Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.03.2007., 23:59   #1
Gen1us
Premium
Moj komp

Gen1us's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
DVB-t ili analgna...

Znaci jel ima razlike u slici i sto mi je bolje uzeti uzevsi u obzir da imam antenu od zgrade na koju su svi stanovi povezani...
Na tvu lovim hrt1 2 rtl novu mtv viva es rtl njem sat cnn i dal bi to lovio i sa analognom ?
Sto uzeti a d aje sto jeftinije
gledo sam ovo al ne kuzim se nis...
Gigabyte Digital Theater Hybrid TV kartica, DVB-T & analog 338,43 356,24
Gen1us je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2007., 00:19   #2
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
E ja sam imo tu karticu i odlicna je a jeftina moja preporuka! najbolje ulozeno/dobiveno i digitalna je sto je velik +!
Slika bi ti bila odlina jer je antena na velikoj visina pa bi bolje hvato signal!
joga bonito je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.03.2007., 00:25   #3
Gen1us
Premium
Moj komp

Gen1us's Avatar

Neki su pricali da se blokira signal dijeli neznam ti kaj znaci i na toj zgradinoj anteni bi hvato programe?
A kaj bi hvato prek analogne?isto sam one osnovne il i ove kaj vidim na tv-u?
Staro 25.03.2007., 00:30   #4
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

pa da iste ko na tv-u! ali neznam vidi lokacija zg znaci da bi trebo imat digitalni signal!kupi ti tu gigabyte tv karticu ja sam ju imo odlicna je pa ces vidjet hoces uhvatit digitalni signal ako ne onda analogno bit ce i tako odlicno
Staro 25.03.2007., 00:50   #5
Gen1us
Premium
Moj komp

Gen1us's Avatar

A u kojem formatu snima jel kvalitetan taj video zapis?
Staro 25.03.2007., 00:52   #6
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

MPEG tako nesto! kvaliteta slike je dobra ovisno koji signalprimas i kakav ti je prijem slike ali inace bi ti trebalo biti dobro!
kartica je jeftina a super za to sto moze pruzit!
Staro 25.03.2007., 18:17   #7
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Gen1us Pregled postova
A u kojem formatu snima jel kvalitetan taj video zapis?
Čemu sticky ako se ne čita? Ja imam tu karticu, digitalna snimka je MPEG2 DVD rezolucije i približno te kvalitete. Pročitaj detaljnije: DVB-T tutorijal

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2007., 00:42   #8
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
takoder preporucam lacyev tutorial. sve sto ti mogu reci da prije nisam gledao televiziju uopce. sad ju gledam. itekako
mat je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2007., 01:12   #9
Gen1us
Premium
Moj komp

Gen1us's Avatar

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Čemu sticky ako se ne čita? Ja imam tu karticu, digitalna snimka je MPEG2 DVD rezolucije i približno te kvalitete. Pročitaj detaljnije: DVB-T tutorijal
Sory lacy procitao sam vec tvoj tutorial i procitao da se sa karticama snima u mpeg formatu ali sam pitao za svakislucaj da mozda nije na svima isto NHF

Sutra (danas) idem po nju...nadam se da ih ima...
Staro 31.03.2007., 13:28   #10
Gen1us
Premium
Moj komp

Gen1us's Avatar

uzeo sam na kraju ovo jel u ve-milu nemaju ono iz prvog plana...

ASUS TV tuner P7131H sa daljinskim upravljačem, Hybrid DVB-T i Analog, FM radio, Philips TV tuner i decoder, mogućnost snimanja omiljenih TV programa, snimanje omiljenih video zapisa na DVD ili VCD!

Dosla je sa antenom za radio (neka zica) daljinskim i antenom kao za tv no kad spojim na tu antenu slika ne postoji (kad se trazi dvb-t signal) a kad se ide na analognu postoji nes sitno ali jako jako losa slika jer se jedva vidi...
Spojio sam u boravku na antenu od zgrade i dobio relativno dobru sliku preko analoga a dvb-t nema signala znaci niti jedan program ne nade kad trazi...
U cem je problem?
Kaj nebi trebao lovit digitalni signal i sa tom malom antenom?

