Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Optički uređaji
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.04.2007., 20:45   #1
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Talking Konačno DVD prža

konačno sam skupil neku lovu da si priuštim DVD pržu . Sad bi vas zamolil da mi preporučite neku do 300kn (bilo bi ljepo da je SATA)... Nije mi bitna tolko glasnoca, vec samo da je pouzdana i da čita/prži sto veci broj medija. Ja bi si najrađe uzel LiteOn-a jer do sad nisam imal s njim nikakve probleme ali ako nije baš najbolji izbor molim vas da me prosvjetlite
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2007., 20:54   #2
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Uzmi LG GSA-H30N SATA,evo imaš i review http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=64437 sve je čovjek lijepo napisao.
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.04.2007., 21:02   #3
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

thx
Staro 08.04.2007., 22:11   #4
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Nedavno sam svog starog Pioneera 108 zamjenio za LITE-ON DVDRW LH-20A 1H LightScribe i mogu ti reci da uopce nije los, za 300 kn
Ako ti nije toliko bitan SATA uzmi i njega u obzir

nema vise zippacha ......

zippo je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2007., 22:31   #5
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
LiteOn LH-20A1H - Nemam osobno iskustvo s tim modelom, ali izgleda da je dosta dobar. Ne mora se odreći SATA sučelja za taj model - postoje tri srodna modela:
LH-20A1P - osnovni model
LH-20A1H - LightScribe model
LH-20A1S - SATA model

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2007., 01:09   #6
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor igorba Pregled postova
LiteOn LH-20A1H - Nemam osobno iskustvo s tim modelom, ali izgleda da je dosta dobar. Ne mora se odreći SATA sučelja za taj model - postoje tri srodna modela:
LH-20A1P - osnovni model
LH-20A1H - LightScribe model
LH-20A1S - SATA model
Imam model LH-20A1P...SMECE!!!
Od kad ju strpah u komp sve mi je sralo! Pazite ovo, hdd mi je cital 10MB/s(ona provjera u nvidia driverima) dok je normalno cca 60. Komp mi se zbrejkal kad sam htio otvoriti nview da si namjestim postavke za monitore! Koji fakin apsurd!!! Nisam previse obracal paznju na to jer sam nakon 2 dana odfurao komp k curi u dom, spojili na net(a ja nemam nikakve zastite gore od virusa i slicno) pa ih se namnozilo, te sam taj problem pridodavao k tome.
Cak sam ju stavio u prodaju(ima garu jos 2 god jer je nova!!!) dok je komp bio kod cure, jer shvatih da mi ne treba(dobio ju kao zamjenu+nadoplata za dvd-rom). Dosao ja doma i narafno isao instalirati nove win kad se ono oni ruse kad je trebalo podici win prvi puta. Koji qurac!?...i tako sve izvadio van, pometo nazad...zeko se s time od 1h u noci do 6h ujutro. Greska, ta hebena prza. Ide u links, pod garom je.
Takoder, sad znam zasto su mi se win dizali oko minutu i pola(inace cca 25 sec) od dana kad ju stavih u konfu. Win xp x64(instaliran zbog probe) przu nije uopce prepoznao, bios je.
Spzio sam cca 10 dvd-a. Sa time da je shebala 2 dvd-a i jedan rw. To je bilo nakon kaj sam komp dofural doma. Poslije toga sam odustao od prodaje i odlucio posjetit servis. Nemres vjerovati...

Moje iskustvo sa LiteOn-om;
Prza 165P6S, dakle pata model ove, zao mi je kaj sam ju prodao, radila je dobro, trebala mi lova. DVD-ROM, oznake nekaj kao 16t, crko, pa dobio zamjenu za neki drugi, radio super ali sam ga prodao. Kupio ovu koju sad prodajem 165S6S i radi savrseno, nije bilo druge u linksu a prza mi je trebala. Prije cca 2 tjedna kupio dvd rom, liteon shd-16d1p i vratio ga jer nije htio procitati svaki 5. cd ili dvd koji sam stavio u njega, zamjenili mi za ovu 20A1P i nadoplatom od cca 110kn. ta ne radi dobro od prvog dana.
LiteOn ima puno skarta, ali ako se namjerite na dobar radit ce bez greske. Ovi 16x modeli su fenomenalni ali mislim da ih nema u prodaji vise. Onaj model 18x je takoder smece, mislim da ima review na cdrinfo.com. Ovaj 20x model je takoder katastrofa.

btw, dajem ovu svoju za 190kn, nije fisno, pa ak trebas javi se(sata!). Isprobana je pa ces znati da radi, a mozes ju i isprobati kod mene ako treba(donesi koliko god dvd-a treba, przit cemo cijelu noc ako treba). Imas garu do 30.11.2008.

