Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Da li je pravilno:
Igre 88 81.48%
Igrice 20 18.52%
Glasači: 108. Ne možete glasati na ovoj anketi

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.04.2007., 09:35   #31
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ma svejedno.
U nekom broju Buga Zli luđak je pokrenuo tu temu i iz nje razvio filozofiju skoro pa kult.
Ne znam zašto bi bilo koga vrijeđalo da netko izgovara "igrice"?
Olimpijske igrice!

Općenito dizanje računalnih igara na neki visoki nivo društveno-kulturološke djelatnosti je notorna glupost!
Onda kad idu iste uspoređivati sa filmom kao umjetničkom pojavom ili pak sportom....smješno
Ovi argumenti tipa "igraju ih i stariji zaposleni, visko rangirani ljudi"...kakav je to argument?
Ja znam jednoga takvog i baš on kulturološki, u polju općeg znanja dosta kaska za ljudima koji su daleko mlađi od njega.
Kada sam vidio ove američke teenage gaming manijake zgadila mi se cijela gamerska generacija. Doslovce tamo ljudi žive za igranje...klinac sa nvidia /UT2004 logom tetovirano na prsima, LAN party po 3 dana...
Dovoljno je biti 10 min na nekom AA serveru i pratiti dijalog igrača.
Odljepite se više od tih ekrana, izložite svoja blijeda lica na sunce, prožvačite maslačak, upoznajte živuće botove
Ufff sad će se netko uvrijediti...

Ali molim vas kako netko može UT nazavti ozbiljnom igrom. To se čudo još uvijek ne povlači sa top 10 najigranijih igara! Meni je muka nakon 5min igranja te gluposti, skoro pa graniči sa epileptičnim napadajima!
Ovo ludilo za WoW...ma siguran sam da bi i mene navuklo, ali baš zato NEĆU igrati.
Trošiti vrijeme na digitalnu imaginaciju, živjeti tamo u nekom virtualnom svijetu, cijeli dan na poslu/školi razmišljati o toj igir i jedva čekati da dođem doma da napravim neki potez...
Osobno tu i tamo poletim na sat vremena sa SU27 (Locko on Flaming Cliffs) u formaciji sa poznatom ekipom i da mi sada netko kaže da igram igricu...big deal.
Na kraju, važan je vaš osobni stav prema takvoj zabavi.
Ako ju shavčate previše ozbiljno i uzvišeno onda naravno da će vas ovakvi izrazi vrijeđati.
Što nekome znači to što netko ima 10000 kilova na UT, 100 honor na AA?
Kako itko ili išta može profitirati od igara/igrica osim izdavača?
Igraj tenis...pokrenuo si mišiće+dokazano je da sport utječe na razvoj novih moždanih stanica, povećava koncetraciju a da ne govorimo o zdravlju.

Zato predlažem da otvrimo PCekspert nogometnu ligu a može i kriket pa jednom tjedno izložimo naše bijele nožice okrutnosti sunca, trave i prašine.

Vidi se da nisam popio kavu...odo ja u kantinu!
Striček je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 11:11   #32
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Striček - eto recimo ja ne volim nogomet. Ne vidim smisao da 20 budala trči za loptom i ako zabiju istu u gol preko 1 budale koja kao neda - su heroji !

Pa di tu ima logike !

Još su plaćeni DEBELO da trčkaraju po livadi .... svašta.

Pa maknite se ekipa sa tih livada i radite nešto korisno - volontirajte za nezbrinutu djecu, pomažite u staraćkom domu, posjetite bake i djedove, sjedite sa roditeljima i posvetite im vremena, nemojte ići na tekmu nego sa ženicom gledajte sapunice ...

Nasilje na terenima ? LOPATA U RUKE I KOPAJ BAGRO NEOBRAZOVANA !

Na kraju krajeva - šport je čista glupost ...

Dakako činjenica da ja nemam realno pojma o sportu me neće niti u jednom trenutku zaustaviti da se pravim kompetentnim da komentiram isti ...

Catch my drift
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 11:21   #33
fairy
daysleeper
Moj komp

fairy's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Autor frANZi Pregled postova
Jednostavno ih tako oduvijek nazivam. Meni su igre "Čovječe ne ljuti se" i skrivača. Ovo su igrice.

