|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
xp vs vista
Na xp mi je upload normalan i iznosi oko 175 kb/s. Kad pređem na vistu upload neprelazi 85 kb/s. Download je u oba slučaja isti i iznosi oko 870 kb/s. Stroj je isti sa dualboot xp pro i vista ultimate.Zbog čega je tolika razlika u uploadu ? mjerač je bwm carnet.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da nije možda u pitanju kakav QoS u Visti (pa da on pametuje tj. ždere bandwith)?. Neznam, vidi jel postoji nešto kao XpAntySpy samo za Vistu?. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
pod TCP/IP postavkama za mrezu, malo pogledaj za QoS dal ti je upaljen, i tak, pogasi jos neke stvari koje ti vjerojatno netrebaju.. (primjer: TCP/IPv6)
![]() |
#4 |
Premium
|
QoS upaljen, TCP/IPv6 ugašen, i dalje isto. Dali je neko testirao serrvise u visti? Defender na full sacan ne pronalazi ništa, spy bot takođe. Sve štima , a ne štima . Upload neće preko 85 kb/s i bog. Na istom stroju pod XP pro leti.
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koji antivirus imaš? McAffee? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Avast home. Najnoviji sa podrškom za vistu. Imam dual boot. Na jednoj particiju XP , na drugoj Vista ,treća je za sve i svašta. Na xp je upload normalan oko 175, a na visti neprelazi 85kb/s. Napominjem da na mreži imam ( Na SE 555) još dva računala koji normalno rade što se tiče DL i UL. Problem je samo na Visti gdje UL neprelazi 85kb/s. Mjereno i na carnetu i na drugim speedmetrima. Smeća nebi smjelo bit jer skaniram disk i iz xp sa spybot-om i iz viste sa defenderom. Avast kaže da je sve čisto.
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Ajde probaj deinstalirati AV... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Eto ga na. Uklonio avast i ide u redu. Koji antivirus za vistu pitanje je sad? N asvim strojevima imam avasta. Ako na vistu stavim neki drugi, oće li se klat sa avastom na c particiji gdje je xp?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Instaliraj NOD32, meni radi bez greške... Neće se klati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
stavi nod ili kaspersky, oboje rade odlično na visti. imaš i kaspersky internet security, sa njim dobivaš i odličan firewall za vistu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Nod32 čuva kuću, upload ide bez greške. Domy_os i ostali hvala na pomoći. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|