|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
ide to usb shema (za hdd)
Postoje ide 2 usb adapteri, ali oni su mi malo previse skupi, a i nisam ih nigdje u hrvatskoj nasao... zato me zanima da li je moguće uzeti jedan usb kabl i jedan ide i malo se poigrati i zalemiti žice od usb i ide kabla zajedno? ako je to moguće, ima li netko shemu koja žica kuda? trebalo bi mi to za jedan hdd od par gb , onak, samo iz gušta (a i da imam kad mi zatreba nest malo veće prebaciti)... i jos jedno pitanje - za napajanje hdd-a, jel se može uzet obični 12v adapter i sredit one dvije žice na hdd? thx unaprijed Zadnje izmijenjeno od: dmd-0. 18.04.2007. u 20:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Mislim da će ti i to ispasti dosta skupo kao i taj kabel, pošto je kontroler koji ti je potreban i druge stvari skuplje nego gotova ladica.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Ne. Treba ti i usb kontroler, usb to ide chip, kristal... Jas sam to našao u gradu za 120kn. Dobiješ ispravljač za napajanje i taj usb to ide adapter koji ako se dobro sjecam ima na sebi i sata i 2.5 i 3.5" ide konektore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Ovo ti je pinout za usb: http://pinouts.ru/Slots/USB_pinout.shtml a ovo: http://pinouts.ru/HD/AtaInternal_pinout.shtml za ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
dva različita standarda trebaju međuvezu izvedenu pomoću elektronskih sklopova, ništa od direktne veze |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
I ja sam prije imao takvu ideju ali sam odustao jer je neisplativo i komplicirano za napraviti. A to da uzmeš usb kabel i ide kabel i samo spojiš...neizvedivo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|