Ako ih hoćete pravilno zvati nazivajte ih "računalne igre".
evo potpisujem ovo... a 'igra' je malo širi pojam...ali dok se kaže 'igrica' zna se na što se misli... enivej, ja oduvijek govorim tako i govorit ću i dalje
Staro 17.04.2007., 11:34   #34
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
Autor fairy Pregled postova
evo potpisujem ovo... a 'igra' je malo širi pojam...ali dok se kaže 'igrica' zna se na što se misli... enivej, ja oduvijek govorim tako i govorit ću i dalje
Tu je više problem shvačanja kod šire populacije - pa čak i informatički pismene, nego izgovora.

Jućer diskutirao sa ekipom iz US dok sam igrao EVE o zadnjem kolinju u školi. Bez sumnje će kod lika naći instaliran Quake isl. i eto ti vraga ! Malog su igre zaludile !

To kaj mu starci ili rade 12 sati ili su propalice - to nema veze .... Mali se igral i to ga je navelo da ubije 34-vero ljudi.

Dakako i vještice su svojevremeno uzimale duše, a ne tako davno su spalili ljude koji nisu vjerovali da je zemlja ravna ...

Ne znanje i ne shvačanje je rak rana društva ...
Staro 17.04.2007., 11:39   #35
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
igrice - onako od milja
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 11:55   #36
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
IGRE su definitivno pravi naziv za RAČUNALNE IGRE!
IGRICE ih omalovažavaju i daju im puno manju vrijednost.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 12:12   #37
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Citiraj:
Autor Paske Pregled postova
Striček - eto recimo ja ne volim nogomet. Ne vidim smisao da 20 budala trči za loptom i ako zabiju istu u gol preko 1 budale koja kao neda - su heroji !

Pa di tu ima logike !

Još su plaćeni DEBELO da trčkaraju po livadi .... svašta.

Pa maknite se ekipa sa tih livada i radite nešto korisno - volontirajte za nezbrinutu djecu, pomažite u staraćkom domu, posjetite bake i djedove, sjedite sa roditeljima i posvetite im vremena, nemojte ići na tekmu nego sa ženicom gledajte sapunice ...

Nasilje na terenima ? LOPATA U RUKE I KOPAJ BAGRO NEOBRAZOVANA !

Na kraju krajeva - šport je čista glupost ...

Dakako činjenica da ja nemam realno pojma o sportu me neće niti u jednom trenutku zaustaviti da se pravim kompetentnim da komentiram isti ...

Catch my drift
Super, ne volim ga ni ja previše no opet mi je daleko više logičnije trčanje 90 minuta za lopticom nego sat i pol vremena epilepsije.

Ali ova usporedba sa nezabrinutom djecom i staračkim domom jednostavno ne stoji.
Uostalom, sport je jeftiniji i zdraviji. <-primjeti točku na kraju rečenice
Inače ne treba ti veliko zanje o sportu već samo činjenica da ono traži kretanje za razliku od igrica. Zato su svi kompetentni argumentirati relaciju sport-igre/igrice jer su prednosti i mane potpuno transparentne!

Ništa, odo ja razvijati svoje umječe masovne koljaže pomoću novog UltraBurst2000.
Staro 17.04.2007., 12:13   #38
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
hehe, mislim da sam s Olegom bas imao raspravu oko ove teme na newsima. iako i sam smatram da je pravilno igre ali uz dodatak racunalnih iliti kompjuterskih njegovi argumnti i primjeri u tom clanku su mi bili toliko smijesni i jadni da sam umirao dok sam to citao.
to me podsjetilo zasto ono vise ne citam informaticke casopise osim sto ih prolistam kao slikovnicu uz popodnevnu kavu u kaficu.
e da, osim sto zagovaram termin igre apsolutno sam protiv termina igrice cak i kada se radi o nekim sidescrollerima ili onim glupostima sto dolaze s windowsima. ne mozemo raditi takvu podjelu i onda ocekivati da ce za neki naslov koji mi cijenimo netko neupucen reci igra a ne igrica. uostalom, po cemu bi trud jednog-dva covjeka koji su radili sidescroller 3 mjeseca bio manje vrijedan od truda 100 ljudi? zasto bi njihov produkt bio omalovazavan samo zato sto iza njih ne stoji neki veliki izdavac koji bi financirao ogromnu ekipu?

nego, sve u svemu ovakve rasprave su besmislene (a i ja sam lud kad sam svjestan toga i opet sudjelujem u jednoj ). ukoliko zelite da igrice postanu igre jednostavno sirite glas oko sebe i ispravljajte ljude. ne bi ste vjerovali kako pali. ja vise ne znam nikoga oko sebe tko ce reci igrica dok su prije svi tako pricali, evo cak i male necakinje kazu "nabavi nam neku novu igru"
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 12:25   #39
Helix
Premium
Moj komp

Helix's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
iskreno me boli briga, glavno da se igra
Helix je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 12:38   #40
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
nego, sve u svemu ovakve rasprave su besmislene (a i ja sam lud kad sam svjestan toga i opet sudjelujem u jednoj ). ukoliko zelite da igrice postanu igre jednostavno sirite glas oko sebe i ispravljajte ljude. ne bi ste vjerovali kako pali. ja vise ne znam nikoga oko sebe tko ce reci igrica dok su prije svi tako pricali, evo cak i male necakinje kazu "nabavi nam neku novu igru"

Također sam i ja za igre, okolicu ispravljam, neko me posluša netko ne, i onda kad me pita dal imam koju novi igricu uredno kažem da nemam..

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 12:59   #41
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Citiraj:
Autor Striček Pregled postova
Općenito dizanje računalnih igara na neki visoki nivo društveno-kulturološke djelatnosti je notorna glupost!
Onda kad idu iste uspoređivati sa filmom kao umjetničkom pojavom ili pak sportom....smješno
Nisam htio ulaziti u raspravu ali ovo ti apsolutno ne stoji. I to ne tvrdim ja nego Francuska akademija znanosti i umjetnosti koja je dodijelila svoje najvece priznanje njihovom najvecem dizajneru igara uz detaljno objasnjenje u kojem isticu igre kao svojevrsnu novu umjetnost.
Uostalom po cemu se film toliko razlikuje od igre? Po tome sto cu 2h provesti gledajuci iz fotelje redateljevu viziju necega gledajuci kako se izmjenjuju slike na ekranu i to ce me ili zabaviti ili razocarati pa cu prekinuti gledati. Igre? Sjediti cu za racunalom 2h i gledati kako se iscrtava slika na ekranu koja mi treba pokazati dizajnerovu viziju necega s tom razlikom od filma da mi dizajner igre daje mogucnost da sam utjecem na radnju i promjenim je u odredenom smjeru, i to ce me ili zabavljati ili razocarati pa cu prekinuti igrati.
Zakljucak? Mozemo li zakljuciti da su igre interaktivni filmovi? Mozda. Da li igre mogu biti edukativne, zabavne pa i umjetnicka djela? Mozda, vjerovatno. Oni koji sumnjaju u recimo edukativnost igre neka pitaju mlade majke cija djeca sad idu u osnovnu skolu ili profesorice koliko su neke edukativne igre stvorile zanimanje djece prema skoli i odredenim predmetima. Od moje sestricne kcerka ima 11 godina i odusevljena simsima masta da bude arhitekt il dizajner interijera i zahvaljujuci toj igri se upisala u umjetnicku grupu, a dotad je umjetnost nije zanimala, a sincic koji ima 8 godina obozava sportske simulacije i trenira kosarku, a nba mu je omiljena igra.

Usporedba sa sportom? Netko govori sport je zdraviji. Istina no ne bas svi sportovi. F1 je jedan od najpularnijih sportova pa se ja sad pitam koliko je zdravo onako naprezati organizam sjedeci satima u neljudskim uvijetima u skucenom prostoru pod utjecajem sila i temperatura na granici izdrljivosti i uz to udisati otrovne plinove. Dali je igranje sport? Pa treba prvo definirati sto je sport. Ako se sportom smatraju one igre koje imaju jasno definirana pravila i organizaciju onda se pogledom na clan base ili njemacki esl moze reci da neke igre to mogu i biti. Takoder kao i u priznatim sportovima za uspjeh je potrebno puno treninga. Postoje ekstremni sportovi zasto nebi postojali i racunalni sportovi?

S druge strane zasto bi igranje igra bilo losije provedeno vrijeme nakon posla od onoga sto danas ucini prosijecni hrvat kad dode s posla, a to je sjedanje ispred televizora i gledanje raznoraznih serija i filmova upotpunosti se iskljucujuci od stvarnoga svijeta?
Zasto bi igranje iskljucivalo bavljanje nekim drugim sportom il necim drugim a ne samo nadopunjivalo i pruzalo jos jedan novi oblik zabave i razonode u zivotu?
Zasto? Zato sto svi protivnici igranja isticu neke primjere ljudi koji su otisli u krajnost. No to postoji svugdje pa tako i kod igraca.

Citiraj:
Igraj tenis...pokrenuo si mišiće+dokazano je da sport utječe na razvoj novih moždanih stanica, povećava koncetraciju a da ne govorimo o zdravlju.
Igranje akcijskih igara znanstveno dokazano poboljsava vid. Igraj neke avanture i razvijaj svoje intelektualne sposobnosti. A da negovorim da racunala omogucuju ljudima koji inace u svom zivotu ne poznaju ljude koji djele njihove interese za neke oblike zabave npr. igranje saha da isti igraju online kao online igru sa nekim koji djeli njihov interes. Ja opet pitam zasto nebi netko tko igra igre igrao i tenis? Zato sto ti govoris o krajnosti... O igracu koji 10h dnevno sjedi ispred racunala.
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 13:32   #42
Red_Dragon
Lost soul still wondering

Red_Dragon's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Meni je isto svejedno. Još od doba amige i konzola upotrebljavam pojam igrice. I također nekad za pc isto kažem igrica, ali ipak više upotrebljavam pojam igra.
Staro 17.04.2007., 13:54   #43
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
igrice - iz jednostavnog razloga...oduvijek ih tako nazivam i tak sam naviknut
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 13:57   #44
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Citiraj:
Autor [Red]Dragoon Pregled postova
Meni je isto svejedno. Još od doba amige i konzola upotrebljavam pojam igrice. I također nekad za pc isto kažem igrica, ali ipak više upotrebljavam pojam igra.
Jel' da!?
Sad da se netko uvrijedi ako ga zamolim da mi sprži IGRICU...
Staro 17.04.2007., 14:03   #45
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Igrice
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 14:08   #46
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Hm da. Spectrum, Commodore, Amiga,...Koliko je ono "igrica" stalo na jednu kazetu ? 10? 20? 30?. I danas, vidim škvadra igra po pet, šest, deset igara od jednom. Zapravo ih ne igraju, nego "prelaze". Ni rovao, ni kopao. Gdje onda neće bit "igrice"?

Zamislite da nema piratstva. Ili da smo veliki legalisti i poštenjačine. I da imamo novaca. Da umjesto 100 "nabavljenih" igrica imaš 5 kupljenih. Bile bi to, ne igre, nego igretine, velike kao kuća.
Staro 17.04.2007., 14:28   #47
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
da je cjena novih hit naslova 100-150kn ja bi bio najveći legalista i sa guštom bi se ponekad prošetao do dućana u gradu i kupio si neku novu igru, pa poslje na kavu i kolu naravno. Bilo bi tu prostora za zaradu izdavačima a pogotovo našim prodavačima koji nebi kao do sada zarađivali na kvaliteti kupaca nego kvantiteti,tj količini prodanih primjeraka
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 14:48   #48
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
Jel' da!?
Sad da se netko uvrijedi ako ga zamolim da mi sprži IGRICU...
Nije u tome stvar - već u razmišljanju ljudi kad veliš igrica. <--- evo, sretan ?

Anyway - moji prijatelji se aktivno bave sportom, dvoica su operirali ligamente na nogama dok su zdravo uživali u sportu ... Na jednom rođendanu su majstori malko bacili nogać, jedan od likova je "zaboravio" da mu koljeno drže samo mišići i Božja volja - skoro smo zvali hitnu nakon 5 min zdravlja ...

Mlađi brat mi se bavio tenisom, košarkom i karateom - ironično na karateu se nije povrijedio, na ostala 2 je uživao u longetama i gipsu ... Ali puca od zdravlja.

