što misliš da ako nisi moderator ili admin da nemreš pomoć? Ili da to nije tvoja dužnost ?
Vuco je offline  
Staro 20.04.2007., 18:49   #15
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Evo da se i ja pridružim zabavi

Takav agresivan nastup ne služi ničemu, osim branju južnog voća.

Nemojte samo da se ovo pretvori u to koji je bolji ili sl. prepucavanje.
Ja osobno nemam direktna iskustva s tim mišem, ali imam 2 prijatelja koji ga imaju.

Jednom je krepao kotačić (dobio zamjenski koji radi dobro), a drugome radi dobro već oko 9 mjeseci.

Nije niti logitech savršen, promjenio sam 2 MX1000 jer su se klackala, odnosno jedna "capa" je bila niža od ostalih.
Mar je offline  
Staro 20.04.2007., 19:00   #16
stigla
Jeftino pržim komponente
Moj komp

stigla's Avatar

Cool xD

Sorry zbog jezika , nego jedam me frend za***....tj. zadirkivo da je njegov mx518 bolji od mog sam jer je skuplji, a ne zna reć ništ osim da duže traje.
518 je ok miš, al nema NIŠTA po čemu je bolji od erga, pa dok mi neko ne kaže po čemu je mx518 bolji (osim što nekima duže traje), nemate mi šta govorit da 518 briše pod ergom i takve nebuloze

PS
KAK SE STAVI GUMB NA SIG

Moj DA

Corrsair Value 2x512 MB
stigla je offline  
Staro 20.04.2007., 19:32   #17
stripy
a-wAnnaBe
Moj komp

stripy's Avatar

aj procitaj kaj je ko reko ponovo.
ti nisi naveo niti jedan razlog zast je ergo bolji (osim cijene, no to je upitno. jer po toj logici mish od 1kn (koji suxa) bi bio bolji od erga..kuzish poantu).
ostale tocke necu ponavljat jer smo ih dovoljno puta preshli.

ako te vishe zanima o karakteristikma misheva. vecina su ti testirani ovdje: http://www.esreality.com/?a=post&id=1265679
pod testirani ne mislim na osjecam da bolje gadjam.

na pm cu ti poslat kak se radi gumb.
stripy je offline  
Staro 20.04.2007., 19:37   #18
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
A kaži ti meni, zašto ja njemu ne bih mogao odgovorit ? Po ćemu je to odmah srozavanje foruma ?
Jel ga buljo upozorio za sig ? Je, jesam ga ja upozorio za jezik - jesam.
Još mu želimo pomoć da vidi di je pogriješio, tako da barem to on sam ispravi prije nego mu admin sve to makne skup s njim, i to nije dobro ?

P.S. Od ovog sveg kaj si ti nabrojao da mu napravimo, moderatori ne mogu ništa!

EDIT:
Uostalom, što mu nisi poslao ti npr. PM pa mu kaži kako se napravi buton dole u sigu ? Što misliš da ako nisi moderator ili admin da nemreš pomoć? Ili da to nije tvoja dužnost ?
To što moderatori mogu ili ne mogu nije moje da znam. A tipu s takvim nastupom po kojem je većina članova ovog foruma neandertalci i štatijaznam nemam što odgovarat pomagat ni pisat PM. Ni ja ni itko drugi na ovom forumu, pogotovo ne istaknutiji članovi, što moderatori uostalom i jesu.
I da, srozavanje je foruma dozvoljavat takvoj ekipi da s time prolaze. Uostalom jedno od osnovnih pravila je da nema vrijeđanja, čovjek uredno izvrijeđa u prvoj rečenici pol foruma i nikom ništa.
Ono što ja mogu i jesam napravio je da prijavim post. Likovi poput ovog nikakav drugi pristup ne zaslužuju. Uostalom dečko se ni nakon svih upozorenja nije udostojio niti obrisat sig, pa tek onda saznat kako napravit "gumb", niti se udostojio editirat prvi post.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline  
Staro 20.04.2007., 19:39   #19
stripy
a-wAnnaBe
Moj komp

stripy's Avatar

pretejrujesh imo. ocito je nije previshe iskusan(mlad jel). i treba ga netko samo malo uputit. ako nakon toga nastavi onda se zna shta sljedi.

MBO: DFI LAN PARTY UT nF4 Ultra-D
MBO DFI Lan Party DK P35-T2RS S.775
Kingmax DDR2-800 KLDE88F 2 GB
Gigabyte VGA nVidia 8800GT 512MB
Antec super-midi kućište P182B crno
Arctic Cooling VGA cooler Accelero S1
Arctic Cooling turbo modul
Pioneer DVD ± RW DL DVR-215BK SATA
Cooler Master Hyper TX2 CPU hladnjak
Corsair 520HXEU ATX 2.2 modularno
CPU INTEL Core2Duo 8400
stripy je offline  
Staro 20.04.2007., 19:42   #20
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Nebi nikako rekao da pretjerujem. Jednostavno nema isprike za vrijeđanje članstva foruma. Uostalom nisam ja dečku ni mama ni tata da ga moram učit kućnom odgoju i još bi mu kao s nečim trebao pomoć.
EOD.
Pomo je offline  
Staro 20.04.2007., 19:45   #21
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Bez rasprava. EOD.
tor je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas