Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.04.2007., 22:21   #1
jole777
Premium
Moj komp

jole777's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
par pitanja (uglavnom pomoc njubari-meni i bratu)

bok svima!
evo imam jos par pitanja za forum,molim vas da se ne ljutite jer i sam znam da su noob-ovska.
nakon dva kupljena gamerska pc-a mislili smo (ja i brat) da smo sve napravili al onda smo vidjeli ovdje threadove o tihim ventovima,hladilima za intel itd.
posto me na kladionici neki dan lijepo potrefilo imam i za mali upgrade :-)
procitao sam dosta threadova i zanima me ovo a da strucnjaci potvrde koji to znaju i isprobali su:
1.) da li su oba dobra izbora hladenja za intel(jedan je e6400 a drugi komp ima e4300) freezer 7 pro za 175kn ili COOLERMASTER, Hyper TX INTEL za 139kn koji je bolji?
2.)procitao sam da izlaze ddr3 memorije na 1333mhz uskoro(ono 1333 nisam siguran a ni za uskoro se ne bi okladio) pa me zanima sto je sa nama koji imamo asus p5b delux ploče da li postoji kakav bios upgrade da i mi podrzavamo te frenkvencije ili bar ove 1066 ddr2 memorije ili ce nam dotad ploce zastariti?(ono 1066mhz vidio u ve-milu OCZ memorije na tim taktovima)
3.)koliko je standardan overklok e4300 a da je sigurnost i stabilnost sustava zagarantirana 24/7 bez gasenja.
takoder i za e6400,znaci na koliko da ih se klokne i tako ostavi za stalno?
4.)da se nadovezem za te memorije da li da i dalje preporucujem asus p5b delux plocu kao jaako dobru jer me iznenadilo to kad mi je frend reko da ju nece jer mu lik u trgovini reko da ne podrzava 1066mhz memoriju?on mu je htio dat neku drugu skuplju puno.nisam znao sto reci pa evo bas me zanima.
5.)da li itko zna da li ovo vodeno rijesenje vrijedi za ove novce http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.003.011
u usporedbi sa npr freezer-om.
-------------------------------------------------------------------
evo to je to,stavio sam vam brojeve da ne morate puno pisat iako bih volio ako koji strucnjak pozeli detaljnije objasnit bilo sto rado cu procitat i nauciti
takoder ako naidem na jos kakvu poteskocu htio bih se ubaciti u ovaj thread naknadno.hvala vam puno!
jole777 je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2007., 23:43   #2
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp

Fera_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
1. Znam da se oba dosta preporučuju a kako bi sad kolega Vuco ko iz topa reko Hyper TX.
2.Za DDR3 sam načuo al ne znam na kolko će radit. Ja osobno nigdje nisam vidio a vjerujem ni ti, da piše da neka matična podržava 1066MHz module ili samo 1000. Najviše 800. Kolko ja znam, svaka koja podržava 800, podržava i više(npr. 1000, 1066...)
3.e4300 se zasigurno više kloka od e6400... Znam da se e6300(default 1.83 ko i e4300GHz) kloka na nekih 3.6 do 3.7GHz max al uz "full opremu" za OC a to su: hlađenje, napajanje, mema, matična. Slično se toliko pretpostavljam i e4300 može OC-at.
4.Za ovo baš i nemam neko posebno objašnjenje, sam ću reć da je po mome to dobra MBO.
5.Ako ti se sviđaju vodena i ako imaš novaca, uzmi si a moje mišljenje je ovakvo: Ja ne bi, prije bi da sam na tvom mjestu aktivno hlađenje al naravno da bude tiho.
Nadam se da si me shvatio!
Oglas

