Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.04.2007., 15:04   #1
Veka
Premium

Datum registracije: Apr 2007
Pomoć oko kupnje lap top-a

Imao sam upite u par postova do sada i nikako da se odlučim za kupnju pa sam stoga odlučio predstaviti svoj "problem" i potražiti pomoć od stručnjaka.
Dakle uzeo bi laptop od oko 8000 kn plus/minus par kunica. Naime, posjedujem stolno računalo pa igranje ne bi bila opcija u ovom slučaju. Radim često obradu video materijala i prijenosnik bi sigurno poslužio u te svrhe. Razmišljanje je također bilo to da ako uzmem prijenosnik da će vjerojatno zamijeniti stolno računalo i da ću na kraju sve na njemu obavljati. Od preformansi koje sam gledao i uzimao u obzir postavio sam si neki limit da ima Core 2 duo procesor, ne ispod 1GB rama i ne ispod 100 GB harda. Model o kojem sam najviše razmišljao bio je HP nx7300 ru374es no raqzmišljajući sve sam dalje od njega. Pošto nisu mali novci valjalo bi dobro razmisliti. Naime savjeti su da treba uzeti što je više moguće garancije (HP ima 1 god.) pa se ASUS čini najbolje rješenje. Model Asus F3JC je 500 kn skuplji od navedenog limita ali se isplati radi garancije od 24mj. Problem je jedino u tome što ima procesor Intel Core duo na NE intel core 2 duo. Oba su dvojezgrena procesora no zanima me da li bi se u toj sićušnoj dvojkici vidjela tj osjetila razlika na prijenosniku?
Isto tako razmišljao sam i o Forcebook-u pa da sam složim komponente koje bi mi trebale. Vjerojatno bi ispao jeftiniji ali ne znam da li je to pametna ideja.
Zanimaju me vaša razmišljanja oko pojedinih modela, vaši prijedlozi i td.
Staro 05.04.2007., 15:44   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Zaboravi Forcebook - šrot da nema većeg.
Ako se ne varam, kod HP-a imaš mogućnost nadoplate za duže jamstvo s time da to ne trebaš platiti odmah već možeš kupiti bilo kada prije isteka postojeće garancije.
Što se tiče cijena i modela, moj savjet je da se obratiš vranoga1 jer ima i dobre modele i odlične cijene. Nažalost, kod njega dolazi u obzir samo plaćanje kešom.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno