|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
athlon64 x2 4600+ vs. c2d E6300
pozdrav! slažem novu konfiguraciju i dilema je "samo" oko procesora (a ona će riješiti dilemu matične). najvažnije mi je audio/video obrada. zbunjuje me to što čitam da je E4300 bolji clocker od bilo kojeg E6xxx. u međuvremenu dolaze mi savjeti iskusnih u audio obradi da 4Mb cache-a kod E6600 igra veliku ulogu (pa bih bio spreman izdvojiti još milju kn za E6600 ukoliko takav cache uistinu znači puno. zanima me vaš savjet i perspektiva navedenih procesora. hvala!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
E4300 i Gigabyte DS3. Po meni best-buy, još kad ga clokneš da vidiš nereda... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
C2D definitivno. Za model sam odluči - i E4300, i E6300, i E6400 i E6600 su izvrsni procesori. Ja iamma E6600 i ultra sam zadovoljan s njim (između ostalog koristim i audio aplikacije). Stvarno ne znam kakve su tvoje mogućnosti i budget, pa ne bih htio previše sugerirati, no ako si možeš priuštiti E6600 sigurno nećeš pogriješiti. E sad, vrijedi li preko tisuću kuna više ili ne - ne, ne vrijedi, budući da je razlika u performansama max. 5-10%, a razlika u cijeni puno veća, no ako ti ta razlika ne predstavlja veliki problem... Ako bi išao na skuplju solucija moja prpeoruka bi bio E6600 i Intel Bad Axe 2 ili Asus P5W DH Deluxe, a ako bi išao na jeftiniju soluciju moja preporuka je E4300 + Gigabyte P965 DS3. Moram te upozoriti kako je to razlika od više od 2000kn za marginalno bolje preformanse, pa ti sam razmisli. Ako zarađuješ s video i audio obradom tih 2k kuna ti ne bi trebale predstavljati veliki problem,no stvarno se ne radi o nekoj ogromnoj razlici u svakodnevnom radu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Hvala svima (zasada)! Vrlo vjerojatno je da odluka pada na E4300 + gigabyte 965P-DS3. Disk bi bio Seagate ST3250620AS (250 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200). RAM 2X1GB DDR2 PC6400 (800MHz), Kingmax. Fale mi još: - grafička - u igri je gigabyte 1600PRO - bitno mi je pasivno hlađenje - napajanje - barem 500W - kućište - kvalitetno, tiho, ali ne i preskupo hlađenje Optički pogon ne trebam. Molio bih prijedloge i ispravke. Hvala još jednom!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ja bih ti preporucio da radije uzmes asus p5B plocu,umjesto ds3 ploce. A od grafe si uzmi 7600gt gigabyte pasivnu. Ili X1650XT ako nadjes pasivnu. Znaci: -Asus P5B -E4300 (stavis ga na 8 x 400) + hladnjak Arctic cooling freezer 7 pro -2X 1gb kingmax 667 ili 800 (stavis ga na 800 na 4.4.4.12 na 2.0V) -HDD Seagate sa vertikalnim zapisivanjem ,znmaci 250 ili 320 gb sata 2 obavezno verzija 700.10 -seasonic 380 ili vise W napajanje Sto se tice kucista,hebga morat ces malo prosvrljat po trgovinama da vidis kvalitetu izrade,velicinu,tezinu,mjesto za ugradnju komponenti itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
500W je overkill za takvu konfu. Dosta bi ti bio i 350W Fortron iz vemila. A da ne govorim o 380W Seasonicu. Za proc bi odabrao E6400. Mislim da će više cachea doći do izražaja kod video obrade.
![]() |
#7 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
E4300 i E6400 imaju istu aktivnu količinu cachea, 2 Mb. Zašto kažem aktivna? Zato što E4300 on-die ima 2 Mb i iskorištava punih dva Mb, a E6400 ima 4 Mb on-die ali koristi 2 Mb. Ostatak je isključen zato što je neispravan ili je Intelu trebalo više E6300 ili E6400 nego E6600 proceva ![]() Razlika je u sabirnici, kod E4300 ona kuca na 800 MHz a kod E6300 na 1066 MHz i VT koje nema kod E4300 dok kod E6300 ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Zasto ne Seagate? Mislim, OK, kuzim da svatko ima nekog svog favorita od proizvodjaca, ali daj onda barem objasni zasto ne Seagate?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Vjerojatno misli zbog tišine..nekako Seagate više nije na cijeni zbog tišine, kao prije...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
uzmi samsunga od 250gb, ja sam prošli tjedan uzeo još jednog i sad imam 2 takva. On mi mijenja ovog seagate og 160 koji ide doma seki.
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
od kad pa je Seagate tako glasan ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#17 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
AAM na min pa da vidiš.. On ima zaključan AAM i njegova buka se nemože uspoređivat sa Hitachijem ili Samsungom kojima je AAM na min.. Nego; ovdje nije tema hard nego CPU..
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
decki a zakaj bi kupoval hitačija i onda ga išel stišavati? jednostavno kupi Samsunga od 250 GB i zaboravi na disk. Dok sam išel u links po novi, tip stavi disk pred mene i ja sam nesiguran dal je moj disk doma isti takav kakav mi je on dal. Onda se sjetim da od kad sam kupil prvog samsunga i stavil ga u komp nisam ga ni jednom vadil iz racka za diskove. I sad uživam. Ak kupuješ 250GB disk uzmi Samsung. THE END!!
![]() |
#21 |
Čovjek
|
Seagate NE BUČI kao vrag, barem ne dva 320GB iz serije 7200.10 koje imam trenutno u kompu (a po tome bi trebali bučiti kao dva vraga, ne?). Ovo je uostalom 100 puta prežvakana tema imislim da stvarno nema smisla opet u nju ulaziti. to Sninety: Više ti se isplati uzeti 320GB model, budući da je kod tih modela cijena po GB najpovoljnija. Što se pak rama tiče, bit će ti sasvim dovoljan Kingmax 667MHz (pogotovo jer uzimaš E4300) - na FSB 400 procesor će ti raditi na 3.6GHz (100% OC!), a ram će biti u 1:1 omjeru na 800MHz (što Kignmaxu 667MHz nije nikakav problem, to je praktički ista memorija kao i Kingmax 80MHz). Što se napajanja tiče - za tu konfiguraciju ti ni približno ne treba 500W napajanje, a budući da si spominjao audio namjenu mislim da biti najvažnija stavka trebala biti tišina, prema tome Seasonic S12 serija je logičan izbor (a i ne samo zbog tišine - ta napajanja spadsaju u sam vrh trenutne ponude). Seasonic S12 380W će biti sasvim dovoljan za tu konfiguraciju. Što se tihog kućišta tiče - mislim da je Antec Solo idealan izbor za tebe - to je općenito jako dobro i tiho kućište, a ima i dodatni sistem za pričvršćivanje diskova gumenim trakama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
stvarno, sto se tice buke hard diskova, vise nisam pametan, doma imam seagate baracudu 200gb i hitachia 320gb oba sata, hitachi je dosta tisi, a onda je frend uzeo 320gb seagatea ide iz ve-mila (usprkos mojim nagovaranjima za hitachia) i kad sam vidio kako disk tiho radi sad sam ljubomoran... tako , ako mozes , provjeri kod nekog frenda ako ima disk koji mislis uzet koliko se cuje, mada i to nemora bir sigurno...
![]() |
#23 |
Premium
|
Hvala svima! Vrlo ste detaljni i od velike pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Čovjek
|
I samo napomena - ukoliko u Linksu nemaju Seasonic S12 380W onda bi mogao ići na Fortron 350W PNF. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|