|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Siemens SE555 vs. Siemens SE515
Zanimaju me razlike ova dva uređaja? Ako netko zna da mi ukratko objasni, koja je razlika u Wlan povezivanju, brzini... Jednostavno onako ukratko koja je razlika... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
se555 podržava 108Mbs, ima iptv funkciju, može biti i file server ili printer server, najbolji router koji djele neki ISP u hrvatskoj bez obzira na neke boljke ipak najmanje problema radi, izvrstan domet unutar zatvorenih prostora u odnosu na konkurenciju ( na mene se spajlo par susjead svojevremeno, jedan i iz druge zgrade) se515 podžava 54Mbs, nema iptv funkciju, mušićav router podosta onako zna se često zblesirati, ako nisi zahtjevan relativno ok odrađuje posao.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
e super, ma to me i zanimalo, onako u grubo neke razlike....hvala Darth Vader |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Ono što je po meni važnije je to da se555 ipak podržava wpa2 zaštitu i file i print server kroz usb prikljućak.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
A koji je domet u metrima u zatvorenom prostoru i jel se razlikuju štto, jer je meni bitno samo da mogu (ako mogu) povezati bežično jedan komp bežično koji je udaljen cca 30metara zračne linije i djele ga 3 zida do routera...e sad dali postoji u tome razlika u performansama i jeli ta udaljenost uopće izvediva s obzirom na prepreke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Dark side Moderator
|
Citiraj:
ovisi od verzije do verzije, ali se555 je definitivno bolji i stabilniji od se515, radim s tim, imam oba doma tako da resimo se555 nikada ne resetiram, gasim / palim, dok je to svakih par danas slučaj sa se515, tako da ono.... ti možda imaš sreće s nekim primjerkom ali nemože se reći da je se515 bolji od 555. EDIT: ovo što Pomo kaže je točno, da između 54 i 108 MBs nećeš osjetiti neku pretjeranu razliku ali možda bi u ovom tvom slučaju ipak to moglo dobro doći. Citiraj:
to je sad pitanje, jer sve ovisi kakve su prepreke i kako se lomi signal. Dalje, to će ti prije odraditi se555 nego 515 iako oba imaju 2 antene (u se515 je sakivena unutra još jedna). Najbolje ti je možda da vidiš sa frendovima sigurno netko ima jedan od ova dva uređaja pa probaj, treba ti još i laptop tako da najbolje vidiš dokle ima signala.
![]() |
![]() |
#7 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
ja imo se555 i bio prezadovoljan, dok nisam poco petljat po traffic controlu. namjestio da svako racunalo ima 1GB na mjesec i da se resetira svakog prvog u mjesecu. taj 1GB na routeru izgleda ko da je 30MB u stvarnosti, malo forum pogledo i sa 1GB mi je palo na preostalih 200MB, a otvorio 5 stranica foruma. mislio ja to je zato jer nije pocetak mjeseca kad ono prvog mi nije htio resetirat counter. i odo ja to zgasit, kad ono pise modem is restarting i nista, ko da umro. ni reset nije pomogo. nista. i tako fino zovi 9000 da frajer dode to sredit, i dobio sam shit zyxel umjesto ovog 555. zao mi je sto sam uopce diro ista osim zastite. najradije bi da su mi dali drugi 555 jer je stvarno super radio, nikakvog prigovora nisam imao. a frendov 515 stalno zeza, malo se ne moze spojit na njega, pa ga mora resetirat i ponovo upisivat postavke, iz druge sobe mu je signal na 60%... ukratko, bolji je 555.
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Oba su dobra kada rade kako treba. Nije bilo malo problema sa SE555 niti sa 515, jednostavno ako potrefiš škart - imat ćeš hrpu nevolja. Sjećam se kad sam bulji pomagao da stavi fixnu IP adresu, isto je nakon restarta umro, tj. non stop se restartao (SE555). Ja imam SE 555, i hvala Bogu radi 24/7 bez problema. Jednom sam ga do sada morao gasit / upalit jer mi nije htio wireless uspostavit. Ali to u godinu i pol nije vrijedno spomena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ma da ima buraz u stanu se555 i fakat radi bez ikakvih problema, ali fora je u tome što meni sada treba jedan da složim nešto kao kućnu mrežu s tim da ne bi bio taj router na internetu, nego di mi služio za povezivanje računala, a pošto bi mi to jedno računalo trebalo biti spojeno bežično a tih siemensa ima dosta u prodaji, zanimalo me koji bi mi se bolje isplatio a da mi radi kako treba...znači jedino presudno bi mi bio taj domet, da mogu s tog - trećeg kompa, pristupit.... E sad, možda pogrešno gledam, možda postoji neki jeftiniji način da ostvarim takvo povezivanje, ali ovo mi se učinilo sasvim prihvatljivo, jer ima dosta sih siemensa u prodaji...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Laughing Man
|
Koliko sam ja shvatio, treba mu za kućni wlan, dakle zidovi i sve drugo što ide s time, tako da ne vjerujem da će mu 108mbit veza uopće htjet radit. Možda i hoće, ali ta brzina će biti samo nazivna. Daklem, totalno irelevantna opcija u ovom slučaju. BTW i wlan kartica mu to mora podržavat (samo one s Atheros chip-om, ako se ne varam, onda dolaze u obzir).
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Dark side Moderator
|
u svakom slučaju da kartica mora podržavati, to nije upitno. MIslim da zbog tih pregrada /zidova, se 515 to neće moći "probiti", a možda i hoće ali sigurno uz dosta slabiji signal i brzinu tak da ono ... nekako mi se se555 čini boljim rješenjem pogotovo što se sada daju povoljno nabaviti.
![]() |
#12 | |
Laughing Man
|
Moj se515 probija 2 ciglena zida na 12m udaljenosti uz very good signal (po wcz-u). Ali kako smo već ustanovili, moj je zgljeda vanserijski ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Dark side Moderator
|
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Bitno je napomeniti da SE515 ima BroadCom 96345 chipset dok SE555 ima atheros. Na BroadCom se teže (nekad i nemoguće) spajaju atheros bazirani uređaji.
![]() |
#18 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
O čemu ti? SE515 i Gigaset 54/108 (s Atheros chipsetom) radi bez greške... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Moj glas ide SE555 (Atheros). ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Ovak... ja sam imao SE515 kroz 2g. 24/7 i niti jedna komplikacija... Prodo sam ga jer sam mislio da mi vise nece trebat, opet mi je zatrebao wlan (zbog sestre) i investirano je cca 500kn u Linksys router... imam ga 2tj. i svakih 2-3 dana ga moram restartat,jednostavno puca veza iz meni nepoznatih razloga... Tak da po meni sto jednostavnije to bolje (pogotovo ak se ne kuzis u tematiku) |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Moj glas definitivno ide SE555.... Pod jedinu manu za oba uređaja bih stavio to što nemaju odvojive antene, ali to se da lako riješiti (ja imam na dva SE555 RP-SMA konektore i na jednome sat-kantu a na drugome 12bdi omnicu i rade odlično) Ali baš kako Vuco kaže, možeš naletit na šrot i može te ubijati u pojam sa svojim neobjašnjivim disconnectanjima, prekidanjima veza i sl.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|