|
![]() |
#1 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
IP adresa!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
pa naravno da ces pustiti da ti se IP adresa dodijeli automatski, buduci da ti je to interenet konekcija. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Od nonine sestre kunjado
|
OK ......ali o kakvoj fiksnoj IP adresi onda "tor" govori ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=66764 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rakija
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ovu IP adresu ti dodjeljuje tvoj Internet provider u tvom slucaju T-Com svaki puta kada uspostavis vezu sa netom i ona poprima oblik 89.172.xxx.xxx, a LAN IP adresa ima ulogu za komunikaciju izmedju tvog ADSL modema/routera i tvog racunala i ona moze biti staticka i nemora (DHCP) a oblika je 192.168.1.x. Ako je doslo do zabune, trebas otici na TCP/IP proporcije od tvoje mrezne kartice pa tamo upisuj IP-ove, a ne u konekciji.
![]() |
![]() |
#6 | |
Od nonine sestre kunjado
|
Ma radi se o tome da se NOD mog frenda(na čistim i friškim windowsima) diže užasno dugo,,,....pa sam čitao o gotovo istom problemu ,,u kojoj "tor" navodi: Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||||||||
Moderator
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Ti slobodno možeš staviti bilo koju adresu untar kombinacija 8 bitova u četri polja za sva računala u istom LANu. Znači od 1.0.0.0 pa nadalje. Problem nastaje što sa takvim adresama ne možemo izaći na internet. Zato koristimo privatne adrese (rezervirane adrese) koje router uz pomoć NATa prevodi u jednu javnu IP adresu, a hostovi se onda razlikuju prema broju porta koji je u rasponu od 1023 pa do 65535. Probaj naredbu u cmd-u Dinamičke IP adrese dodjeljuje nam router (ovo čudo što smo dobili od ISPa), a ne T-com. Evo primjer DHCP postavki na mom routeru: LAN Menu 1. Configure 2. Show 3. Exit / LAN -> 2 Show LAN Menu IP Address 192.168.1.1 Netmask 255.255.255.0 Ethernet Speed Auto Ethernet Type Auto Ethernet MTU 1500 DHCP Server Enabled Start IP 192.168.1.2 End IP 192.168.1.254 Lease Time 24 Hit |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||||||||
Moderator
|
Ah i ti mu sad kompliciras zivot, htio sam mu samo na jednostavan nacin objasnit da ne mijesa kruske i jabuke. Inace ovo tvoje je sve tocno i precizno sto si rekao. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]() Općenito ljude zbunjuje ove pojave privatne i javne IP adrese. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Od nonine sestre kunjado
|
Samo da javim.....pojavio mi se žuti trokutić na Local Area Connection-u, i kaže "limited or no conectiviti"......Čim sam upisao ono što je Srky dao------nestao trokutić,,,,ne znam,možda koincidencija,ali hebiga...tako je. Mom frendu , kojem se NOD podizao duuuuuugo ,,,sam isto to upisao,,,,ne znam , možda koincidencija , ali NOD odmah starta i splashscreen ode u dvi sekunde.......hebiga ....tako je ..... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|