|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Trebam savjet - pomoc !?
Puno pozdrava svima na forumu, molio bih kratki pogled na threadi eventalni savjet. Ustvari, nisam siguran da li ovdje postam ili na ATI-jevom podforumu. Naime, prije par dana sam kupio Dell Inspirion 6400 sa Dual Corom, 160GB, 2 GB RAM, ATI mobility radeon x1400 hyper........bla, bla, ........i sa vistom. Sweet deal, nije lose ali me vista zezala, nisam joj vican ![]() Instalcija prosla ok, krenuo istalirati drivere za ATI. Ove 7.1 xp_dd_ccc Catalyst, ...... I odmah frka. Istog momenta sam dobio popup obavjest da nekakva CCC aplikacije (skontam da je to control centar) 00000150 nemoze biti pokrenuta. Ma stisnem Ok i nastavim. Sve ostale drajvere uspjesno instalirao, medjutim prilikom svakog bootanja, prva stvar koja dolazi na ekran je program files/ATI/CCC prozor i obavjest da nemogu pokrenuti gore spomenutu aplikaciju (CCC). Pokusam sa 7.2 i sa 7.3 ali isti problem. Skinem sa ATI-jeve stranice soft koji vrsi provjeru i na moju veliku zalost, dobijam obavjestenje da se moj hardware nije kompatibilan sa ovim driverima. ![]() Kasnije pokusam 7.3 mobile za xp sa custom postavkom bez CCC. Ali i dalje imam ovaj prozor prilikom bootanja, desni klik na CCC izbacuje ovaj 00000150 error. Sta da radim, da li je ponovna reistalacija OS-a jedino rjesenje s tim, da prilikom istalacije 7.3 mobile drivera izbacim ovaj CCC ili da pokusam nesto drugo, trece. Do vas je da me savjetujete. Hvala. ![]() p.s Ako cjenjeni mod. misli da temi nije mjesto u prenosnicima, neka je prebaci gdje treba. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Stavio si krive drivere. Trebaš staviti ATI drivere za Mobility grafe jer je ovaj što si ti skinuo za desktop grafe.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
http://ati.amd.com/support/driver.html Windows XP Professional/Home------>Mobility Radeon----->Mobility Radeon x1400
![]() |
#4 |
Registered User
|
Ok, jedva sam prihvatio cinjenicu da sam ja nesto zaribao ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne treba ti format. Deinstaliraj drivere sa DriverCleanerom i stavi prave. Ne zaboravi staviti i MS .Net 2.0 prije CCC jer ti CCC neće raditi bez njega.
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ok, konacno je sve proradilo kako valja, kako rekoh, bilo mi je izuzetno tesko prihvatiti cinjenicu da sam ja zabrljao, ![]() ![]() Hvala anyway ! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|