Jedva čekam novi derbi - da se zdravo počastimo sa gostima iz Splita. Da im pokažemo Purgersko gostoprimstvo, pa makr ih to ( nedaj Bože ) ubilo. Pa ipak se treba priznati da onaj tko jače udari drugoga zna PUNO više o sportu. Dapaće - na teniski match u Melbournu nisu majstori smjeli zbog nereda. Jedva čekam da stolice lete na stolnom tenisu ili bočanju

Kaj se tiće piratluka - igre kupujem, igrice kradem ...
Staro 17.04.2007., 15:04   #49
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Ponekad se treba znati nasmijati i na svoj račun

Iako i dalje tvrdim da bi ljudi trebali razlikovati igre i igrice ili se uopće ne mješati ! Nešto kao kad ja urlam - NAPRIJED TUDOR CARE ! Dok me ekipa dali da me ošamari ili pusti budalu .....

Staro 17.04.2007., 15:12   #50
tr@yche
Premium
Moj komp

tr@yche's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
al ovdje nije riječ o ispravnosti nego o čisto o terminologiji. isto tak ću govorit frižider a ne hladnjak, i vešmašina a ne perilica rublja. igrice govorim već preko 20 godina i sad stvarat famu oko toga jel igra ili igrica mi je glupo. svi znamo na što se misli. ukucajte u srč na forumu igrica i vidjet ćete koliko se puta spominje iliti koliko ju ljudi koristi.
Krive stvari uspoređuješ, jer ova inicijativa je potaknuta zbog po nekima pogrdnog imena za nečije djelo i nema veze sa frižiderima ili saugerima itd..

Ja sam za igre iako mi se nekada omakne igrice
tr@yche je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 18:07   #51
hmmm
Premium
Moj komp

hmmm's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
ja oduvjek govorim software za razonodu
hmmm je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 18:13   #52
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
@tr@yche:
Ajde ti meni lijepo objasni zašto je termin igrica uvredljiv. To je samo ukorijenjeni izraz za računalnu igru ili igru za konzole. Kad koristim riječ igrice ja apsolutno nikog ne omalovažavam, a mislim ni nitko drugi tko koristi taj izraz. Da nešto prezirem ili omalovažavam, ne bi to koristio, iliti ne bi se igrao. Dakle kad kažem za C&C: Tiberium wars da je igrica onda mislim da je smeće, a kad kažem da je igra, onda je to nešto što sam čekao nekoliko godina da izađe i sad se ne skidam s nje. Uskoro će neko pokrenut inicijativu da se ne koristi izraz gamer nego igrač računalnih igara. Ko i početkom devedesetih kad je neko počeo forsirat zrakomlat mjesto helikopter. Mislim stvarno...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 18:18   #53
tr@yche
Premium
Moj komp

tr@yche's Avatar

Ipada mi kao da si moje riječi shvatio kao napad na sebe, što nikako nije. Ja sam samo rekao da krive stvari uspoređuješ. Meni je svejedno kako tko zove tu "stvar"
tr@yche je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 19:02   #54
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Ne nisam to shvatio kao napad na sebe. Samo sam reagirao na to što si reako da je nekima igrica pogrdni izraz. I meni je tak svejedno kak ko naziva. A da krive stvari uspoređujem, to baš i nije istina. Riječ je samo o terminologiji. Ispravno je računalna igra, a ne samo igra. Igrica je ukorijenjen izraz, mogli bismo reći sleng, i svi odmah znaju o čemu se radi. Kad kažeš samo igra, može bit jedna od tisuću; bela, nogomet... Dakle, čisto književni, ni jedan izraz nije ispravan.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 17.04.2007., 19:09   #55
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Igrica je krivo shvačanje materije ....
Staro 17.04.2007., 19:30   #56
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Igra je krutost razmišljanja ...

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 17.04.2007., 20:15   #57
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Namjerno nisam stavio treću opciju, i pitanje je da li je pravilno a ne koji termin koristite.

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ispravno je računalna igra, a ne samo igra. Igrica je ukorijenjen izraz, mogli bismo reći sleng, i svi odmah znaju o čemu se radi. Kad kažeš samo igra, može bit jedna od tisuću; bela, nogomet... Dakle, čisto književni, ni jedan izraz nije ispravan.
sve je receno.
nexus-6 je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 21:01   #58
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Ono sto je Paske htio reci, a mislim i vecina onih koji govore o igri kao ispravnom nazivu nema veze sa samim nacinom govorenja, odnosno time hocemo li reci igra, igrica, racunalna igra, mislim da je to sasvim svejedno, vec o nacinu ophodenja drustva prema igrama i igracima, te podcjenivackom stavu protiv kojeg je ovo svojevrsna pobuna.
Kad u dnevniku cujes da su, citiram: "hrvati proslavili napravivsi igricu koja se probila medu 10 najprodavanijih na usa prodajnoj listi" (misleci na serius sam)... nisu rekli racunalna igra ili sto god da je ispravan termin vec igricu. Kad cujes od roditelja: "evo dat cu ti ga na telefon igra igrice" i sl. onda je jasan podcjenivacki stav. Ne govori nitko evo gleda filmice ili nas je filimic bio gledan vani i sl. ...

Ovo nije gramaticka rasprava vec filozofsko socioloska.
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 21:10   #59
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Rekao bi moj frend,WoW je igra,ostalo su igrice... ..spušio i drugu godinu na faxu..LOOOOOL...
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 21:15   #60
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Citiraj:
Ma svejedno.
U nekom broju Buga Zli luđak je pokrenuo tu temu i iz nje razvio filozofiju skoro pa kult.
Ne znam zašto bi bilo koga vrijeđalo da netko izgovara "igrice"?
Olimpijske igrice!

Ovi argumenti tipa "igraju ih i stariji zaposleni, visko rangirani ljudi"...kakav je to argument?
Ja znam jednoga takvog i baš on kulturološki, u polju općeg znanja dosta kaska za ljudima koji su daleko mlađi od njega.
Kada sam vidio ove američke teenage gaming manijake zgadila mi se cijela gamerska generacija. Doslovce tamo ljudi žive za igranje...klinac sa nvidia /UT2004 logom tetovirano na prsima, LAN party po 3 dana...
Dovoljno je biti 10 min na nekom AA serveru i pratiti dijalog igrača.
Odljepite se više od tih ekrana, izložite svoja blijeda lica na sunce, prožvačite maslačak, upoznajte živuće botove
Ufff sad će se netko uvrijediti...

Ali molim vas kako netko može UT nazavti ozbiljnom igrom. To se čudo još uvijek ne povlači sa top 10 najigranijih igara! Meni je muka nakon 5min igranja te gluposti, skoro pa graniči sa epileptičnim napadajima!
Ovo ludilo za WoW...ma siguran sam da bi i mene navuklo, ali baš zato NEĆU igrati.
Trošiti vrijeme na digitalnu imaginaciju, živjeti tamo u nekom virtualnom svijetu, cijeli dan na poslu/školi razmišljati o toj igir i jedva čekati da dođem doma da napravim neki potez...
Osobno tu i tamo poletim na sat vremena sa SU27 (Locko on Flaming Cliffs) u formaciji sa poznatom ekipom i da mi sada netko kaže da igram igricu...big deal.
Na kraju, važan je vaš osobni stav prema takvoj zabavi.
Ako ju shavčate previše ozbiljno i uzvišeno onda naravno da će vas ovakvi izrazi vrijeđati.
Što nekome znači to što netko ima 10000 kilova na UT, 100 honor na AA?
Kako itko ili išta može profitirati od igara/igrica osim izdavača?

Zato predlažem da otvrimo PCekspert nogometnu ligu a može i kriket pa jednom tjedno izložimo naše bijele nožice okrutnosti sunca, trave i prašine.

Vidi se da nisam popio kavu...odo ja u kantinu!
Ma bravo čovječe!

Citiraj:
Autor Paske
Tako da - nemojte mi iz ne znanja govoriti o igricama. Prvo ovladajte materijom, pa drobite ....
Ajde da si rekao da ovladam povijesnim činjenicama pa da raspravljam o povijesti ili da pročitam neku knjigu pa da raspravljam o njoj, ali ovo mi zvuči totalno glupo. Ti također ne znaš ništa o sportu, pa si se našao pozvanim raspravljati o njemu. Toliko o tome.

Inače, da izrazim svoj stav: igrice su GUBLJENJE VREMENA.
frANZi je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na