Živim u Španskom znači negdje 5 km zračne udaljenosti od vjesnika di je koliko sam shvatio ta antena...možda i manje od 5 km...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.03.2007., 13:36   #11
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Opet nisi pažljivo pročitao tutorijal
1. Koji soft koristiš?
2. Ako imaš slab signal analogne TV onda vjerojatno imaš i digitalne
3. Antenski sustavi (piše u tut.) obično ne prenose DVB signal (nije propušten taj kanal, može se napraviti ali očigledno nije)
4. Sa tom malom antenom možeš uhvatiti DVB ako imaš dovoljno jak signal, istina može biti dosta slabiji od analognog a da radi
5. U PC moraš prebaciti na digital, skenira sve i ako nije dovolno jak prelati preko njega
6. U MP obriši analognu i slijedi tut.
7. Sve ovo već piše u tutorijalu

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 31.03.2007., 15:49   #12
tr@yche
Premium
Moj komp

tr@yche's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:

ASUS TV tuner P7131H sa daljinskim upravljačem, Hybrid DVB-T i Analog, FM radio, Philips TV tuner i decoder, mogućnost snimanja omiljenih TV programa, snimanje omiljenih video zapisa na DVD ili VCD!

Dosla je sa antenom za radio (neka zica) daljinskim i antenom kao za tv no kad spojim na tu antenu slika ne postoji (kad se trazi dvb-t signal) a kad se ide na analognu postoji nes sitno ali jako jako losa slika jer se jedva vidi...
Spojio sam u boravku na antenu od zgrade i dobio relativno dobru sliku preko analoga a dvb-t nema signala znaci niti jedan program ne nade kad trazi...
U cem je problem?

Živim u Španskom znači negdje 5 km zračne udaljenosti od vjesnika di je koliko sam shvatio ta antena...možda i manje od 5 km...
Prvo pitanje je da li u zgradi imaš kablovsku tv? Ako imaš 90% sam siguran da ti neće raditi jer niti meni nije htjela.
Drugo, antena nije na vijesniku nego na Sljemenu i HRT (o DVB-T-u pričam)
Treće, sve te male antenice nisu za ništa drugo osim za baciti. Jedina koja služi svrsi je ona koju dobiješ uz TakeMS DVB-T usb reciverom kojeg su testirali na PCE, za koju provjereno znam da radi jer je imam doma. Meni je čak ulovila u zgradi kroz 100 zidova, ali je bilo trzanja. Sve ove ostale antenice mislim da moraju biti vidljive s odašiljačem sa minimalnim preprekama rekao bi čak i bez prepreka.
Otvori si www.hrt.hr i imaš tamo o DVB-T-u link gdje su ti navedene frekve za pojedini odašiljač. Ja sam na Ferenčici i lovim Sljeme sa sobnom antenom bez greške i trzanja.
tr@yche je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2007., 16:58   #13
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Citiraj:

U cem je problem?

imam istu karticu i isti problem. sa tim antenicama hvata k***, sa ovom iz zida na zgradi hvata nesto analogno, koliko-toliko, a dvb-t uopce ne hvata. ja sam u novom zagrebu.

neznam zasto nema dvb-t signala. u MediaPortalu signal strength je na nekih 70% ali je signal quality negdje na 2% za frekvenciji 754mhz. na 522 (sljeme) signal quality je na 0.
Dule je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2007., 17:04   #14
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Zašto ne čitate što pišemo? Ta "iz zida" je ili kablovska ili zajednički antenski sustav. Da bi preko nje hvatali DVB-T, isti mora biti propušten, da sad ne idem u detalje kako i zašto (ako vas baš zanima mogu). Znači vanjska logaritamska antenam (riblja kost), usmjerite je prema najbližem DVB-T odašiljaču i dalje kako sam već pisao, iako sam i ovo pisao...

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 31.03.2007., 17:05   #15
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Dovraga, baš kada sam htio kupiti ovu Gigabyte-icu sad je više nema. Našo ju u Mcomputers-u ali mrzim te online shopove, kad neznaš što kupuješ.

A ništa, ima netko neki drugi prijedlog za DVB-T do 400kn? Meni je važno da ima daljinac i da radi bez problema.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2007., 17:45   #16
tr@yche
Premium
Moj komp

tr@yche's Avatar

Ja samo prodao svoju Leadtek 1000T da bi uzeo TakeMS usb DVB-T, i moram priznati da sam napravio pravi potez. Leadtek je praktički tražio savršen signal da bi radila bez trzanja, a Take MS radi bez greške sa sobnom antenom stim da mi pronalazi oba odašiljača.
Sama kartica izgleda ćelavo isto kao i priloženi daljinac, ali obavljaju svoju funciju savršeno. Antenica čini mi se najbolja koja dolazi uz USB recivere.
Software isto izgleda malo ćelavo, ali s druge strane moram priznati da se nikada nije smrzao ili javljao neke greške.
Za cijenu od 270 kn dobiješ karticu koja stvarno radi, znači samo preporuka
Staro 31.03.2007., 17:50   #17
tr@yche
Premium
Moj komp

tr@yche's Avatar

Citiraj:
Autor Dule Pregled postova
imam istu karticu i isti problem. sa tim antenicama hvata k***, sa ovom iz zida na zgradi hvata nesto analogno, koliko-toliko, a dvb-t uopce ne hvata. ja sam u novom zagrebu.

neznam zasto nema dvb-t signala. u MediaPortalu signal strength je na nekih 70% ali je signal quality negdje na 2% za frekvenciji 754mhz. na 522 (sljeme) signal quality je na 0.
Na Sljemenu je najjači odašiljač kod nas i mislim da bi ti u Novom Zagrebu morao pronaći signal sa Sljemena a da ne pričamo o HRT-u. Mislim da je problem u anteni kao što ti je već Lacy naveo
Staro 31.03.2007., 18:52   #18
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Dovraga, baš kada sam htio kupiti ovu Gigabyte-icu sad je više nema. Našo ju u Mcomputers-u ali mrzim te online shopove, kad neznaš što kupuješ.

A ništa, ima netko neki drugi prijedlog za DVB-T do 400kn? Meni je važno da ima daljinac i da radi bez problema.
1) TECHNISAT AirStar 2 DVB-T 552 kn -hg spot
2) TerraTec Cinergy 1400 576 kn - ve mil
3) LEADTEK, DTV2000 H 437 kn - hg spot

Kartice su raspoređene redom po kvaliteti.

/connect 185.107.96.125:28990

server rcon: oldschool

COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2007., 19:17   #19
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Glavno da su sve do 400kn, jelda

Kupio Terratec CinergyHT PCI, budemo vidjeli kako radi, trenutno je u postupku instalacije. Hvala na PM-u dzlobec
Staro 31.03.2007., 20:56   #20
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Glavno da su sve do 400kn, jelda

Kupio Terratec CinergyHT PCI, budemo vidjeli kako radi, trenutno je u postupku instalacije. Hvala na PM-u dzlobec

Pa da sve je do >>>> 400kn. Ti bi i ovce i novce.

/connect 185.107.96.125:28990

server rcon: oldschool

COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2007., 01:27   #21
Gen1us
Premium
Moj komp

Gen1us's Avatar

Iso sam po tutorialu izbrisat drivere ili sto to vec je za analognu...Imam power cinema i u njemu imam hrvatsku kao regiju...Problemi su sto nemogu pratiti po onom tutorialu gdje naci to kod mene di izbrist dio teksta i di sta dodat...

U power cinema programu nema opcije niti za upisivanje freq...
Ali kad si u njemu mozes izabrati kako da preko cega lovis signal analog tv (cable),analog tv (antena),digital tv (dvb-t),composite i s-video...
Na analogu hvatam neke programe u tragovima sa malom antenom a na digitalnom kao sto sam rekao 0 bodova...

Help wanted....
Staro 01.04.2007., 01:36   #22
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Meni nekaj ne šljaka sa analognim djelom. Vrlo vjerojatno su negdje ostali Leadtekovi driveri i usrali stvar. Digitalni dio radi fenomenalno.

Koristim TerraTec Home Cinema. Media Portal nikako ne uspijevam konfigurirati, ali budemo to sutra sredili

Inače, moram pohvaliti daljinac i njegov software - napokon mogu miša pomicati sa daljincem (istina, sporo u početku, ali ide ). Naravno, mogućnosti programiranja za rad sa drugim programima su meni neviđene. Danas sam si Winamp sredil i radi fenomenalno

P.S. Od kada se to radio može hvatati preko "riblje kosti"? Naime, nemam nigdje za utaknut antenu, a hvata mi stanice (točnije, pronalazi ih, kada oću poslušat zroka se home cinema; to je onaj problem od početka, ali sutra idu novi windowsi gore pa onda nije problem )
Staro 01.04.2007., 09:13   #23
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
Iso sam po tutorialu izbrisat drivere ili sto to vec je za analognu...Imam power cinema i u njemu imam hrvatsku kao regiju...Problemi su sto nemogu pratiti po onom tutorialu gdje naci to kod mene di izbrist dio teksta i di sta dodat...

U power cinema programu nema opcije niti za upisivanje freq...
Ali kad si u njemu mozes izabrati kako da preko cega lovis signal analog tv (cable),analog tv (antena),digital tv (dvb-t),composite i s-video...
Na analogu hvatam neke programe u tragovima sa malom antenom a na digitalnom kao sto sam rekao 0 bodova...

Help wanted....
Uh, meni je glupo opet pisati ono što već piše na onom linku, ispalo bi da prevodim. Rekao sam ti već da staviš običnu riblju kost antenu i usmjeriš prema odašiljaču.

Citiraj:
P.S. Od kada se to radio može hvatati preko "riblje kosti"? Naime, nemam nigdje za utaknut antenu, a hvata mi stanice (točnije, pronalazi ih, kada oću poslušat zroka se home cinema; to je onaj problem od početka, ali sutra idu novi windowsi gore pa onda nije problem )
FM radio radi na niskoj frekvenciji i zapravo hvataš na komad kabela, antene, pogotovo ako je jak signal.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 01.04.2007., 11:51   #24
Buger
Premium
Moj komp

imam pitanje iako je mali OT, al da neotvaram novu temu, imam leadtek 2000XP Expert i ne mogu dobiti gledljive programe(jedino je RTL gledljiv koliko toliko), posudio je frendu i radi mu jako dobro, on meni posudio svoju tv karticu i stvar ista kod njega super kvaliteta kod mene užas, ali kada antenu iz tv kartice spojim u tv, slika je puno bolja i svi programi se mogu gledati sa vrlo dobrom slikom

antena je riblja kost i dijeli se na tv u dnevnoj sobi(slika je dobra) i na moju tv karticu(slika katastrofa na kartici al na tv-u dobra)

jel zna tko što bi mogao biti problem?

to je analogna kartica
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2007., 11:57   #25
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
Autor blablu Pregled postova
antena je riblja kost i dijeli se na tv u dnevnoj sobi(slika je dobra) i na moju tv karticu(slika katastrofa na kartici al na tv-u dobra)

to je analogna kartica
Probaj spojiti direktno antenu u karticu, očigledno nije dobro izvedeno to dijeljenje signala. U najboljem slučaju nakon razdjelnika imaš 3dBm manji signal.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 01.04.2007., 12:52   #26
Buger
Premium
Moj komp

Citiraj:
Probaj spojiti direktno antenu u karticu, očigledno nije dobro izvedeno to dijeljenje signala. U najboljem slučaju nakon razdjelnika imaš 3dBm manji signal.
Da ali jel prijem tv kartice puno lošiji od tv-a, jer dok sam u sobi imao tv spojen na toj anteni slika je bila dobra
Staro 01.04.2007., 13:06   #27
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
FM radio radi na niskoj frekvenciji i zapravo hvataš na komad kabela, antene, pogotovo ako je jak signal.
Istina, jučer sam se išao malo informirati i da bi na kraju došao do toga što si ti rekao, a ja davno znao i trenutno smetnuo sa uma

Hvala LAcy kako god bilo
Staro 03.04.2007., 22:49   #28
Buger
Premium
Moj komp

je li moguće u kompu imati 2 kartice, jednu analognu, a drugu digitalnu?

ne mislim na hibridne već dvije odvojene karte
Staro 03.04.2007., 22:50   #29
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
je li moguće u kompu imati 2 kartice, jednu analognu, a drugu digitalnu?

ne mislim na hibridne već dvije odvojene karte
Da.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 04.04.2007., 08:40   #30
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
imam pitanje iako je mali OT, al da neotvaram novu temu, imam leadtek 2000XP Expert i ne mogu dobiti gledljive programe(jedino je RTL gledljiv koliko toliko), posudio je frendu i radi mu jako dobro, on meni posudio svoju tv karticu i stvar ista kod njega super kvaliteta kod mene užas, ali kada antenu iz tv kartice spojim u tv, slika je puno bolja i svi programi se mogu gledati sa vrlo dobrom slikom

to je analogna kartica
Kakve kabele i razdjelnike koristiš? Ja sam kod sebe proveo RG6 koaksijalce i koristim razdjelnike slične ovome:

U kući je ukupno četiri TV-a (uključujući AIW grafu), neki su spojedni i preko 3 splittera, slika je super.
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno