|
![]() |
#541 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
sad sam razočaran XP-om.. LOL . uglavnom, vratim se sa viste na XP, i sad mi je sve užasno sitno. Vista ima daleko bolje riješene fontove i cleartype i što ja znam što. sve jednostavno BOLJE izgelda pod Vistom. stiže mi paket kroz sat vremena sa x64 Vistom, pa ćemo vidjet onda. ![]() negdje sam vidio, ali ne mogu više nać, onaj kao Vista paket codeca i dodataka za net, audio video.. media player i te stvari... ako netko zna, tnx. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#546 |
Pink Floyd fan
|
Vista ima izmjenjen memory management, kad pogledate u task manager slobodna radna memorija je uvijek oko nule. Ako nije zauzeta aplikacijama i podacima, onda chachira hard, prefetch... Za divno čudo to radi jako dobro.
![]() |
#548 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#550 |
Pink Floyd fan
|
Nećeš vjerovati (ne bih ni ja) ali se osjeti i to prilično. Već sam pisao o tome, programi se puno brže dižu, pogotovo oni koje i inače dižeš. Kad malo razmislim zapravo je logično da OS troši cijeli RAM, a ne da zjapi prazan ako zatreba. Ako je bilo pogrešno chachiranje, nema veze ne oduzima puno vremena proglašavanje tog dijela slobodnim i sve ok.
![]() |
#552 | ||
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
A za ovo popunjenje memorije, to sam i govorio za linux, ali mi decki nisu vjerovali. Uvjek sam imao prilicno malo slobodnog ram-a, ali sve je radilo odlicno. Ok, sad vidim odakle im ideja :P |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Šarafciger Rules!
Datum registracije: Aug 2006
|
Da, to je trebalo biti vezano uz WinFS, ali su skužili da nema potrebe za promjenom FS-a... I iskreno, keširanje i indeksiranje jako dobro rade... samo je potrebno manualno unest i ostale particije u index... BTW, jel netko probao neki dobar tool za tweakanje?
![]() |
#555 |
Pink Floyd fan
|
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 24.03.2007. u 14:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#556 | |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Ja baš jučer stavio x64 kao dual boot i nabrzinu sam samo poinstalirao drivere i 2 puta mi se srušio. Znači da je na x64 puno osjetljiviji OC. Nije mi se dalo experimentirat i smanjivat clock, ali budem i to ovih dana. Cinebench 9.5 64bit version baci iste rezultate kao i 32 bi. Bez veze
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Evo me opet ekperimentalno na Visti. Part 3 ![]() Pitanje za početak... Jel ičemu pametnom služi onaj Windows Defander ( ili kako već, sad san u XP-u ![]() ![]()
![]() |
#559 |
od LemilicE
|
Defender ti je OK, pogotovo dok ne naprave ZoneAlarm za Vistu... A nije da usporava komp. Uglavnom. Da li vam radi thumbnail preview za video fajlove?
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Torrent freek
|
Ma nek stoji Defander...nije da mi smeta. Nego, disk mi stalno roštilja ? Šta bi to moglo bit ? Neki index fajlova il koji već k ? I da, kako postoji li način da sve ( ali baš sve, kontakte, bookmark, kukije ) iz Mozzile FF 1.5 preselim na Vistu ( na koju bi stavija isto FF 1.5 ). Tu iman toliko toga, a neda mi se ponovo skupljat i gradit neke stvari iz početka ![]()
![]() |
#561 |
od LemilicE
|
Ne koristim mozzilu, pa ne znam. Ugasi Index Search i scheduled defrafmanting (ili kako se već piše). To če ti u veliko smanjiti roštanje. Isključi automatic updates i da ti defender također nije postavljen sa schedule
![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Usporedbe radi meni na XPu firefox se recimo otvara trenutno kao i thunderbird i explorer i 40tude, neru i Abiwordu treba 2 sec, photoshopu 5 sec a COD2 se pokreće za 3 sec. Indexing je isključen a sistemske datoteke su uvijek učitane u memoriju ('disable drivers and core paging')... koliko se brže programi učitavaju na Visti sa uključenim superfetchom ?
![]() |
#564 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#567 |
od LemilicE
|
Ako je samo reader onda radi bez problema, a ako je full Acrobat 8 onda mislim da ima neki patch ili sl. Znam da ima nekih problema sa vistom
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Samo pokreni instalaciju u compatibility modu XP-a ![]()
![]() |
|
|