|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Savjetujte koju maticnu
Moze li mi netko preporuciti plocu za okvirno kakvih 550kn (+/-100kn). Na nju bi isao p4 650, iako trebalo bi ostaviti otvorena vrata za core 2 duo. Mislio sam uzeti Asrock 4Coredual-vsta, ali kako ljudi pisu na ovom forumu o njoj, mislim da na kraju necu, pa vas molim za neke preporuke. Naravno, ako netko ima nesto od onoga sto se preporuci i za prodat (garancija obavezna) slobodno neka ponudi na pm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
4coredual-vsta ti definitivno nije za clockanje i trenutno ne radi EIST(SpeedStep). Problema sa stabilnoscu nemam, a najvise sto sam uspio podici e4300 je 300fsb tj. na 2700MHz. No ta ploča ti i nije za tebe ako ti ne treba AGP/PCI-e i/ili DDR/DDRII opcija. Da li trebas AGP i/ili DDR utore? Ili ides na uobicajenu kombinaciju DDRII/PCIe?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Za te novce imaš Asrock ConroeXFire-eSATA2 (618kn) ili još bolje Gigabyte GA-965P-S3, no ona je ipak malo skuplja (767kn) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vozi Miškoooo!!!
Datum registracije: Feb 2006
|
Ako trebas samo plocu za p4 650 imas jako dobru a jeftinu stvar (potrazi u nasim trgovinama,bilo ih je prije mjesec dana) http://www.asrock.com/mb/overview.as...Roe865PE&s=775 jedino je nedostatak sto je ploca ddr i AGP, ali se moze gore staviti koji god hoces Intel 775 procesor jedan je frend ima i isto kupuje p4 650 za nju a nezeli mjenjati 1GB rama i agp 7600GT, on je zadovoljan plocom |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
slažem se. definitivno s3
![]() |
![]() |
#6 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
poz, da ne otvaram novu temu, ima ih previse, sto mislite o ABIT AB9 WiFi, i965 iz linksa ili neku u cijenovnom rangu da se clocka kao DS3,najradje bi uzeo nju, ali mora bit iz linksa...
![]() |
#7 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ako mora biti iz Linksa, i ako mora biti u takvom cjenovnom rangu, ja bih ti preporučio Asus P5B-E (ili skuplju P5B-E Plus) Inače ni ta Abitica nije loša, jednio ima malo trljav layout ![]() Iako sve ovisi koji procesor ide gore, mislim da FSB može potegnuti do nekih 450mhz, dok na P5B to ide više, neke idu i na 490mhz... Kako god, u kombinaciji sa nekim E4300 obje ploče će blistati, dok sa E6300 baš i neće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Evo da ni ja ne otvaram novu temu... Zanima me jel ova ploča ima AGP? http://www.asrock.com/mb/overview.as...PL-SATA2&s=775 Ništa konkretno tu ne piše al spominje se nekakav AGI, a po slici niti jedan od slotova ne izgleda kao AGP.Nek mi netko to malo objasni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
AGI ili AGP Express, AGX, XGP, AGR to su sve isti nazivi i priključci koji se nalaze na pločama čiji chipseti nativno ne podržavaju AGP te odgovaraju izgledu AGP-a i "oponašaju" rad istog. Neke AGP kartice rade na njima neke ne, treba samo provjeriti na stranicama proizvođača koje kartice rade koje ne. Zašto kažem oponašaju? Zato što to nije pravi AGP već AGP port nalemljen na modificiran PCI koji isporučuje struje koliko i AGP te ima isti fizički izgled, ali ima znatno manji bandwidth od AGP 8X.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
AGP --> PCI-E i izgubis pola perfomansi grafe?? -->
![]() Citiraj:
![]() Znaci pazi, uzmes tu maticnu sa PCI-E i AGI i ubodes 6600GT AGP, koja vec ima onaj bridge za pretvaranje PCI-E u AGP. PCI-E --> AGP --> PCI-E i izgubis pola perfomansi grafe?? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
6600GT radi čisto O.K. sa bridgem, bez gubitaka, pošto njoj nije pretjerano bitan PCI-E jer joj i AGP ima dovoljan bandwidth. Najviše se u teoriji izgubi na tom modificiranom AGP-u, ali to nije ništa strašno. Ako se ne varam neki ljudi su imali X800 AGP kartuše na ASRock 939Dual-Sata pločama sa takvim AGP-om i nisu se bunili ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Problem je, kao sto si rekao, na tim nekim kvazi rješenjima tipa taj AGI, inače nema problema ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|