Oglas
Staro 19.04.2007., 23:57   #3
jole777
Premium
Moj komp

jole777's Avatar

hvala ti puno!
nije mi vrag dao mira pa sam provjerio asus striker extreme,commando i dr.skupe ploče.
i vidi vraga stvarno pod 4.)NEMA ploče koja ima 1066/800 ddr2 memoriju.sad mi je samo zao sto ne mogu provjeriti u ve-milu tu gigabyte skupu jer je vise nema uhh.
zamisli ti tu foru eej,ja frendu kazem da uzme asusicu a on se vrati iz trgovine sa tom šprehom.ma j**e lud zbunjenog.

ps.jel taj freezer pro tih?ja ne gasim komp uopce zbog downloada pa bi mi to puno znacilo jer i spavam u sobi pa ne zelim cut rondanje

edit no.2
radilo se o MB Gigabyte N680SLI-DQ6, s775, nF 680i SLI, DDR II, SATA II, FW, GLAN ploci i sad vidim da ni ona nema 1066mhz specifikaciju meme vec standardnih 800mhz.mozda se covo zbunio jer ona podrzava 1333mhz za procesore..ma bitno je da ga nisam zezno sa asusicom.

Zadnje izmijenjeno od: jole777. 20.04.2007. u 00:09.
Staro 20.04.2007., 00:30   #4
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp

Fera_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor jole777 Pregled postova
ps.jel taj freezer pro tih?ja ne gasim komp uopce zbog downloada pa bi mi to puno znacilo jer i spavam u sobi pa ne zelim cut rondanje
E to ne znam, ja bi 80% tvrdio da je. To će ti morat reć neko ko ga ima... I možda još kakav savjet uz njega il preporuku i tak.
Staro 20.04.2007., 00:43   #5
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Freezer 7 Pro je na svojih cca 1300rpm jako tih.....Za pohvalit ....

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2007., 01:11   #6
ninja666xx
Premium
Moj komp

ninja666xx's Avatar

uzmi si lijepo freezera jer je stvarno tih a ni na hyper tx-u nećeš pogriješiti....
ninja666xx je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2007., 09:38   #7
sale01
Premium
Moj komp

sale01's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ja ću samo proslijediti Vucine riječi koje je on meni uputio -

HyperTX NEĆEŠ POGRIJEŠITI

I vidi vraga, temp je pala za cca 15C, i sad kad je OCan hladi kao stock na stocku . A tih je da neznaš da radi, mislio sam da ne postoji.

@Vuco:
Logitech z3e
sale01 je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2007., 10:05   #8
AdmiralST
Kapetan od beloladja
Moj komp

AdmiralST's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
ps.jel taj freezer pro tih?
kad ga meni žena ne čuje onda je stvarno tih

Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost.
AdmiralST je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2007., 10:15   #9
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Ploče koje su sada na tržištu ne mogu podržavati DDR3 zato što su moduli fizički različiti. Mislim da u jednom od mojih članaka s ovogodišnjeg CeBIT-a ima slika G.skill DDR3 i DDR2 modula, jedan do drugog, gdje se lijepo vidi razlika.
Beren je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2007., 14:12   #10
jole777
Premium
Moj komp

jole777's Avatar

hvala vam puno! sad su mi neke stvari potpuno jasne u vezi ploce i memorije tako da cu frendu reci da uzme asusicu jer sam i ja jako zadovoljan s njom a citam PCE i vecina isto tako.
a meni i bratu 99% freezer dok jos malo proucimo threadove o OC-u da ne zeznemo nesh.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.04.2007., 15:14   #11
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
hvala vam puno! sad su mi neke stvari potpuno jasne u vezi ploce i memorije tako da cu frendu reci da uzme asusicu jer sam i ja jako zadovoljan s njom a citam PCE i vecina isto tako.
a meni i bratu 99% freezer dok jos malo proucimo threadove o OC-u da ne zeznemo nesh.
pa zašto freezer, kad je CM jeftiniji, malo bolje hladi(1-2C) i ima ravniju i poliraniju bazu
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2007., 15:45   #12
jole777
Premium
Moj komp

jole777's Avatar

e sad ni sam neznam koji da uzmem.al svida mi se sto je CM jeftiniji a ako i bolje hladi onda mozda njega uzmem.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno