|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
IP adrese
Ivam dva kompjutora spojena preko jednog ADSL routera. Interesira me imaju li oba istu IP adresu ili svaki posebnu. Tj. Radi li se Ip adresa preko veze ili preko kompjutora. ako je ova tema ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne, nemaju iste IP adrese. Ne mogu biti u istoj mreži s istim IP adresama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
Pojednostavljenje
Da pojednostavim... U stanu imam dva komp. spojena na jedan adsl racun (tj. preko routera) Interesira me mogu li na njih otvorit dva racuna za agloco zato jel oni provjeravaju IP adresu. PS. na linku za agloco nije moj racun nego home page od Agloca ali ako se mislite ukljucivat plz javite se dobro bi mi dosao koji reffal ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Pojednostavljenje
Jos samo da kazem da drugi komp. pripada mom bratu tako nije ilegalno napravit dva accounta |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Oni vide IP adresu koju ti je dodjelio provider. Znači dodjeljena je IP adresa tvom ruteru i tu IP adresu oni vide. Znači jednu jedinu, bez obzira koliko je kompjutera u tvojoj mreži. Kompjuteri koji su iza rutera, njima je router dodjelio IP adrese.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
zamisli da je svaka tocka koju TCP paket prolazi dodirna tocka na kojoj se stvara nova IP adresa (nije tako no recimo). tvoj adsl modem dobiva jednu od IP adresa u rangu tvog ISP-a, a koja nije vec zauzeta. na taj nacin svaki korisnik interneta ima jedinstvenu IP adresu. no nakon sto paketi produ tvoj modem, oni idu u tvoj router. u tvom slucaju to je isti uredaj. kako bi racunala mogla istovremeno koristiti isti WAN izlaz, router dodjeljuje nasumicno slobodne IP adrese u tvojoj mrezi. kada jedno racunalo posalje paket, ili router dobije zahtjev za prosljedivanjem paketa na jedno racunalo, IP adresa racunala biva prevedena u onu koju je ima router. i to ti se zove asinhrono usmjeravanje. tako da, da, na mrezi Internet, oba racunala imaju istu IP adresu. u principu ni neznam zasto sam sve ovo napisao. rjesenje tvog problema je reset modema nakon kojeg ces dobit novi IP. laku noc |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
ok sad mi je sve jasno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|