Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.03.2007., 12:28   #1
sfreak
Registered User

Datum registracije: Sep 2006
Pomoc oko kupnje laptopa !

pozdrav svima!

Evo kako trenutno imam u planu izdvojiti do 10,500kn za bolji laptop,molio bih vas ak mi mozete pomoc oko nekih modela koji mi se svidjaju i koje cu navest u ovoj temi,te ako vi znate neke modele koji su jednako dobri ili bolji do ove cifre koju sam naveo.

moji izbori su:

IBM ThinkPad R60 UL1HRCD

TOSHIBA Satellite A100-599

IBM/LENOVO N100 TY0FJCD

HP nc8430 RH460EA

Unapred se svima zahvaljujem od srca.
sfreak je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2007., 12:50   #2
igic2005
Premium
Moj komp

igic2005's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
1. svi modeli su ok
2. nisi rekao za što ti treba laptop
3. do te cijene imaš još i HP nx9420
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...02235793348513
4. obrati se vranogi ovdje na forumu covjek ima dobre lapove u prodaji a moze ti pomoći i s kojim dobrim savjetom
Oglas

Oglas
Staro 31.03.2007., 13:09   #3
sfreak
Registered User

Citiraj:
Autor igic2005 Pregled postova
1. svi modeli su ok
2. nisi rekao za što ti treba laptop
3. do te cijene imaš još i HP nx9420
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...02235793348513
4. obrati se vranogi ovdje na forumu covjek ima dobre lapove u prodaji a moze ti pomoći i s kojim dobrim savjetom
Pa evo ovako. Laptop mi nema neku definiciju za sto ce mi sluzit,ajmo rec 99% za multimediju(video,mjuza,gledanje tv,tu i tamo koja igrica itd.)Dakle za sve.

Najvise sam se zagledao u ovog IBM-a, ali niti toshiba po karakteristikama nije za bacit

HP i Lenovo su mi recimo na zadnjim mjestma.

Pa me recimo zanima opcenito kvaliteta IBM-a i ove Toshibe. Vidim da je toshiba nesto bolja u konfiguraciji,ali kakva je njena kvaliteta opcenito?

I naime ima stvarno svakakvih racunala za te novce,ali jednostavno se ne mogu odlucit,a prije svega bih na prvo mjesto stavio kvalitetu izrade,jer prosli laptop koji sam imao je bio katastrofalne izrade pa su vec nakon 3 dana pocele tipke ispadat.
Staro 31.03.2007., 14:50   #4
igic2005
Premium
Moj komp

igic2005's Avatar

To su ti sve gejmerski laptopi(zamjena za kućna računala) i laptopi koje ti tražiš(znači multimedija,igre...)...
Kvaliteta izrade nešto bolja kod toshibe ali ako pročitaš vranogin sticky ovdje na forumu shvatit ćeš da takva računala nemaju visoku kvalitetu izrade(plastika,tipkovnica,ekran) jer nisu poslovna,za 10-11k kn možeš naći poslovni laptop vrhunske izrade(obrati se vranogi),ali ako baš želiš ovakav lap kao što si napisao dobit ćeš jako dobru konfu(toshiba) ali ćeš isto tako i dobiti lošiju kvalitetu same izrade!!!
Naravno nemožeš i ovce i novce...pa se ti odluči ideš li na poslovnjaka ili multimediju!
Imaš i poluposlovnih lapova kažem obrati se vranogi on je meni pomogao sa savjetima kad mi je trebalo(napisat će ti koji lap za te novce s boljom kvalitetom naravno).
Staro 31.03.2007., 21:31   #5
igx
Premium

Datum registracije: Mar 2002
Citiraj:
Autor sfreak Pregled postova
Pa evo ovako. Laptop mi nema neku definiciju za sto ce mi sluzit,ajmo rec 99% za multimediju(video,mjuza,gledanje tv,tu i tamo koja igrica itd.)Dakle za sve.

Najvise sam se zagledao u ovog IBM-a, ali niti toshiba po karakteristikama nije za bacit

HP i Lenovo su mi recimo na zadnjim mjestma.

Pa me recimo zanima opcenito kvaliteta IBM-a i ove Toshibe. Vidim da je toshiba nesto bolja u konfiguraciji,ali kakva je njena kvaliteta opcenito?

I naime ima stvarno svakakvih racunala za te novce,ali jednostavno se ne mogu odlucit,a prije svega bih na prvo mjesto stavio kvalitetu izrade,jer prosli laptop koji sam imao je bio katastrofalne izrade pa su vec nakon 3 dana pocele tipke ispadat.

ajde otiđi negdje u živo pogledati izradu Toshibe i recimo ovog R60...

razlika je nebo i zemlja. naravno da je toshiba ljepša ali neusporedivo slabijeg kučišta i lošije izrade od IBM-a.

ako te više zanima N100 pošto je wide ekran imaš puno bolji izbor za nešto iznad 10k jer taj ima WSXGA rezu (1680x1050)
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...09731826108468

inače ve-mil ima krivi opis za ovaj N100 i gore navedeni R60 jer oba imaju Vistu Business a ne basic.
igx je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2007., 23:54   #6
igic2005
Premium
Moj komp

igic2005's Avatar

Citiraj:
Autor igx Pregled postova

razlika je nebo i zemlja. naravno da je toshiba ljepša ali neusporedivo slabijeg kučišta i lošije izrade od IBM-a.

