|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Preporuka za MBO, RAM i VGA
Molim Vas za preporuku koju matičnu, proc, memoriju i grafičku da uzmem. Ne igram igrice niti me baš zanima OC. Cijena cijele konfe bi trebala biti ispod 8000 kn, s time da je 3000 rezervirano za monitore |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ovakve stvari ne spadaju pod Intel već preporuke djelova i cijelih konfiguracija spadaju na - Konfiguracije. Također piši malo jasnije naslove, Preporuka? ne znači ništa. Ovaj put sam ti editirao naslov i prebacio na pravo mjesto... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
OK, rekao si za što ti NE TREBA konfa, ali nisi rekao za što ti treba? Word, internet, mp3-ce, divx-i? 2D CAD? 3D CAD? Audio-video obrada?
![]() |
#4 |
Premium
|
Isprika moderatorima. Komp mi uglavnom treba za web design, baze podataka, i crtanje( corel draw, photoshop,...) Ništa posebno niti zahtjevno ali ipak bih htio kvalitetno računalo sa C2D procesorom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
A onda si uzmi C2D E4300 (mislim da ti više ne treba, a on je najjeftiniji... vjerojatno i najhladniji.. mislim, moj na default taktu sa box hladnjakom radi na temp ispod 30 stupnjeva kad nešto prčkam po windowsima, po netu, wordu ili ACAD-a... a ne zagrije se baš previše ni kad igram igre) ... i 2GB bilo koje 667MHz DDRII memorije (npr. 2x1GB KINGMAX DDRII 667MHz... jeftin je sada, a dobar...). A za ploču... mislim da imaš preporuku tu u nekom sticky-ju. Od grafa.. pa uzmi neku iz ATi X1300 familije, traži da ima pasivni hladnjak(da ti komp bude ipak tiši,ne?). Mislim da ti više ne treba ako ne igraš igre, a grafa ipak ima AVIVO (bolji prikaz videa, hardversko dekodirajnje videa, življe boje...etc.), a to ti možda dobro dođe. Onda si računaj da ti to dodje: CPU - 1200kn MEM - 880kn Ploča - 800-1000kn Grafa - 600-700kn to je ukupno 3480-3780kn. Sa monitorima (množina? kakvi su to monitori?) do 6780kn. Ako želiš potrošit onu preostalu lovu do 8000 kn, kupi još RAM-a ![]()
![]() |
#6 |
Premium
|
Monitorima jer planiram uzeti dva lcd od 19". Dvoumim se između E4300 i E6100, razlika je 200-tinjak kuna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
E6100? Mislis E6300? Ne znam.. mislim da je razlika u performansama daaaaleko manja od tih 200kn... A monitori.. nekako buduci da se bavis nekakvom grafikom, mislim da ces se poprilicno razocarati kvalitetom prikaza tih 19" LCD-a po toj cijeni, koji god da jesu... trebalo bi Gorluka malo pitati za mišljenje......
![]() |
#8 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Dva 19" LCD-a za grafiku za 3000kn (svaki za 1500kn)?? Veliki no no. To nije ni za jedan monitor za grafiku dovoljno, a kamoli dva. No, ako se ne baviš tiskom, odnosno to što radiš neće ići u tisak i boja ti nije važna, onda i nije toliki problem, no to je još uvijek ful malo za 19" monitor. Za te pare ćeš dobiti 19" monitor najniže klase, i IMHO to se ne isplati. Bolje kupi jedan ok monitor sada, a kasnije dodaj još jedan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
denton, da misio sam na 6300. Onda bolje da uzmem 4300. E sad još ne znam koju matičnu, treba mi neka pouzdana, ja sam razmišljao i frend mi je savjetovao gigabyte 965p- ds3. Što vi mislite o tome, imate li možda savjet za neku bolju a da im je cijena tu negdje? Za monitore sad moram dobro razmisliti. Moje bavljenje grafikom ne podrazumjeva ništa ozbiljno niti profesionalno. Mislim da će onda za sada ostati u igri jedan kvalitetniji monitor a poslije kad se skupi love lako se kupi još jedan |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Preporuči ove dve "sticky" teme na podforumu Intel pa odluči: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58797 (generalni vodič kroz kupnju C2D konfe) http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=46921 (DS3 ploča)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|