|
![]() |
#1 |
Ursus maritimus tyrannus
Datum registracije: Jan 2007
|
ACDSee - Hrvatski grafemi - kako?
Pozdrav, imam problemčić s ACDSee-jem, naime... Ukoliko je folder sa slikama nazvan sa Hrvatskim slovima (u ovom slučaju "Božić 2004") isti program ga ne želi pročitati. Kaže da je "Božic 2004" i da je prazan. Kad pokušam otvoriti sliku frenda kako se davi u ćevapčićima (prigodno nazvane ĆevapčićiContest ![]() Ako netko zna zgodan vrkaraund za ovaj problem, bio bih mu jako zahvalan. ![]() ![]()
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Koja verzija ACDSee je to? Ako je neka novija (pošto su takve natrpane svim i svačim) možda ima u postavkama kakva opcija za naš jezik. Kod mene verzija 3.1 uredno otvara foldere i slike koji sadržavaju naša slova. Pogledaj dal stvarno ima kakva opcija za ta slova ili ako te volja probaj s nekom starijom verzijom ili nekim drugim programom (Irfan, XnView i sl.). Primjer: ![]() EDIT: Probaj složiti, možda pomogne. Zadnje izmijenjeno od: McG. 11.04.2007. u 22:12. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ursus maritimus tyrannus
Datum registracije: Jan 2007
|
Hmmm... imam noviju verziju (8.1) i prekopao sam joj SVE opcije... Ima još neku ideju osim izmjene aplikacije? Mijenjao bih je ali mi je u Imageu particije OS-a. Pa sad da ne bih mijenjao verzije jer je image pripremljen za komp kod staraca, znate kakvi su kad se naviknu na neki soft... ![]() ps. opcije UNICODE-a kod instalacije windoza, možda to ima veze? Nisam dodavao naše charset, već ostavio default...
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|