ako te više zanima N100 pošto je wide ekran imaš puno bolji izbor za nešto iznad 10k jer taj ima WSXGA rezu (1680x1050)

inače ve-mil ima krivi opis za ovaj N100 i gore navedeni R60 jer oba imaju Vistu Business a ne basic.
...potpisujem...
Ali čovjeku treba jaka grafa što 7300 nije naspram 7600 i x1600...spomenuo je da mu treba i za igre!
Staro 01.04.2007., 00:09   #7
sfreak
Registered User

Citiraj:
Autor igx Pregled postova

Ali onda mi se cini ovaj R60 bolji sto se tice grafe, a koliko sam skuzio u temi od vranoge1, R serija IBM-a tj Lenova je poslovna, a oni su kao malo robusniji i izdrzljiviji.

Citiraj:
Autor igic2005 Pregled postova
...potpisujem...
Ali čovjeku treba jaka grafa što 7300 nije naspram 7600 i x1600...spomenuo je da mu treba i za igre!
Ma ne treba mi neka luda grafa jer ne igram stalno igrice. Iskreno mozda mjesecno 1-2 puta upalim neku igru u stilu (Colin 2005 ili Neki NFS),ali bih vrlo rado po mogucnosti sto bolju grafu naravno.
Staro 01.04.2007., 12:07   #8
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
u tom slucaju iso bi na IBM-a... jel mi se samo cini, ili on ima najbolji ekran od navedenih? enivej, ne bi ni sekunde razmisljao. jedino mozda dodje vranoga i opali mi sljagu nekim dell-om
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2007., 14:19   #9
igic2005
Premium
Moj komp

igic2005's Avatar

Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
u tom slucaju iso bi na IBM-a... jel mi se samo cini, ili on ima najbolji ekran od navedenih? enivej, ne bi ni sekunde razmisljao. jedino mozda dodje vranoga i opali mi sljagu nekim dell-om

...moglo bi ti se to dogodit...
...inache i ja mislim zasad da bi ti ibm bio najbolji izbor!!!
Staro 01.04.2007., 22:07   #10
igx
Premium

Citiraj:
Autor sfreak Pregled postova
Ali onda mi se cini ovaj R60 bolji sto se tice grafe, a koliko sam skuzio u temi od vranoge1, R serija IBM-a tj Lenova je poslovna, a oni su kao malo robusniji i izdrzljiviji.

Ma ne treba mi neka luda grafa jer ne igram stalno igrice. Iskreno mozda mjesecno 1-2 puta upalim neku igru u stilu (Colin 2005 ili Neki NFS),ali bih vrlo rado po mogucnosti sto bolju grafu naravno.

ako ti ne smeta šta je normalni 15" a ne wide onda definitivno R60 bez ikakve dileme. vjeruj mi kad u živo vidiš i probaš pod rukama R60, Toshiba i ostatak konkurencije ti se budu činili kao igračke. istina je da je nekima crn i ružan, ali takav bude i za godinu dana dok ove srebrne šminke neče ni približno dobro izgledati nakon istog vremena.

koristim IBM-a. nosim ga u ruksaku, unutra pokoja knjiga, adapter... i nikad ne ramišljam kako ga budem spustio na pod i da li se budem naslonio negdje sa ruksakom. njegovo kučište mi to dopušta

nekad sam isto tako gledao toshibe jer su mi bile ljepe i dobro karakteristike, no sad gledam druge stvari kao šta su izrada koja je po meni ključna stvar na laptopu.

inače R60 ima drugih prednosti zato šta je Thinkpad linija (poslovna ) koja ima posebnu konstrukciju unutrašnjosti (tzv. rollcage), senzor pokreta koji gasi HDD kod naglih pokreta, hard disk montiran preko gumenih vodilica a ne šerafa, tipkovnicu koja ima odvod vode, mogučnost brzog vađenja optike da se umjesto nje stavi nešto drugo po potrebi (npr. ladica sa HDD-om, baterija...)

Zadnje izmijenjeno od: igx. 02.04.2007. u 00:06.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.04.2007., 09:33   #11
igx
Premium

Citiraj:
Autor vranoga1 Pregled postova
nijedan od ovih nemože niti u jednoj kategoriji konkurirati DELL-u Latitude D820

cijena vrijedi za konfig:
T7200 2x 2.00Ghz, WSXGA+ (1680x1050), 1024MB 667 (1x1024), NVS 120M 512MB, 80GB 5400, bez čitača otiska, OS: FreeDOS, bez modular bay baterije
-10.921Kn

(za 10.500Kn se može složiti neka konfiguracija između te dvije..)

kompletan cjenik zatražiti na mrgoran(at)vip.hr

091-899-3175
098-1987-332

Goran

a šta mu ti nemožeš za istu cijenu ponuditi Z61m (UA0HACD)

http://www.notebookshop.com.hr/product.asp?id=1453

šta tome fali u usporedbi sa dell-om (osim 36mj. jamstva koje se lako dokupi)?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno