|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
7900GS za OC
Treba mi mala pomoć, znaći karta za overclock, meni najviše upada ova zadnja sa 1.2ns memom?Sve karte imaju po 2 god garancije. 1.Gigabyte GF 7900GS 525/1440 vf700 2.Leadtek GF 7900GS TDH 450/1320 3.Point Of View GF 7900GS 450/1320 1.4ns 4.CLUB 3D 7900 GS 450/1320 5.EVGA 7900 GS KO Knock Out Version 500/1380 6.GAINWARD BLISS 7900GS PCX 256 DDT 500+/1400+ 1.2ns Stavio bih vf700 gore, e sad kakva su vaša iskustva i koliko otprilike ide G71, a kolko mema i koliko bi tu pomogli zalmanovi pasivci da po njima nešto puše? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Gigabyte dolazi sa montiranim VF700AlCu na sebi, zbog toga i ima više taktove od ostalih! Znači uzmi si Gigabyte verziju jer imaš garanciju na nju! Ako na bilo koju drugu staviš Zalmana automatski gubiš garanciju! Ja svoju držim na 600/1550. Max sam išao na 620/1600 (ili 1650 ne sječam se)! Uvijek je dobro imati Zalman pasivce, ja ih imam i čist su OK dodatak na grafičkoj! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
gle u vezi garancije, ako nešto krene po krivu tko će znati da je bio zalman gore, sve se opet vrati kako je bilo. ![]() dali ta gigabytova ima 1.2ns mem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Born among beast's
Datum registracije: Feb 2007
|
Gigabyte 7900GS iako ima 1,4ns mem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The All Seeing Eye
|
Koliko ja znam Gigabyte sa 512Mb ima 1,4ns memoriju dok ova sa 256Mb ima 1,2ns memoriju! Pogledaj si na službenoj stranici od gigabyte-a! Znam da možeš vratiti i prodati spiku da nisi ništa mjenjao na njoj, ali prije tjedan dana se čovjek ovdje žalio da na njegovoj (mislim da je bila 7900GS) kartici ima zaštitna naljepnica preko coolera tako da vide ako si ga skidao ili ne! Da se odljepiti ta naljepnica da se ne podrapa ali jako teško! Moraš je grijati itd.! Ja sam išao na Gigabyte baš zbog tog Zalmana, nemaš frke s mjenjanjem coolera i grafička se totalno jednostavno OC-a! Stvarno je odlična! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
The All Seeing Eye
|
Trebao bi ja probati koliko ide max OC na svojoj ![]() Idem ja probati svoju natjerati što više mogu pa ti javim koliko sam je uspio OC-ati! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Born among beast's
|
Nešto si pobrko Gigabyte ima samo 7900GS 256MB Hynix 1.4ns ( GV-NX79G256DP-RH ). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
The All Seeing Eye
|
Citiraj:
Evo Download mi je gotov i sad idem OC-ati grafu na MAX! Čujemo se za pol sata otprilike s rezultatima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Na Gainwardu ne možeš mjenjat cooler zbog naljepnice no na ostalima možeš. Ali opet Gainward ima OK cooler pa ga ne moraš niti mjenjat. što se tiće 1,2ns i 1,4ns ista stvar jer obe rade na isom naponu i istim latencijama. npr ima ekipe koja ima 1,2ns čipove a ne mogu preć 850MHz a ja sa 1,4ns prelazim 930MHz ![]() Iskreno možda bi išao na Gigabyte zbog Zalmana a ako ne na nju definitivno bi išao onda na eVGA jer je to jedan od boljih brandova. I ako na kraju OC ti ovisi o sreći jer ipak sve se više manje slično klokiraju nekome će se npr Gainward super klokati nekome neće - sve je to stvar sreće i kakav primjerak pogodiš
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
The All Seeing Eye
|
Evo testirao sam svoju Gigabyte 7900GS, 256Mb! Znaći sa default 525/1440 sam je natjerao na 654/1728 i radi potpuno stabilno (testirano sa 3dMark2005)! Evo ScreenShot: ![]() Još par riječi od mene... Sve iznad 654 nije prolazilo test (vračao mi je frekvenciju nazad na 654MHz), dok iznad 1728MHz nije mogao ići jer sam došao do ruba slidera kao što vidite na slici! Ja mislim da je to zvijerski OC za ovu karticu ![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Born among beast's
|
To je ljep rezultat i mislim da bi svako bio zadovoljan s njim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
ovo je hebeno dobro kažeš da bi mema još išla ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
Imam pitanje u vezi plavih pasivaca, jel je bolje s njima ili bez njih? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
ne razumijem ![]() moje iskustvo je da oni ipak nečem služe: s x800gto bez pasivaca atitool je gurao do 1016mhz, a s pasivcima 1035mhz, a kad je još i vent puhao u njih 1060-1100mhz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
moje iskustvo govori da ako postavljaš te pasivce (kao što 99% ljudi to radi) pomoću one trake onda je to jedan veliki dreq jer ono je sve samo ne toplinski vodljiva podloga. Naprotiv samo se više griju Pitaj koga god želiš od starijih članova tu na forumu, svi će ti isto reč! ako hoćeš da nekaj dobiš onda fino pasivce ''priljepiš'' na način da koristiš maalo termalne paste kojiomnamažeš pasivac i u jedan kut malu malu kap super-ljepila onda to vodi toplinu i naravno mora postojati protok zraka preko pasivaca inaće nisi ništa napravio. no npr kod mene su čipovi na 7900GT jedva topli i na 900+ MHz (mogu na njima držat prst do sutradan) tako da na njima ne treba nikakav pasivac a pogotovo ne ako imaš VF700/VF900 koji puše po čipovima inače ona površina čipa koju vidiš je sama po sebi heatspreader i ako omogućiš protok zraka preko čipa on će se tako sam najbolje hladiti vjeruj mi nisam imao jednu grafu i jednom probao sa i bez pasivaca ![]() a u slučaju sa tvojom X800 da si samo stavio vent bez pasivaca vjeruj mi isto bi dobio ![]()
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Da, ti mali pasivci su zlo ukoliko se stavljaju pomocu one glupe trake koja dodje na njima. Postoji nacin da se namaze AS Ceramiqe a na sami cosak pasivca/memorijskog chipa kapne sitna kap super-ljepka. Ali tu postoji mogucnost da se uprska, zato je memu najbolje ostavit golu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
The All Seeing Eye
|
Sorry kaj se ne javljam gledao sam Ghost Rider-a! Ovdje se 100% slažem sa Wolverine-om. Pasivci su dobri samo ako makneš samoljepljivu traku sa njih i koristiš ili termo-ljepilo (ve-mil) ili ih ljepiš na način koji je Wolverine opisao! Ta traka s kojom se oni ljepe za čipove je zapravo vrlo loš vodič temperature i uglavnom više odmažu nego pomažu pasivci ljepljeni sa njome! Što se mog OC-a tiće, vjerovatno bi išlo i dalje sa nekim drugim programom jer ovdje sa CoolBitsom je ograničeno na tih 1728MHz-a! PS: Zalman VF700AlCu koji dođe sa Gigabyte karticom puše direktno hladan zrak na čipove, ako to pravilno kombiniraš sa pasivnjacima onda dobiješ zvijerski hlađenu grafičku karticu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
E pa hvala na objašnjenju sad mi je jasno to u vezi pasivaca. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Bartuc, a i ostali: ima li neka posebna mudrost u overclocku grafičke ili je princip digni, pusti 3DMark, digni još više, pusti 3DMark pa dokle ide... Ja sam svoju 7600GS sa 400/350 digao na 460/400, a kada probam na npr. 500/450, tada 3DMark prvi test nakon minutu postane neke smeđe boje i vuče se 1 fps.
![]() |
#23 |
The All Seeing Eye
|
Pa nema ti to neke mudrosti! Dižeš frekvenciju i stiščeš "test" (u CoolBitsu), kad ti nakon testanja (traje djeličak sekunde) vrati frekvenciju na prvu prije koju si imao onda znaš da si došao do maximuma! Onda ili vrtiš najnoviji 3dMark ili neki drugi grafički zahtjevan test da bi vidio dali se pojavljuju kakve nepravilnosti u slici, kako se grafička grije i tako! Uglavnom sam skužio da je kod geForsica važniji "3d clock frequency" od "memory clock-a"! Dizanjem "memory clocka ne dobivaš nešto posebno na performansama, bar ne na 7600GS i 7900GS koje sam imao priliku isprobati! Ako ti se pojavljuju nekakvi artefakti ili neželjene pojave prilikom testanja onda resetiraš komp i malo smanjiš OC grafičke pa ponovno testiraš! Dobra metoda testiranja kod većeg OC-a je ta da izabereš da ti 3dMark ponavlja više puta iznova grafičke testove, tada se najviše grije grafička jer se najmanje odmara! Ali mislim da za tu opciju moraš imati full verziju 3dČmarka! Ja sam svoju 7600GS najviše držao na 545/500 (potpuno stabilno, prešao sam Oblivion sa tim OC-om)! Imam od Asusa verziju 7600GS sa aktivnim hlađenjem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Da, hvala. Znači nikakva dodatna mudrost. Nego, zašto nakon neuspjelog testa resetiraš komp? Ja sam samo malo vratio vrijednosti, test je tada prošao i to je to. Bez ikakvog restarta.
![]() |
#25 |
The All Seeing Eye
|
Zato jer ako pretjeraš sa OC-om ti zna komp zablokirati i moraš ga "manualno" resetirati! Također, čuo sam od frenda (ne znam koliko je to istina) da su njemu ti artefakti ostali permanentni na grafičkoj jer je pretjerao sa OC-om (to mu se desilo na 6800LE)! Tak da je bolje ako primjetiš da neš ne štima okinuti restart gumb jer se prilikom restarta postavke grafičke kartice vračaju na default (imaš tu opciju u CoolBitsu), ta opcija ti mora biti uključena dok god ne nađeš 100% siguran OC! Nakon kaj si našao OC koji radi stabilno onda makneš kvačicu sa "keep these settings until reboot" (ili kako već piše)! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Frendu ti je vjerojatno otišla memorija dok je kloukao jer se pregrijavala ![]() Slažem se sa Wolvom, manje ns ne znači uvijek više taktove. Ja na svom metuzalemu imam 2.2 ns DDR memu i šišaju ju druge kartuše sa 2.8 ns memorijom što se takta tiče. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() Sto se tice OC-a GPU ide na "samo" 605MHz, dok memorija ide na 900 (1800 efektivno), mada mozda moze i jos ali nisam probavao. Moju je "proizveo" (sastavio) BIOSTAR i bila je fabricki OC-ana na 500/1400.
![]() |
![]() |
#29 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Instaliraj si RivaTuner: http://www.guru3d.com/index.php?page=rivatuner Inace moja Gainwardica sa 1.4ns Hynix-om ide na 650/1800 skroz stabilno bez beda sa VF700 Cu. EDIT: za***, ide na 650/1600 ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 Zadnje izmijenjeno od: ^SuperUnknown^. 26.03.2007. u 00:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
The All Seeing Eye
|
@SuperUnknown, hvala kolega, budem isprobao! Već sam koristio taj program na bivšim karticama ali je dosta kompliciraniji od CoolBitsa u kojemu digneš frekvenciju i pičiš ![]() PS: Ja svoju, makar mi ide do tih 654/1728 uvijek držim na 600/1550... Ovih 600 mi je onak optimalna vrijednost dok ovih 1550 nema velikog imapkta na performanse tako da ne želim previše forsati grafičku ![]() I još jedan PS: SuperUnknown, dali držiš grafičku konstantno na toj frekvenciji ili... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|