|
![]() |
#1 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Dynamic disk (??? koji vrag...)
Alo ekipa, Ajmo, vi ste pametni, dajte mi pomozite. Stvar je ovakva... U stroj sam usteko drugi hard (nikakav raid, obicnjak master/slave IDE)... Taj drugi hard je neko staro dzubre, vjerojatno isparticionirano, nemam pojma koji fs Windoze ga vide ko "Dynamic disk" - nemre se nis s njim radit (nemres formatirat/otvorit u partition magicu itd itd). Kaj s tim radit? (Kak isformatirat)? Probo sam prek system tools-a (disk management), i tam ima opcija "Convert to basic disk" koja nis ne napravi... Pomagajteeeee... Zaboravih rec, Windoze XP SP1a (Masina je p4b 2.4, i845g) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Evo što kaže TechNet Back up all the data on all the volumes on the disk you want to convert to a basic disk. Log on as Administrator or as a member of the Administrators group. Click Start, and then click Control Panel. Click Performance and Maintenance, click Administrative Tools, and then double-click Computer Management. In the left pane, click Disk Management. Right-click a volume on the dynamic disk that you want to change to a basic disk, and then click Delete Volume. Click Yes when you are prompted to delete the volume. Repeat steps 4 and 5 for each volume on the dynamic disk. After you have deleted all the volumes on the dynamic disk, right-click the dynamic disk that you want to change to a basic disk, and then click Convert to Basic Disk. NOTE:You must right-click the gray area that contains the disk title on the left side of the Details pane. For example, right-click Disk 1. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PC Ekspert
|
Da, bilo bi super kad bi mi dao opciju "Delete volume" (koju naravno ne daje). Da samo "Convert to basic disk" koja kad se klikne, nis ne napravi (ko sto sam vec izlozio)... GROOAAR |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
NOTE:You must right-click the gray area that contains the disk title on the left side of the Details pane. For example, right-click Disk 1. Ovaj note se odnosi na delete volume ili convert to basic disk? Ne znam, nisam pokušavao, možda je to u pitanju :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PC Ekspert
|
Hijao, pa ipak takav tuljan nisam da neznam di kliknut ![]() Ma nije bio problem u "right clicku" neg u tome kaj technet to super objasni... Naime, opravio sam nakon kaj sam sam iso pimplat. Radi se o tome da je disk bio formatiran, al neznam dal je bio particioniziran (uhh, jel sam dobro ovo spelovo?), i da mi ga je pokazivo ko 4GB volume unutar explorer-a... Kad sam probo bilo kaj radit sa partition magicom/xp-jevim disk managerom, nikakve opcije nije davo (odnosno, manager je davo opciju "Convert to basic..." koja nije nis radila) Onda sam oso u command prompt, uzo diskpart, i s njim probo prvo konvertirat, ali nis od toga, onda sam napravio "Clean disk", pa "Create volume", i onda "Convert to basic" i proradilo ![]() Inace, Dynamic Disk je novi super-duper feature XP-ja (i 2-hiljadarke) - kao, "bezbolno i brzo sredjivat/uredjivat vise diskova" - mos mislit! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
po meni je guba fora ako imas 10 diskova od 4 gb a treba ti jedan od 40gb..ne zbog brzine nego da dobijes suprotan ucinak particioniranju... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
dynamic disk je naziv za tip diskova koji se koriste u raid poljima... mitzek nisam ti ja preklel zato kaj nemrem niš s njim, nego zato kaj ti je to sistemski pa ti je trebal. XP i 2K imaju opciju izrade dynamic diskova. njima je to potrebno zbog jedne funkcije koja radi SAMO na Win2kServer, 2k3Server i ostalim serverskim izdanjima. to je disk mirroring. dakle, kada nemamo raid kontroler (niti onboard niti pci), nego obične ide kanale pomoću mirroringa se može složiti "virtualni" raid. veliki nedostatak je kaj to kolje procesor. to govorim iz iskustva jer sam prije cca 6 mjeseci to pokušavao složiti na običnim win2k i nije htjelo... kad ono vidi vraga radi samo na serverima. i normalno da ni partition magic niti išta slično to ne vidi jer nema partition table-a. dakle, ako ga oš' nazad u basic disc trebalo bi to napravit onak kak sbp-u nije uspjelo (nemam pojma zakaj... si probo magnetom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Premium
|
Citiraj:
Kak nisam imao pojma na što se odnosi taj note, nisam ni mogao znati jer to pametan note. sorry ![]() Citiraj:
Kao i mnoge druge stvari ![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|