|
![]() |
#1 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Sporo dizanje Windowsa
Naime,pitanje nije za mene već sestričnu kojoj se užasno sporo dižu Windowsi. Potrebne su čak 2-3 minute da se dignu,a to ipak nije normalno. Ima na njemu instalirane Windowse XP Home i AutoCad 2006.Od ostalih programa jedino NERO i to je to. Pa me zanima jel ima ko kakvo rješenje? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Za tvoju sestru?? Onda nije konfa iz opcije moj komp. De napiši koja konfa!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Evo jedan preijedlog: skini program Bootvis.exe to je program od Microsofta ali više nije dostupan na njihovim stranicama ali svakako besplatan je za skinut s bilo koje stranice samo utipkaj u Google Bootvis.exe, Instaliraj ga kad to napraviš defragmeniraj disk na kojem su ti windowsi, poslije toga pokreni Bootvis u Menu baru pod TRACE Next trace + Driver delay pričekaj dok ti restarta kompjuter bootvis će se sam pokrenuti, kad je; opet pod TRACE Optimise system i opet će se restartat nediraj ništa dok on neoptimizira sam i to je to ! Bootvis je izvrstan program ne samo da diže Windowse za 50% brže nego i računalo nekako lijepše radi Ja ga imam instalrana na svom računalu i Windowsi se pokreću jako brzo na radnu površin dignu za svega 10 do 15 sekundi. A dobro bi bilo da poslije svega toga vidiš koji ti servicesi rade i jesu li ti zaista potrebni evo ti jedan dobar link: http://www.blackviper.com/WinXP/service411.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Evo pošto si spomenuo Bootvis, bum te pitao nekaj ![]() Napravim sve i kada treba optimizirati samo stoji i stoji! Nakon 20 minuta sam popizdio i ugasio ga... Imam Bootvis 1.3.37.0! Zašto mi toliko stoji na optimizaciji? Jel to mora toliko trajati? Radim točan postupak kako si gore opisao! PS: Inaće mi se sve diže za 17 sekundi osim jednog .exe file-a koji se diže cca 30 sekundi! Mada taj od 30 sekundi ne utkeće na mogučnost rada u Windowsima... Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Pa ne kužim u ćemu je onda problem!? Kaj je najgore, ista stvar mi se je dešavala i na prošloj instalaciji Windowsa (prije formata) i sada na ovoj instalaciji (znaći 2x formatirano)! Možda sam skinuo neku lošu verziju BootVisa! Koju ti koristiš verziju? EDIT: Nije da mi je to sad od životne važnosti jer mi se Windowsi dižu jako brzo ali mislim ako već toliko hvalite program da bi moglo to i brže ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne znam koja je meni verzija. Gdje da to pogledam?? Ja nisam skido s neta neg mi je frend to posudio i napravio sam sve bez problema kako je okram the great reko i ne osjetim baš nikakvo poboljšanje.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ima li još koja fora za brzo podizanje windowsa? ono plavo dugme mi prođe 30 puta, da popizdiš ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
nesto slicno... http://forum.pcekspert.com/showthrea...hlight=bootvis na kraju mi se na C2D 3x brže boota Vista nego XP. valjda su tao i htjeli ovi u MS-u, da nas 'natjeraju' na Vistu...
![]() |
#12 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
a možda samo imaš uključen dhcp klijent a nemaš dhcp server pa ti komp čeka nepostoječi dhcp reply. bilo pitano sto puta do sada. da li imaš kakvu mrežu? kako izlaziš na internet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|