|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Pitanje: količina rama
pozdrav Nedavno sam napokon složio pristojnu konfu i maknuo se od svod dobrog starog semprona. Skupio sam Asrock Dual_sata 2, a64 3200+, plus dosta periferije (diskovi i tak) koja nije važna za ovu raspravu. Dakle, moja je konfa zbog nedostatka para naslijedila iz stare konfe 2 keksa RAM-a, jedan od 512 i jedan od 256 MB. Problem je što sa ovim 512MB keksom imam nekih problema, ***e me i ponekad za***ava (ponekad odbija bootati, ponekad restarta pri bootu dok ga ne iščupam... ma zajbava me). Važno je napomenuti da, ako boota, onda radi 100%, bez nestabilnosti, tako da ga za sada trpim. Moj je cilj preći na c2d i to namjeravam do ljeta ili na ljeto, čim se akumulira nešto kuna. I sad je moj problem sljedeći: Što da radim s RAM-om? RAM-a mi opako fali, mislio sam kupiti 2x1GB¸ali to zbog cijena DDR memorije pada u vodu. Mislio sam kupiti jedan keks od gigabajta, da me drži par mjeseci, ali opet mi je nekako žao davat 500 kuna za nešto što će mi trajati 2 mjeseca. Ne znam što da radim, pa me zanima vaše mišljenje: znam da ovo nije trajno rješenje, a treba mi, a opet nekak sam škrt kupovat za privremeno rješenje, ali opet treba mi RAM,... hvala unaprijed na prijedlozima i mišljenjima shoki
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za konfu koju imaš, 1Gb je sasvim dovoljno. Pitanje je s kojim keksom imaš problema. Ostavi samo jedan i onda odvrti memtest. Ako je taj ok, odvrti i za drugi keks. Kad otkriješ koji je za***ava, baci ga i nadokupi ostatak do 1Gb. Na Tržnici je možeš povoljno kupiti. Drugo rješenje ja da počekaš do ljeta, prodaš trenutnu konfu i kupiš C2D, ali za nju ti treba DDR2 mema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
ma znam ja s kojim keksom imam problema (512), nije uopće pitanje. Moj je plan trenutno ubost keks od 1GB tu na tržnici i onda čekati ljeto... Onda prodati trenutno i preći na c2d
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|