Ako bas oces novu onda rade uzmi LG! Ako bas zelis liteon nadi neki stariji 16x model, ove nove su totalna koma.

Pozz
gamer je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2007., 01:59   #7
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
@gamer - kako rekoh, nemam osobnog iskustva s tim modelom (modelima), ali također ne preferiram LiteOn (osim za skeniranje kvalitete), imao sam neke modele i uglavnom su solidno radili (ali prvih 6 mjeseci, onda počeli posustajati), ali su prebučni. Što se tiče dobrih/loših iskustava ima ih sa svakim modelom prže bilo kojeg proizvođača - ovisi naletite li na dobar ili loš primjerak (iako kod nekih proizvođača se češće naleti na škart). Narano, pržu treba promatrati u svjetlu njenih mogućnosti i kvalitete koju daju oni dobri (normalni) primjerci, a kad naleti škart - za to služi garancija.
Glede WinXP 64-bit, nemam osobno takvih iskustava, ali zanimljivo je da dosta korisnika ima problema s Vistom i optičkim uređajima (raznih proizvođača, LG je naprimjer izdao cijelu seriju firmware-a koja je kao glavnu promjenu donijela kompatibilnost s Vistom) - možda je slična stvar s XP64?

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2007., 10:27   #8
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Citiraj:
Autor zippo61 Pregled postova
Nedavno sam svog starog Pioneera 108 zamjenio za LITE-ON DVDRW LH-20A 1H LightScribe i mogu ti reci da uopce nije los, za 300 kn
Ako ti nije toliko bitan SATA uzmi i njega u obzir
Zanima me samo jedna sitnica,ako ti nije problem odgovorit....Zašto si mijenjao Pioneera DVR-108 za tog LiteOn-a?Zbog LightScribe-a ili zbog 20x......

Zadnje izmijenjeno od: vedo. 09.04.2007. u 10:50.
vedo je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2007., 11:01   #9
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

ja sam dosad imal liteon cd pržu i spržila je na tisuce cd-a bez greske, isto tako sam imal njihov dvd-rom koji je takoder radio bez greške (čitao više medija od frendovog pioneera). Sad kako stoje stvari s njihovim pržama neznam, samo znam da bum sad pokušal s LG-om pošto ga tolko hvale...
Staro 09.04.2007., 13:23   #10
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
@igorba; ma sve je to meni jasno. samo kaj mi taj shiton ima nekak previse skarta, i ko za vraga ja bas poberem svaki...izuzev ove serialke, radi ko vurica, ko bi rekao! inace bi bila u servisu vec odavno!
koji ce to puta biti kaj idem u links u zadnjih mjesec dana, valjda 20.!
vec su me prosli put cudno gledali, zamisli kak ce bit sutra...

evo mjerio sam vrijeme potrebno da mi se win dignu, sa lh-20a1p i bez nje...
sa njom srednje vrijeme je 1:34:00 a bez nje 0:46:0. Dakle sa njom vise od minute i pola. Hdd takoder cudno radi sa njom u konfi. Oh man...kaj je meni ovo trebalo!!!

pozz
gamer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.04.2007., 22:08   #11
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Evo, kupio sam LG H30N i sve OK osim što sam zaboravil kupiti prazni DVD da nekaj spržim
Staro 11.04.2007., 11:00   #12
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Imam jedno pitanje: Jeli normalo nakon što stisnem tipku za eject da se vrata odmah ne otvore, nego prvo ko da zaštekaju?
Staro 11.04.2007., 11:04   #13
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Da, tako je i kod mene. Stariji LG-jevi modeli su imali problema s otvaranjem ladice, nadam se da je to riješeno ovim načinom otvaranja...
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2007., 15:31   #14
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Stavil sam firmwire 1.02 i konačno sam kupio prazne DVD-e . 4.2 GB na 8X je przilo nesto vise od 8 min. Je to ok za tu brzinu?
Staro 14.04.2007., 18:50   #15
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
To je OK, za pun DVD treba oko 9 min.
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori