Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.03.2007., 09:54   #1
wlcasemodding
Premium

wlcasemodding's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Preporuka za MBO, RAM i VGA

Molim Vas za preporuku koju matičnu, proc, memoriju i grafičku da uzmem. Ne igram igrice niti me baš zanima OC. Cijena cijele konfe bi trebala biti ispod 8000 kn, s time da je 3000 rezervirano za monitore
wlcasemodding je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2007., 10:37   #2
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ovakve stvari ne spadaju pod Intel već preporuke djelova i cijelih konfiguracija spadaju na - Konfiguracije.
Također piši malo jasnije naslove, Preporuka? ne znači ništa. Ovaj put sam ti editirao naslov i prebacio na pravo mjesto...
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.03.2007., 11:25   #3
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
OK, rekao si za što ti NE TREBA konfa, ali nisi rekao za što ti treba? Word, internet, mp3-ce, divx-i? 2D CAD? 3D CAD? Audio-video obrada?
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2007., 13:27   #4
wlcasemodding
Premium

wlcasemodding's Avatar

Isprika moderatorima.
Komp mi uglavnom treba za web design, baze podataka, i crtanje( corel draw, photoshop,...) Ništa posebno niti zahtjevno ali ipak bih htio kvalitetno računalo sa C2D procesorom.
Staro 30.03.2007., 14:09   #5
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

A onda si uzmi C2D E4300 (mislim da ti više ne treba, a on je najjeftiniji... vjerojatno i najhladniji.. mislim, moj na default taktu sa box hladnjakom radi na temp ispod 30 stupnjeva kad nešto prčkam po windowsima, po netu, wordu ili ACAD-a... a ne zagrije se baš previše ni kad igram igre)

... i 2GB bilo koje 667MHz DDRII memorije (npr. 2x1GB KINGMAX DDRII 667MHz... jeftin je sada, a dobar...).

A za ploču... mislim da imaš preporuku tu u nekom sticky-ju.

Od grafa.. pa uzmi neku iz ATi X1300 familije, traži da ima pasivni hladnjak(da ti komp bude ipak tiši,ne?). Mislim da ti više ne treba ako ne igraš igre, a grafa ipak ima AVIVO (bolji prikaz videa, hardversko dekodirajnje videa, življe boje...etc.), a to ti možda dobro dođe.

Onda si računaj da ti to dodje:

CPU - 1200kn
MEM - 880kn
Ploča - 800-1000kn
Grafa - 600-700kn

to je ukupno 3480-3780kn. Sa monitorima (množina? kakvi su to monitori?) do 6780kn. Ako želiš potrošit onu preostalu lovu do 8000 kn, kupi još RAM-a
Staro 31.03.2007., 13:15   #6
wlcasemodding
Premium

wlcasemodding's Avatar

Monitorima jer planiram uzeti dva lcd od 19". Dvoumim se između E4300 i E6100, razlika je 200-tinjak kuna.
Staro 02.04.2007., 00:14   #7
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

E6100? Mislis E6300?

Ne znam.. mislim da je razlika u performansama daaaaleko manja od tih 200kn...

A monitori.. nekako buduci da se bavis nekakvom grafikom, mislim da ces se poprilicno razocarati kvalitetom prikaza tih 19" LCD-a po toj cijeni, koji god da jesu... trebalo bi Gorluka malo pitati za mišljenje......
Staro 02.04.2007., 02:30   #8
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Dva 19" LCD-a za grafiku za 3000kn (svaki za 1500kn)?? Veliki no no. To nije ni za jedan monitor za grafiku dovoljno, a kamoli dva. No, ako se ne baviš tiskom, odnosno to što radiš neće ići u tisak i boja ti nije važna, onda i nije toliki problem, no to je još uvijek ful malo za 19" monitor. Za te pare ćeš dobiti 19" monitor najniže klase, i IMHO to se ne isplati. Bolje kupi jedan ok monitor sada, a kasnije dodaj još jedan.
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2007., 09:58   #9
wlcasemodding
Premium

wlcasemodding's Avatar

denton, da misio sam na 6300.

Onda bolje da uzmem 4300. E sad još ne znam koju matičnu, treba mi neka pouzdana, ja sam razmišljao i frend mi je savjetovao gigabyte 965p- ds3. Što vi mislite o tome, imate li možda savjet za neku bolju a da im je cijena tu negdje? Za monitore sad moram dobro razmisliti. Moje bavljenje grafikom ne podrazumjeva ništa ozbiljno niti profesionalno. Mislim da će onda za sada ostati u igri jedan kvalitetniji monitor a poslije kad se skupi love lako se kupi još jedan
Staro 02.04.2007., 10:25   #10
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Preporuči ove dve "sticky" teme na podforumu Intel pa odluči:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58797 (generalni vodič kroz kupnju C2D konfe)

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=46921 (DS3 ploča)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno